Pastalykke og forårsfornemmelser på en kold tirsdag!
Det her er den helt perfekte pastaret til en kold dag i marts. Der er masser af forår i farverne fra græskar og timian, og så er det samtidig sådan en hyggelig ret, der smager allerbedst lige der i skumringstiden, hvor mørket falder på. I ved, sådan en ret der giver maven et blødt kram indefra og bare smager godt.
Der er ikke engang tre uger til sommertid, og hos os er det ikke kun uret der stilles. Min appetit ændrer sig også, og sommertid betyder som regel farvel til hyggelige simreretter, græskar og bagte rodfrugter. Som altid har jeg dog lige en laaaaang liste med vinterretter, som jeg skal nå at lave, før jeg er helt klar til, at foråret for alvor tager over. Denne pasta med balsamico og græskar var øverst på listen, og jeg lover, at den er god.
Inden jeg kaster mig ud i lange beretninger om spaghetti og græskar, vil jeg dog lige fortælle jer om noget andet. Noget der faktisk har rigtig meget med forår at gøre, og som jeg er rigtig spændt på. Nemlig mit haveprojekt.
Kan I huske, at jeg skrev, at vi skulle have lavet terrasse og indkørsel her i marts? Anlægsgartnerne gik i gang i dag, og igen er jeg helt målløs over, hvor hurtigt håndværkere kan fjerne ting. Vores have er slet ikke til at kende. Hækken er væk, indkørslen er væk, og de fliser, som vi kaldte terrasse, er også væk. Det er helt vildt!
Vi har lidt blandede erfaring med anlægsgartnere, og er flere gange blevet brændt af både før og midt i et projekt. Men det her – Det lover altså godt! Jeg er overbevist om, at vi har valgt de allerbedste håndværkere, og har svært ved at tøjle min begejstring over, at de nok er færdige før påske, så vi kan bruge feriedagene på alle de småopgaver, der følger med projektet. Og så vi rigtig kan nyde haven i de første lune solstråler. Det glæder jeg mig til!
Vi skal male skur og havestue, vi skal lave nyt stakit, plante blomster – og måske et træ – og så skal vi lave et højbed til krydderurterne. Og indimellem alt det skal vi drikke kaffe, spille fodbold og have sol på næsetippen. Det bliver simpelthen så dejligt, og jeg glæder mig til hvert eneste øjeblik, som jeg skal tilbringe udendørs i min nye have.
Og så er det vist tid til at komme tilbage til pastaretten. Den begejstrer mig nemlig præcis lige så meget som haveprojektet. Hvis I aldrig har prøvet at vende en gang spaghetti i en balsamicoglace, bliver I altså nødt til at prøve denne ret. Det er SÅ godt. Sødt, syrligt og superlækkert.
De honningbagte græskarstykker bidrager med cremethed og lidt ekstra sødme. Feta, soltørret tomat og græskarkerner giver salte og sprøde kontraster. Nogle mundfulde er stille og rolige, mens andre er rene smagseksplosioner alt efter, hvad der lige kommer på gaflen. Og så tager det altså kun 30 minutter at tilberede retten. Helt perfekt til en kold hverdagsaften, hvor maven skal forkæles.

Spaghetti i balsamico med honningbagt butternut og feta
Ingredienser
- 1 butternut squash
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 håndfuld frisk timian
- salt og peber
- 1 håndfuld græskarkerner
- 400 g spaghetti
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk honning
- 1 spsk smør
- 5 soltørrede tomater i olie - eller udblødte - skåret i strimler
- 100 g fetaost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180c varmluft.
- Skræl græskarret, flæk det, og fjern kernerne. Skær hver halvdel i i ca. 0,8 cm skiver og halver dem. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rør olie, honning, salt og peber sammen i en skål, og pensl græskarrene med blandingen. Drys timianen henover, og bag i 20-25 minutter.
- Rist græskarkerner på en tør og varm pande, til de begynde at poppe. Sæt dem til side.
- Varm 1 spsk olivenolie op i en lille gryde, og steg hvidløgsfeddene deri ved svag varme. De må ikke branke. Hæld balsamico og honning ved, og kom en klat smør i, når det er kogt lidt ind.
- Kog imens spaghettien efter anvisning på pakken.
- Hæld vandet fra den færdige spaghetti. Tag hvidløgsfeddene op fra balsamicoglacen, og vend spaghettien i. Tilsæt soltørret tomat og græskar.
- Server retten med ristede græskarkerner og feta til at drysse over.
Det ser meget indbydende ud – kan være jeg skal prøve at lave retten selv en dag (med velfungerende kantineordning er det dog begrænset, hvor meget varm mad jeg laver for tiden),,.
Og flotte billeder 😉 – det virker godt med komplementær farverne.
Det lyder skønt med kantineordning – I dit tilfælde ville jeg nok også bruge tiden på andet en madlavning. Og tak for de pæne ord om billederne. Jeg synes også selv, at de er blevet bedre end sædvanligt.