Et pift af koriander gør disse små nøddetærter ekstra efterårslækre. De er bagt, så både gluten- og mælkeallergikeren kan smage, men er dog akkurat så syndige, som en kage skal være. Vi nød dem en søndag eftermiddag med nyplukkede bær fra haven og frisk fløde.
Koriander og hasselnødder er en tilbagevendende klassiker i mit søde køkken, og jeg bager efterhånden sjældent med nødder, uden der lige ryger en teskefuld koriander i dejen. Det giver en mild krydret smag, som passer godt til bagværk på en grå regnvejrsdag.
Smør og mel plejer der også at være masser af, når jeg bager. Jeg var dog løbet tør for smør, da kagetrangen meldte sig, og da jeg netop havde fået den nye gluten- og mælkefri kogebog fra River Cottage, tænkte jeg, at det var et godt udgangspunkt for et lille køkkeneksperiment.
Kagerne bliver sprøde og porøse på den gode måde, og jeg glæder mig til at kunne byde på gluten- og mælkefri kager til venner og familie, der må undgå den slags. Jeg plejer gerne at servere lidt mørk chokolade og frugt, men ellers er jeg ikke supergod til at finde på alternativer.
Hvad serverer I for gæster, der følger en særlig diæt?

Sprøde nøddetærter
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 100 g boghvedemel
- 100 g rørsukker
- 100 g rapsolie
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt koriander
Sådan gør du
- Mal hasselnødderne til mel i fx en minihakker.
- Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt til sidst olien lidt ad gangen, til dejen er blød og homogen.
- Fordel dejen i seks små tærteforme, og tryk den godt ned. Bag kagerne i 30 minutter ved 180c
- Lad tærtebundene køle af, og server dem med fløde og sæsonens bær. I stedet for fløde kan man også smøre bundene med et tyndt lag honning, inden bærrene lægges på. Det vil de fleste mælkeallergikere nok foretrække.
Skriv et svar