Her i sommermånederne spiser vi ofte bare en enkel salat til aftensmad, og meget ofte er det en variation af en grøn salat, sød frugt, ost og en håndfuld kerner eller nødder. En af de rigtig gode kombinationer er denne salat med grillede ferskner, græskarkerner og blød gedeost.
De seneste aftener har vi spist aftensmad med tændte stearinlys på bordet. Det er selvfølgelig stadig lyst ved spisetid, men det kan næsten føles som tusmørke, når der er en grå sky for solen. Og så er det hyggeligt med levende lys.
Det er mærkeligt at mærke efteråret komme snigende allerede nu, hvor det burde være sæson for at tælle stjerneskud og drikke aftenkaffe på havetrappen. Det gør vi selvfølgelig alligevel – med tæpper om skuldrene i stedet for bare tæer i sandaler. Det er simpelthen så hyggeligt.
Eftermiddagene er heldigvis stadig fyldt med solskin, og der går også noget tid, før jeg har lavet den sidste sommeret. Når det ikke er så meget sol på næsen, skal der i hvert fald sol i maven.
En af de retter, der giver solskin i maven, er denne nektarinsalat med sprøde græskarkerner og cremet gedeost. Jeg er vild med den, og den sødme frugterne får af en tur på grillen begejstrer mig gang på gang. Den kan selvfølgelig også laves med ferskner.

Salat med grillede nektariner og gedeost
Ingredienser
- 3 nektariner eller ferskner
- 100 g blød gedeost
- 1 håndfuld ristede græskarkerner
- 125 g feldsalat
- 2 tsk olie
- 1 tsk vineddike
- lidt honning
- salt
Sådan gør du
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd fra sig.
- Del fersknerne i 8-10 både, og grill dem på en rigtig grill eller på en grillpande,så de får fine streger og bliver gennemvarme.
- Bland en dressing af olie, eddike, honning og salt, og vend salaten i dressingen. Fordel de grillede ferskner, osten og græskarkernerne over salaten, og server med godt brød.
Det er altså også en af mine favorit kombinationer – dog er nektariner tit nogle drilske sataner, og går fra stenhård til smatblød over night 😉
Ser skønt ud!
– A
Det er vist det eneste avocadoer og nektariner har tilfælles: Enten er de hårde eller overmodne. Det er heldigvis nemt at gøre hårde nektariner spiselige, Man skal bare grille dem – og evt. smide dem i denne salat.