Fra den ene dag til den anden er jeg blevet kæmpefan af spaghettigræskar, og det er Manden heldigvis også. I løbet af weekenden har vi spist spaghettigræskar hele tre gange, og især denne ret med pasta, citronsmør og salvie vakte jubel hos Manden.
Faktisk er det bare en variation af denne opskrift på pasta med græskar, som jeg også er tosseglad for. Manden derimod er ikke så pjattet med konsistensen på stegt græskar, og netop derfor blev han begejstret for denne udgave. Den er nemlig meget mere lækker at spise, selvom det egentlig er stort set de samme ingredienser.
Det særlige ved spaghettigræskar er, at det bagte græskar kan trækkes i spaghettilignende strimler. Det er derfor oplagt som alternativ til pasta, hvis man vil undgå stivelse eller gluten eller bare prøve noget nyt. Eller hvis man som Manden ikke bryder sig om at tygge i stykker af græskar.
Jeg har aldrig før tilberedt spaghettisquash, og har virkelig nydt at udforske dens egenskaber. Så I kan godt vente jer flere opskrifter.
Opskriften er en anelse tidskrævende, men er på ingen måde besværlig. Jeg er pjattet med den, og Manden har allerede konstateret, at det nok skal blive en efterårsklassiker. Og det kommer altså fra en mand, der synes, at græskar er noget underligt noget.
Prøv den, prøv den, prøv den. I vil ikke fortryde 🙂

Spaghettigræskar linguine med hvidløgscrumble og salvie
Ingredienser
- 1 stort spaghettigræskar
- 300 g linguine eller spaghetti
- 25 g smør
- saften fra 1 citron
- 20 blade salvie
- 1-2 dl olivenolie
- 1-2 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 50 g pecorino
- salt
Sådan gør du
- Skær græskaret i halve, og fjern kerner og tråde. Bag begge halvdele med snitfladen opad ved 200c. græskarrebe er færdige, når man let kan stikke en gaffel helt igennem kødet. Det tager knap 1 time.
- Kom olien i en lille gryde, og fritér salviebladene af et par omgange, når olien er så varm, at den bruser op om bladene. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle, og drys evt. med lidt salt.
- Hæld (noget af) oliven over på en pande, og kom hvidløgsfedet ved. Smuldr brødet over panden, og lad krummerne riste sprøde ved middelvarme. Læg krummerne på fedtsugende papir, og kassér hvidløget.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, når græskaret er færdigbagt. Imens trækkes græskarkødet i tråde med en gaffel.
- Smelt til sidst smørret i en lille gryde, og bland citronsaften i.
- Hæld vandet fra pastaen, og vend først citronsmørret og derefter spaghettisquashen i. Server med hvidløgscrumble, salvie og friskrevet pecorino.
Jeg ELSKER spaghettigræskar – og smør -og jeg er sikker på, at den her ret vil blive et hit hjemme hos os. Nammenam!
Og jeg som troede at det var en helt ny ting 🙂
Det er allerede blevet mit yndlingsgræskar. Mums.