Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Salat med grillede nektariner og gedeost

12. august 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Salat med grillede nektariner og gedeost-2

Her i sommermånederne spiser vi ofte bare en enkel salat til aftensmad, og meget ofte er det en variation af  en grøn salat, sød frugt, ost og en håndfuld kerner eller nødder. En af de rigtig gode kombinationer er denne salat med grillede ferskner, græskarkerner og blød gedeost.

De seneste aftener har vi spist aftensmad med tændte stearinlys på bordet. Det er selvfølgelig stadig lyst ved spisetid, men det kan næsten føles som tusmørke, når der er en grå sky for solen. Og så er det hyggeligt med levende lys.

Det er mærkeligt at mærke efteråret komme snigende allerede nu, hvor det burde være sæson for at tælle stjerneskud og drikke aftenkaffe på havetrappen.  Det gør vi selvfølgelig alligevel – med tæpper om skuldrene  i stedet for bare tæer i sandaler. Det er simpelthen så hyggeligt.

Eftermiddagene er heldigvis stadig fyldt med solskin, og der går også noget tid, før jeg har lavet den sidste sommeret. Når det ikke er så meget sol på næsen, skal der i hvert fald sol i maven.

En af de retter, der giver solskin i maven, er denne nektarinsalat med sprøde græskarkerner og cremet gedeost. Jeg er vild med den, og den sødme frugterne får af en tur på grillen begejstrer mig gang på gang. Den kan selvfølgelig også laves med ferskner.

Salat med grillede nektariner og gedeost-3

Salat med grillede nektariner og gedeost

Valbylille
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 3 nektariner eller ferskner
  • 100 g blød gedeost
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner
  • 125 g feldsalat
  • 2 tsk olie
  • 1 tsk vineddike
  • lidt honning
  • salt

Sådan gør du
 

  • Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd fra sig.
  • Del fersknerne i 8-10 både, og grill dem på en rigtig grill eller på en grillpande,så de får fine streger og bliver gennemvarme.
  • Bland en dressing af olie, eddike, honning og salt, og vend salaten i dressingen. Fordel de grillede ferskner, osten og græskarkernerne over salaten, og server med godt brød.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Salat med grillede nektariner og gedeost

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Frankrig, Frokost og småretter, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, Sommer, Vegetar Tags: gedeost, græskarkerner, nektarin

« Forfriskende bananshake
Skøre unger og skøn hverdag »

Kommentarer

  1. A+K/VenterPaaVinBlog skriver

    12. august 2016 kl. 14:19

    Det er altså også en af mine favorit kombinationer – dog er nektariner tit nogle drilske sataner, og går fra stenhård til smatblød over night 😉

    Ser skønt ud!

    – A

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. august 2016 kl. 20:20

      Det er vist det eneste avocadoer og nektariner har tilfælles: Enten er de hårde eller overmodne. Det er heldigvis nemt at gøre hårde nektariner spiselige, Man skal bare grille dem – og evt. smide dem i denne salat.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved