Kender I det, at man allerede ved første bid planlægger at lave retten igen? Sådan har jeg det med southern fried chicken.
Jeg er helt pjattet med de crispy og letkrydrede kyllingestykker, der under den sprøde skorpe er saftige og møre som smør. Det er en lidt fedtet affære, men det er dælendytme godt. Især når kyllingen serveres med en god dip, coleslaw og helt nybagt cornbread.
Det er, hvad vi skal have til aftensmad i dag, og jeg har glædet mig lige siden, jeg lagde kyllingen i kærnemælksbad i går aftes.
Vi har været på roadtrip i USA et par gange, men har endnu til gode at besøge sydstaterne. Det står højt på min ønskeliste at opleve de gamle plantager, høre jazz i New Orleans, og spise mig et par kilo tungere i soulfood.
Manden vil hellere til New England, og selvom det også er mit ønske, tror jeg, at det vil være sjovest med en tur sydpå, så længe børnene er små. Heldigvis er han også stor fan af sydstatskøkkenet, og jeg tror helt bestemt ,at aftenens menu nok skal være med til at få ham med på den idé.

Southern fried chicken
Ingredienser
- 1 kylling eller 4 hele lår
- 5 dl kærnemælk
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rasp
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk hvidløgsgranulat eller -pulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sød paprika
- 5 dl majsolie
- evt tabasco
Sådan gør du
- Del kyllingen i over- og underlår og skær hvert bryst i to stykker. Træk skindet af.
- Læg kyllingestykkerne i en skål, og hæld kærnemælk over, så det dækker. Dæk skålen til og sæt den på køl 12-24 timer.
- Bland alle de tørre ingredienser.Tag kyllingen op af kærnemælksbadet, og kasser mælken. Hvis det godt må være lidt spicy, kan du dryppe lidt tabasco på kyllingen, inden den vendes i raspblandingen.
- Varm halvdelen af olien op på en pande, og læg de panerede lårstykker på. Steg dem ved middelvarme, til de er gyldne og gennemstegte.
- Gør det samme med bryststykkerne og resten af olien umiddelbart efter på en anden pande. De skal ikke have helt så lang tid som lårene, og på den måde vil de være færdig nogenlunde samtidigt.
- Vær opmærksom på, at kyllingen skal steges og ikke friteres. Hvis der gives for meget varme, vil paneringen branke, inden kyllingen er gennemstegt.
Hvorfor skal kyllingen ligge i mælk? Kan man bruge vand eller andet? Jeg kan ikke tåle mælk, heller ikke soyamælk.
Hej Camilla
Kærnemælken er med til at mørne kødet. Du kan sagtens springe det trin over og bare panere kyllingen.
Hilsen Emilie
Der står man skal komme halvdelen af olien i panden, hvad med den sidste halvdel?
Den skal bruges til anden halvdel af kyllingestykkerne. Tusind tak for spørgsmålet. Jeg får lige opdateret opskriften, så den giver mening 🙂