Syltede sager i spisekammeret er et must i mit efterårs- og vinterkøkken. Disse porrer skal dog spises allerede i morgen, og opskriften er så nem og hurtig, at jeg bare laver dem, når de skal bruges. Porrer kan man jo få det meste af vinteren, så de behøver ikke at fylde op på hylderne med syltetøj, chutney og romblommer.
De syltede porrer gør sig godt som tilbehør til stegt kylling, fisk og gris. De er også rigtig gode til at peppe en sandwich op eller som topping på en solid rugbrødsmad med gavmilde skiver oksespegepølse.

Syltet porre
Ingredienser
- 1 porre
- 1,25 dl sukker
- 1,25 dl eddike
- 1 tsk sorte peberkorn
Sådan gør du
- Skær den grove, grønne del fra porren, og gem den evt. til en fond eller suppe.
- Skær den lyse del i tynde skiver eller stave, og kom dem i et rent, skoldet syltetøjsglas.
- Kog eddiken op med sukker og peberkorn, og lad det koge, til sukkeret er helt opløst.
- Hæld den kogende eddike over porrene, og lad dem trække ca. 2 timer.
- Spis dem som foreslået ovenfor, og opbevar evt. rester på køl.
Det har jeg aldrig set før! Men det lyder lækkert… Kunne være jeg skulle prøve at lave nogle. Hvor længe kan de holde sig på køl? Kh. Birgitte
Vi spiser dem altid i løbet af et par dage, men jeg vil tro, at et åbnet glas kan holde sig en uges tid. Giv gerne en tilbagemelding, hvis du prøver opskriften. De er virkelig lækre, og kan spises til næsten alt.