Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Skumfiduser med friske bær

2. februar 2015 by Valbylille 2 kommentarer

skumfiduser med kirsebærDet er efterhånden ved at være en tradition, at Pigen og jeg går i køkkenet, når hun har en fridag fra børnehaven. Typisk forsøger jeg at overtale hende til at bage boller, men hun vil allerhelst lave skumfiduser, og den er jeg som regel med på. Det er simpelthen så nemt, og vi kan snildt nå flere portioner, mens Drengen tager en lille lur.

Siden august har vi undgået fødevarer med tilsætningsstoffer, og i den periode har vi altså heller ikke købt slik. I stedet nyder jeg, at vi sammen kan lave skumfiduser og andre søde sager uden kemi og uforståelige numre. Det sker ikke hver uge, men hvis de søde sager af og til dominerer bloggen, er det altså forklaringen.

Disse skumfiduser er lavet med sommerens kirsebær og har en dejlig mild bærsmag. Vil man have en mere fremtrædende smag, kan man tilsætte 1-2 tsk frysetørret kirsebærpulver, men jeg synes personligt, at der er noget særligt ved at bruge sommerens bær.
skumfiduser med bær
Skumfiduser med kirsebær
150 g kirsebær
300 g sukker
50 g glukose
1/2 dl vand
17 g husblas
3 æggehvider
1 dl kartoffelmel
1 dl flormelis

Kog kirsebærrene i lidt vand, og blend dem til en jævn puré. Bærsaften skal reduceres, så den færdige puré vejer ca. 100 g. Kom sukker, sirup, vand og bærpuré i en gryde og kog, til blandingen når 120c. Udblød imens husblasen i koldt vand, og pisk æggehviderne stive.Beklæd en rektangulær form med bagepapir. Bland flormelis og kartoffelmel, og sigt et tykt lag ned på bagepapiret.

Klem husblasen fri for vand og smelt over vandbad.

Hæld sukkerblandingen i æggehviderne under kraftig piskning, og tilsæt derefter husblassen. Når blandingen begynder at køle og når ca. 40c, skal den hældes i formen. Det skal gå lidt tjept, så massen ikke når at stivne for meget.

Lad den store skumfidus hvile et par timer, før den klippes i mindre stykker. Drys med resten af flormelis/kartoffelmelblandingen imens, så det ikke klistrer.

Lyst til mere?
Opskrifter på skumfiduser med vanilje, lime og jordbær (Og ja, trods nul tilsætningsstoffer kom jeg alligevel lidt farve i dem med lime – de skulle jo nødigt forveksles med vaniljeduserne.)

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Frankrig, Kager og sødt, Opskrifter, Slik og konfekt, Sommer, USA Tags: guf, hjemmelavede skumfiduser, kirsebær

« Krydret oksetagine med kvæde
Dadelkugler à la bounty »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    6. februar 2015 kl. 20:17

    Hjemmelavet skum er SÅ godt – og kirsebær er virkelig et hit, dem eller grape med lakrdspulver. Uhm.

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      6. februar 2015 kl. 20:41

      Grapeskum lyder spændende. Jeg har før lavet med lime, og det var ret anderledes med syrligt skum, men de smagte nu godt.

      Svar

Skriv et svar til A + K = ♥ Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved