Bagest i min have er der dukket en lille, vild brombærplante frem. Den er fyldt med hidsige torne, som beskytter de smukke bær, så det var med stor forsigtighed, at jeg nippede bærrene af. Faktisk opdagede jeg først det begyndende krat i går – lige i tide til at høste de modne bær.
Jeg har nu haft have i fire somre, og selvom den er ganske lille, er den stadig fyldt med overraskelser. Udover brombærrene har jeg også fundet to hasselnøddetræer, der har puttet sig i det grønne skel ind til naboen. Jeg har sikkert overset dem, fordi de ikke før har båret frugt, men i år stritter de små nøddeskaller frem overalt. Det skal blive godt at smage dem.
Indtil de er klar til høst, nøjes jeg med købte nødder, og dem kombinerer jeg gerne med brombær. Her er det i en skøn salat med fersken og sød dressing, der fremhæver smagen af solmoden frugt.

Efterårssalat med nektariner og brombær
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 2 nektariner
- 10-15 hasselnødder
- 10-15 brombær
- 2 tsk olie
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Pluk eller skær salaten i brede strimler. Skær nektarinerne i tynde både, og bland en dressing af olie, eddike, honning, salt og peber. Vend det hele sammen, og top salaten med brombær og halverede hasselnødder.
Hej Emilie
Fin salat med brombær som du også har fået lave.
Og så er nektarinerne så gode for tiden 🙂
Jeps, nektarinerne er rigtig lækre, og funker rigtig godt med brombær.