Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sølvbeder på italiensk

18. maj 2014 by Valbylille Skriv kommentar


Har I også været ude at grille i det gode weekendvejr? I fredags satte vi for første gang i år ild til kullene, og smækkede et par gode bøffer på risten. Det var lige noget for Manden, der havde  brugt hele formiddagen på at samle vores nye havemøbler, besøge byggemarkeder og underholde Pigen, mens jeg var på kaffedate hos en god veninde.

Bøfferne blev serveret med nye kartofler og en lækker ret med sølvbeder. Inspirationen kommer fra den klassiske italienske kogebog ‘Sølvskeen’, som jeg fik foræret til mors dag. Den indeholder enormt mange opskrifter med ansjoser og grønsager, og da jeg længe har haft et glas ansjoser stående, som jeg ikke er så vant til at bruge og også have en sølvbede i grøntsagsskuffen, var det oplagt med et lille eksperiment.

Sølvbede med ansjoser
1 sølvbede
3 ansjosfiletter
2 fed hvidløg
1 citron – kun skallen
parmesan

Skær bladene fra sølvbederne og skær både stænglerne og bladene i 1-2 cm brede strimler. Kog stænglerne i 10 minutter og kom bladene i gryden efter de første 5 minutter. Vandet skal ikke dække bladene.
Hak hvidløget fint og skær ansjoserne i mindre stykker. Kom dem på en pande sammen med lidt af olien fra ansjoserne, og steg dem, til ansjoserne er næsten helt smeltet. Hæld vandte fra sølvbederne og kom dem på panden.
Riv citronskallen og vend den i de varme sølvbeder. Server retten med gavmilde mængder ffriksrevet parmesan.
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Italien, Opskrifter, Salat og tilbehør Tags: ansjos, bladebede, det italienske køkken, sølvbede

« Skæppeskøn alkoholfri velkomstdrik
Hvad en sysler laver, når der hverken sysles eller blogges »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved