Syltede rabarber er nyt for mig, men er allerede på vej til at blive en klassiker. Jeg lavede den første portion for et par uger siden, og har måttet lave et par ekstra portioner sidenhen. Jeg spiser dem til ost, på yoghurt, i salater, til kylling og makrel, i koldskål og også bare som snack. De smager forrygende, og jeg er vist ved at blive helt afhængig. Prøv dem.

Syltede rabarber
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 2 dl vand
- 1 citron i skiver
- 100 g sukker.
Sådan gør du
- Skær rabarberne i skrå skiver, og kom dem i et skoldet glas. Kom sukker, vand og citronskiver i en gryde, og kog dem op til en lage. Hæld lagen over rabarberne. Sæt låg på, og lad de syltede rabarber trække i mindst 2 timer og gerne et døgn.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Hej Emilie.
Jeg har lige lavet min 1. portion syltede rabarber. Jeg lagde lige et par friske vanilie stænger i glasset-tror det bliver fantastisk-uhm.
Hilsen Charlotte
Det lyder bare rigtig dejligt med vanilje. Den idé kunne jeg godt have brugt, da jeg selv lavede en portion for et par dage siden.
Hej. Hvor lang tid kan dine syltede rabarber holde sig? 🙂
Jeg vil anbefale at spise dem i løbet af højst 2 uger, hvis ikke de konserveres.
Skal citronskiverne med i glasset efter kogning?
Nej, de skal blot kasseres.
Beklager det sene svar her midt i mellem to rabarbersæsoner!