Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Spaghettigræskar linguine med hvidløgscrumble og salvie

12. oktober 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

spaghettigraeskar-linguini-og-hvidloegscrumble

Fra den ene dag til den anden er jeg blevet kæmpefan af spaghettigræskar, og det er Manden heldigvis også. I løbet af weekenden har vi spist spaghettigræskar hele tre gange, og især denne ret med pasta, citronsmør og salvie vakte jubel hos Manden.

Faktisk er det bare en variation af denne opskrift på pasta med græskar, som jeg også er tosseglad for. Manden derimod er ikke så pjattet med konsistensen på stegt græskar, og netop derfor blev han begejstret for denne udgave. Den er nemlig meget mere lækker at spise, selvom det egentlig er stort set de samme ingredienser.

spaghettigraeskar-linguini-hvidloegscrumble

Det særlige ved spaghettigræskar er, at det bagte græskar kan trækkes i spaghettilignende strimler. Det er derfor oplagt som alternativ til pasta, hvis man vil undgå stivelse eller gluten eller bare prøve noget nyt. Eller hvis man som Manden ikke bryder sig om at tygge i stykker af græskar.

Jeg har aldrig før tilberedt spaghettisquash, og har virkelig nydt at udforske dens egenskaber. Så I kan godt vente jer flere opskrifter.

spaghettigraeskar-linguini-hvidloegscrumble

Opskriften er en anelse tidskrævende, men er på ingen måde besværlig. Jeg er pjattet med den, og Manden har allerede konstateret, at det nok skal blive en efterårsklassiker. Og det kommer altså fra en mand, der synes, at græskar er noget underligt noget.

Prøv den, prøv den, prøv den. I vil ikke fortryde 🙂

Spaghettigræskar linguine med hvidløgscrumble og salvie

Valbylille
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 stort spaghettigræskar
  • 300 g linguine eller spaghetti
  • 25 g smør
  • saften fra 1 citron
  • 20 blade salvie
  • 1-2 dl olivenolie
  • 1-2 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pecorino
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær græskaret i halve, og fjern kerner og tråde. Bag begge halvdele med snitfladen opad ved 200c. græskarrebe er færdige, når man let kan stikke en gaffel helt igennem kødet. Det tager knap 1 time.
  • Kom olien i en lille gryde, og fritér salviebladene af et par omgange, når olien er så varm, at den bruser op om bladene. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle, og drys evt. med lidt salt.
  • Hæld (noget af) oliven over på en pande, og kom hvidløgsfedet ved. Smuldr brødet over panden, og lad krummerne riste sprøde ved middelvarme. Læg krummerne på fedtsugende papir, og kassér hvidløget.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, når græskaret er færdigbagt. Imens trækkes græskarkødet i tråde med en gaffel.
  • Smelt til sidst smørret i en lille gryde, og bland citronsaften i.
  • Hæld vandet fra pastaen, og vend først citronsmørret og derefter spaghettisquashen i. Server med hvidløgscrumble, salvie og friskrevet pecorino.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

spaghettigraeskar-linguini-og-hvidloegscrumble

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Italien, Opskrifter, Pasta, Vegetar Tags: græskar, salvie, spaghettigræskar

« Kvædepastiller – hjemmelavet vingummi
Grahamskiks med rosmarin og flagesalt »

Kommentarer

  1. Øglemor skriver

    12. oktober 2016 kl. 16:45

    Jeg ELSKER spaghettigræskar – og smør -og jeg er sikker på, at den her ret vil blive et hit hjemme hos os. Nammenam!

    Svar
    • Valbylille skriver

      13. oktober 2016 kl. 17:22

      Og jeg som troede at det var en helt ny ting 🙂

      Det er allerede blevet mit yndlingsgræskar. Mums.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved