Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Syltet porre

12. oktober 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

syltede porrer

Syltede sager i spisekammeret er et must i mit efterårs- og vinterkøkken. Disse porrer skal dog spises allerede i morgen, og opskriften er så nem og hurtig, at jeg bare laver dem, når de skal bruges. Porrer kan man jo få det meste af vinteren, så de behøver ikke at fylde op på hylderne med syltetøj, chutney og romblommer.

De syltede porrer gør sig godt som tilbehør til stegt kylling, fisk og gris. De er også rigtig gode til at peppe en sandwich op eller som topping på en solid rugbrødsmad med gavmilde skiver oksespegepølse.

Syltet porre

Valbylille
Syltede porre smager dejlig i fx sandwich og burgere. Det er en god opskrift at have i baghånden, hvis man har en enkelt porre i overskud.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 5 min
Tilberedning 10 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 156 kcal

Ingredienser
 

  • 1 porre
  • 1,25 dl sukker
  • 1,25 dl eddike
  • 1 tsk sorte peberkorn

Sådan gør du
 

  • Skær den grove, grønne del fra porren, og gem den evt. til en fond eller suppe.
  • Skær den lyse del i tynde skiver eller stave, og kom dem i et rent, skoldet syltetøjsglas.
  • Kog eddiken op med sukker og peberkorn, og lad det koge, til sukkeret er helt opløst.
  • Hæld den kogende eddike over porrene, og lad dem trække ca. 2 timer.
  • Spis dem som foreslået ovenfor, og opbevar evt. rester på køl.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dip, drys og syltede sager, Efterår, Opskrifter, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., Vinter Tags: porre

« 10 tips til ferie i Sainte-Maxime
Kyllingeburger med efterårsgrønt »

Kommentarer

  1. Birgitte B skriver

    13. oktober 2015 kl. 07:49

    Det har jeg aldrig set før! Men det lyder lækkert… Kunne være jeg skulle prøve at lave nogle. Hvor længe kan de holde sig på køl? Kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      13. oktober 2015 kl. 22:40

      Vi spiser dem altid i løbet af et par dage, men jeg vil tro, at et åbnet glas kan holde sig en uges tid. Giv gerne en tilbagemelding, hvis du prøver opskriften. De er virkelig lækre, og kan spises til næsten alt.

      Svar

Skriv et svar til Valbylille Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved