Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sprøde nøddetærter med friske bær

22. september 2015 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Nøddekager
Et pift af koriander gør disse små nøddetærter ekstra efterårslækre. De er bagt, så både gluten- og mælkeallergikeren kan smage, men er dog akkurat så syndige, som en kage skal være. Vi nød dem en søndag eftermiddag med nyplukkede bær fra haven og frisk fløde.Nøddekager-2
Koriander og hasselnødder er en tilbagevendende klassiker i mit søde køkken, og jeg bager efterhånden sjældent med nødder, uden der lige ryger en teskefuld koriander i dejen. Det giver en mild krydret smag, som passer godt til bagværk på en grå regnvejrsdag.

Smør og mel plejer der også at være masser af, når jeg bager. Jeg var dog løbet tør for smør, da kagetrangen meldte sig, og da jeg  netop havde fået den nye gluten- og mælkefri kogebog fra River Cottage, tænkte jeg, at det var et godt udgangspunkt for et lille køkkeneksperiment.

Kagerne bliver sprøde og porøse på den gode måde, og jeg glæder mig til at kunne byde på gluten- og mælkefri kager til venner og familie, der må undgå den slags. Jeg plejer gerne at servere lidt mørk chokolade og frugt, men ellers er jeg ikke supergod til at finde på alternativer.

Hvad serverer I for gæster, der følger en særlig diæt? Nøddekager-4

Sprøde nøddetærter

Valbylille
6 små tærter
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 100 g rapsolie
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt koriander

Sådan gør du
 

  • Mal hasselnødderne til mel i fx en minihakker.
  • Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt til sidst olien lidt ad gangen, til dejen er blød og homogen.
  • Fordel dejen i seks små tærteforme, og tryk den godt ned. Bag kagerne i 30 minutter ved 180c
  • Lad tærtebundene køle af, og server dem med fløde og sæsonens bær. I stedet for fløde kan man også smøre bundene med et tyndt lag honning, inden bærrene lægges på. Det vil de fleste mælkeallergikere nok foretrække.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Nøddekager-3

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dessert og tærter, Efterår, Glutenfri, Kager og sødt, Opskrifter, Sommer, Vegansk Tags: bær, bærkage, desserttærte, glutenfri, mælkefri, minitærte

« Hyldebærgelé
Sydfranske herligheder »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved