Jeg sidder lige nu med min aftenkaffe, og ærgrer mig over, at jeg ikke har fået taget en af de små lækre blommetærter fra sidste weekend op fra fryseren. Sådan en kunne jeg altså godt bruge som afslutning på en fuldstændig formidabel weekend med familiefest, sommerhus og lange køreture med sovende børn og voksensnak.
Blommetærterne er bagt med udgangspunkt i min opskrift på æbletærte med marcipan, og smager bare rigtig dejligt.
Jeg brugte tre forskellige slags blommer til kagerne, og det så bare så fint ud med de forskelllige farver på kagebordet. Selvom vi kun vare fire, satte jeg 7 kager frem, så der var lidt at vælge i mellem. Og det var altså lidt svært.
Min favorit er kagerne med de orangerøde blommer, fordi de er så fine. Min yndlingsblomme er dog de grønne blommer – reine claude. De ser så beskedne ud, men smager både sødt og friskt på en gang.
Man kan selvfølgelig sagtens nøjes med en slags blommer eller bage en stor tærte i stedet for 12 små. I så fald vil jeg anbefale at skele lidt til opskriften på æbletærte, hvor fremgangsmåden er beregnet på en stor tærte.
Jeg har givet tærterne et lille drys kanel for at give dem karakter. Hvis de sådan rigtigt skal smage af kanel, bør der nok røres en 1 spsk i marcipanen. Det tror jeg også vil være godt.

Blommetærter med marcipan
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 125 g koldt smør
- 80 g sukker
- 1 æg
- 150 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 1 æg
- evt 1-2 tsk kanel
- 12 blommer
Sådan gør du
- Smuldr smørret i melet, til det har konsistens som savsmuld. Vend derefter sukkeret i og saml til sidst dejen med ægget.
- Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og stik 12 cirkler ud, som passer til formene. Prik bundene med en gaffel, og bag dem 10 minutter ved 200 c.
- Rør marcipan, sukker, smør og æg sammen med en elpisker, og skær blommerne i både.
- Tag tærtebundene ud af ovnen og prik dem med en gaffel igen. Fordel marcipanfyldet jævnt, drys evt. lidt kanel over, før blommeskiverne lægges på. Bag tærterne i 20-25 minutter.
Skriv et svar