Den her tærte har været min livret i nu halvanden måned, og jeg har i samme periode lavet den i mindst fem forskellige varianter. Den smager drøngodt, og så er den altså også noget så pæn med tomater og squash i forskellige farver.
Det er ved at være sidste udkald for saftige, solmodne tomater og nyhøstede squash, og jeg synes altså, at I skal prøve opskriften, mens man stadig kan få danske grøntsager.
Den opskrift I får her, er den originale med butterdej, masser af cheddar og både squash og tomat. Kombinationen af ost og grøntsager er dog også rigtig god på en grov pizzabund, og man kan selvfølgelig også nøjes med enten squash eller tomater i forskellige farver.
Tærten er selvfølgelig allerbedst med en hjemmelavet butterdej, men skal det være nemt, kan man også bare købe en færdig rulle. Det er lidt noget skrald, da de slet ikke indeholder smør, men det var altså den løsning jeg valgte, da jeg var alene med børnene i sidste uge og i den grad cravede tærte.
Hvis du synes, at hjemmelavet butterdej er for besværligt og en færdigkøbt dej er for ringe, så brug din bedste opskrift på pizzadej i stedet for. Eller snup min. Kom gerne lidt fuldkornsmel i også.
Når jeg selv laver butterdej til tærter, er det med udgangspunkt i min opskrift på croissanter. Jeg tilsætter blot 1 tsk citronsaft, når smør og mel blandes, og så undelader jeg naturligvis sukker. Derudover følger jeg opskriften slavisk.
Alle opskriftens mål er på slump. Det gør ikke så meget til denne tærte. Med et godt lag cheddar og grøntsager i tynde skiver kan det ikke gå helt galt.

Spraglet sensommertærte med ost
Ingredienser
- 1 butterdej
- mindst 150 g lagret cheddar - nok til at det kan dække bunden
- 1/2 gul squash
- 1/2 grøn squash
- 4 to mater
- 25 g pecorino eller parmesan
- 1 spsk olie
- 1 tsk tørret oregano
- flagesalt
Sådan gør du
- Skær osten i skiver, og fordel dem på dejen, så de dækker dejen næsten helt ud til kanten.
- Skær tomater og squash i helt tynde skiver, og læg dem ovenpå osten i et fint mønster.
- Dryp olien over, drys med oregano og lidt flagesalt og riv også gerne lidt hård ost henover. Det kan dog udelades.
- Bag tærten ved 200c til kanterne er gyldne. Det tager 20-30 minutter.
- Hvis dejen bobler op under bagningen, er det vigtigt at prikke hul på boblerne. Ellers sker der det kedelige, at fyldet glider ned fra forhøjningen.
Serveres tærten for børn, vil jeg anbefale at tjekke, om tomaterne ikke er for varme. Det høje vandindhold i tomater gør nemlig, at de holder bedre på varmen end resten af tærten.
Skriv et svar