Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sommerfin fødselsdagsweekend

27. juli 2014 by Valbylille Skriv kommentar


Solskinsvejr, fødselsdagsforkælelse og feriestemning har fyldt weekenden med skønne minder med familien. Fredag aften kl. 22. fik Manden ferie, og jeg glæder mig meget til 3 uger med god tid og endnu flere rare oplevelser med familien.

Vi holder altid ferie på min fødselsdag, og der er derfor tradition for massiv fejring med morgenbord og gaver, slentretur et sted i København, frokost i en park og vaffelis på hjemvejen. Det allerbedste er dog vores late night picnic efter at børnene er faldet til ro. Lige præcis den ene aften om året plejer Pigen først at falde til ro kl. 23, men i år var vi så heldige, at begge børn sov allerede kl. 21.10.

Så var det tid til rosé, lækker madkurv fra Løgismose og hyggesnak i haven.

Pigen er dybt betaget af Disneys ‘Den lille havfrue’, og dagens fødselsdagsudflugt gik derfor til Langelinie.

På vejen beundrede vi Marmorkirken, og ved Amalienborg så vi vagtskiftet. Jeg fik helt ondt af de stakkels mænd i bjørneskindshuer. I Amaliehaven lod vi stænkene fra springvandet køle os lidt af, og inden vi nåede helt ud til havfruen, sneg sulten sig ind på os.

Vi ville have spist en gang fish ‘n’ chips hos Toldboden, men i mangel på skygge købte vi i stedet 3   meatball sandwich hos Løgismose. Det er et madmekka uden lige, og jeg elsker at snuse rundt blandt reolerne fyldt med fristelser. Sandwichene tog vi med i Churchill Parken, og just som vi havde spist dem, kom der en ordentlig skylle. Det varede kun et par minutter, og vi fandt hurtigt ly under trækronerne.

Da vi endelig nåede frem til Den Lille Havfrue, klemte Pigen sig forbi alle turisterne og kravlede helt ned til statuen. Det var dog ikke meget opmærksomhed havfruen fik. Pigen øjnede hurtigt to ‘havfruesten’ og indtog straks den korrekte position på den ene, mens jeg blev beordret over på den anden. I 10 minutter lå hun på stenen og sang a-a-aaaaaaa-a-a-aaaaaaa, mens jeg agerede både havheksen, der stjal hendes stemme, og prinsen ‘som kom for tidligt, for hun havde altså ikke fået ben endnu’. Hun havde en fest, og det havde jeg også.


I dag har vi så haft familien til eftermiddagskaffe med fødselsdagsboller og hjemmebagte medaljer. Bollerne blev lidt rustikke, da de blev trillet med en baby på armen, og medaljerne var lidt udfordret af varmen. Det hele smagte dog skønt, og det er ikke sidste gang, at jeg forsøger mig med hjemmelavede flødekager.
Gæsterne havde de fineste gaver med, og hvert år bliver jeg lige overasket over, hvor gode de er til at finde det helt rigtige. Med lækkert nyt træningstøj er der ingen undskyldning for ikke at genopstarte træningen efter ferien, men indtil da skal jeg hygge mig med mine nye bøger og lækkerierne fra en indbydende gavekurv fra Præstø Madmarked.


  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Sniksnak

« Hjemmebagte jumbosnegle med rigeligt snask
Squashsalat med feta og persille »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved