Her kommer så opskriften på de lækre rabarbermuffins fra venindefrokosten i fredags. Rabarberne er forbagt med lidt sukker for at sikre, at de blev søde og bløde – præcis som jeg bedst kan lide dem. For at gøre kagerne ekstra mushy er der mandelmel i dejen. Jeg elsker kager bagt med marcipan, men det klumper altid sammen for mig. Mandelmel gør arbejdet meget lettere, og giver den samme dejlige smag.
Mandelmelet laver jeg selv. Til så lille en portion er det supernemt, og da vi altid har mandler i køkkenskabet, er det en let måde at tilføre en frugtkage lidt mere lækkerhed.

Rabarbermuffins
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 3 spsk sukker
- 100 g mandler
- 3 æg
- 200 g rørsukker
- korn fra 1 vaniljestang
- 0,5 dl mælk
- 150 g smør
- 1 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Skær rabarberne i 1 cm tykke strimler, og kom dem i et ildfast fad. Drys sukker over og bag dem ved 180c varmluft i ca 15 minutter. Rør i dem en enkelt gang undervejs.
- Smut mandlerne, og mal dem til mel. En minihakker er rigtig god til formålet.
- Pisk æg, sukker og vanilje sammen. Smelt smørret og lad det køle lidt ned. Pisk mælk og smør i æggemassen.
- Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det nænsomt i dejen uden for megen omrøring. Hemmeligheden bag store flotte muffins er nemlig, at dejen kun lige vendes sammen.
- Fordel dejen i ca. 15 forme, og kom en skefuld rabarber på toppen af kagerne. Bag dem ved 200c i 20-25 minutter. Undgå varmluft, da det kan bringe kagerne ud af facon.
Uhm, rabarbermuffins er så godt! Det der med at de er så friske og sure til den søde kage og bitre kaffe gør, at det bare er ekstra godt.
– Anne
Alt bagværk med rabarber er godt, og det allerbedste er, at der snart er sæson for dem igen.