Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Stikkelsbærboller med vanilje

22. januar 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

stikkelsbærboller

Jeg holder fri med børnene i dag, og vi er i gang med at bage. Det gør vi ofte, og sidste weekend blev det til disse fuldstændigt uimodståelige stikkelsbærboller. De kan også laves med fx ribs eller rabarber, og hvis man ikke er til syrlige bær, vil blåbær også være godt. Selv er jeg noget så pjattet med spillet mellem de sure bær og den søde glasur, som også findes i disse tranebærmuffins.

Saften fra bærrene giver sammen med vaniljesukkeret en skøn cremethed, der får en til at tænke på fastelavnsboller. Det var slet ikke tiltænkt, men med kun et par uger til fastelavn, er det jo meget passende. Jeg tror i hvert fald, at vi skal bage en portion til vores madpakke fastelavnssøndag. Vi skal til et heldagsarrangement helt uden udklædning og tøndeslagning, så vi må nøjes med fastelavnsgodterne.

stikkelsbærboller-3stikkelsbærboller-2

Stikkelsbærboller

Valbylille
15-16 stk
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 80 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 150 g stikkelsbær
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • flormelis og evt. frystørredebær til glasur

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret, og sæt det til side.
  • Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt sukker, salt, smør og melet. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve 45 minutter.
  • Bland bærrene med sukkeret og kornene fra vaniljsetangen.
  • Slå dejen ned, og tril 15-16 boller. Lav en god fordybning i hver bolle, og kom 5-6 sukrede bær i hver. Er der sukkertilbage i skålen, fordeles det over bærrene. Fold dejkanterne ind over, så bærrene ikke ses.
  • Lad bollerne efterhæve 25 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 minutter ved 200c.
  • Bollerne åbner sig under bagningen, så bærrene bliver synlige.
  • Lad bollerne køle på en rist, og dekorer dem med glasur. Den kan nemt farves med pulver fra frysetørrede bær. Her har jeg brugt tranebær.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

stikkelsbærboller-4

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brownies, muffins og andre små kager, Brød og boller, Danmark og Norden, Efterår, Fastelavn, Fødselsdag, Kager og sødt, Morgenmad, Opskrifter, Vinter Tags: bær, bærkage, fastelavnsbolle, sødt brød, stikkelsbær

« Bovblad med provencalsk sauce
Boganbefaling: Dræb ikke en sangfugl »

Kommentarer

  1. Maria skriver

    6. februar 2016 kl. 21:15

    Aj hvor lækkert ! de ser virkelig gode og sådan rigtig mumsi-saftige ud.
    Vi har en stikkelsbærbusk i haven vi plantede i sommers. Jeg håber på masser af bær på den til sommer, og så skal jeg da huske denne her opskrift. For jeg aner i virkeligheden ikke rigtig hvad jeg skal bruge stikkelsbær til.
    Til gengæld har vi rabarber (også fra haven) i fryseren, og dem kunne jeg da smække i, og kalde dem fastelavnsboller. Hvis altså jeg får bagt i morgen.

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. februar 2016 kl. 22:33

      Jeg krydser fingre for jeres stikkelsbærbusk. Jeg plantede en for et par år siden, og den har desværre kun givet et enkelt bær. Heldigvis kan jeg høste løs i min fars sommerhushave. Den bugner også med rabarber, så til foråret skal jeg helt sikkert bage bollerne med rabarber. Jeg tror, at de er lige så gode på en sommerdag som til fastelavn.

      Svar

Skriv et svar til Valbylille Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved