Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Southern fried chicken

25. august 2016 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

Southern fried chicken-5

Kender I det, at man allerede ved første bid planlægger at lave retten igen? Sådan har jeg det med southern fried chicken.

Jeg er helt pjattet med de crispy og letkrydrede kyllingestykker, der under den sprøde skorpe er saftige og møre som smør. Det er en lidt fedtet affære, men det er dælendytme godt. Især når kyllingen serveres med en god dip, coleslaw og helt nybagt cornbread.

Det er, hvad vi skal have til aftensmad i dag, og jeg har glædet mig lige siden, jeg lagde kyllingen i kærnemælksbad i går aftes.

Southern fried chicken-4

Vi har været på roadtrip i USA et par gange, men har endnu til gode at besøge sydstaterne. Det står højt på min ønskeliste at opleve de gamle plantager, høre jazz i New Orleans, og spise mig et par kilo tungere i soulfood.

Manden vil hellere til New England, og selvom det også er mit ønske, tror jeg, at det vil være sjovest med en tur sydpå, så længe børnene er små. Heldigvis er han også stor fan af sydstatskøkkenet, og jeg tror helt bestemt ,at aftenens menu nok skal være med til at få ham  med på den idé.

Southern fried chicken

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 kylling eller 4 hele lår
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk hvidløgsgranulat eller -pulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk sød paprika
  • 5 dl majsolie
  • evt tabasco

Sådan gør du
 

  • Del kyllingen i over- og underlår og skær hvert bryst i to stykker. Træk skindet af.
  • Læg kyllingestykkerne i en skål, og hæld kærnemælk over, så det dækker. Dæk skålen til og sæt den på køl 12-24 timer.
  • Bland alle de tørre ingredienser.Tag kyllingen op af kærnemælksbadet, og kasser mælken. Hvis det godt må være lidt spicy, kan du dryppe lidt tabasco på kyllingen, inden den vendes i raspblandingen.
  • Varm halvdelen af olien op på en pande, og læg de panerede lårstykker på. Steg dem ved middelvarme, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Gør det samme med bryststykkerne og resten af olien umiddelbart efter på en anden pande. De skal ikke have helt så lang tid som lårene, og på den måde vil de være færdig nogenlunde samtidigt.
  • Vær opmærksom på, at kyllingen skal steges og ikke friteres. Hvis der gives for meget varme, vil paneringen branke, inden kyllingen er gennemstegt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Southern fried chicken-3

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Kylling og kalkun, Opskrifter, Sommer, USA Tags: cajun, det nordamerikanske køkken, panering

« Rom- og vaniljesyltede blommer
Altid friske krydderurter ved hånden »

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    29. november 2016 kl. 14:06

    Hvorfor skal kyllingen ligge i mælk? Kan man bruge vand eller andet? Jeg kan ikke tåle mælk, heller ikke soyamælk.

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. november 2016 kl. 17:36

      Hej Camilla

      Kærnemælken er med til at mørne kødet. Du kan sagtens springe det trin over og bare panere kyllingen.

      Hilsen Emilie

      Svar
  2. Lise skriver

    5. juni 2019 kl. 12:54

    Der står man skal komme halvdelen af olien i panden, hvad med den sidste halvdel?

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. juni 2019 kl. 14:03

      Den skal bruges til anden halvdel af kyllingestykkerne. Tusind tak for spørgsmålet. Jeg får lige opdateret opskriften, så den giver mening 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved