Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Saftige og sødmefyldte rabarbermuffins

3. juni 2014 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

de bedste rabarbermuffins
Her kommer så opskriften på de lækre rabarbermuffins fra venindefrokosten i fredags. Rabarberne er forbagt med lidt sukker for at sikre, at de blev søde og bløde – præcis som jeg bedst kan lide dem. For at gøre kagerne ekstra mushy er der mandelmel i dejen. Jeg elsker kager bagt med marcipan, men det klumper altid sammen for mig. Mandelmel gør arbejdet meget lettere, og giver den samme dejlige smag.

Mandelmelet laver jeg selv. Til så lille en portion er det supernemt, og da vi altid har mandler i køkkenskabet, er det en let måde at tilføre en frugtkage lidt mere lækkerhed. de bedste rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Valbylille
Mandlerne gør disse rabarbermuffins superlækre og saftige som en god mazarinkage. Perfekt match til de syrlige rabarber.
4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 15 muffins
Kalorier 222 kcal

Ingredienser
 

  • 300 g rabarber
  • 3 spsk sukker
  • 100 g mandler
  • 3 æg
  • 200 g rørsukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 0,5 dl mælk
  • 150 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Skær rabarberne i 1 cm tykke strimler, og kom dem i et ildfast fad. Drys sukker over og bag dem ved 180c varmluft i ca 15 minutter. Rør i dem en enkelt gang undervejs.
  • Smut mandlerne, og mal dem til mel. En minihakker er rigtig god til formålet.
  • Pisk æg, sukker og vanilje sammen. Smelt smørret og lad det køle lidt ned. Pisk mælk og smør i æggemassen.
  • Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det nænsomt i dejen uden for megen omrøring. Hemmeligheden bag store flotte muffins er nemlig, at dejen kun lige vendes sammen.
  • Fordel dejen i ca. 15 forme, og kom en skefuld rabarber på toppen af kagerne. Bag dem ved 200c i 20-25 minutter. Undgå varmluft, da det kan bringe kagerne ud af facon.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brownies, muffins og andre små kager, Forår, Kager og sødt, Opskrifter Tags: bagværk, mandel, mandelmel, muffin, rabarber

« Torskekæber i tomat
En lille (og nuttet) udvidelse af persongalleriet »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    4. juni 2014 kl. 09:17

    Uhm, rabarbermuffins er så godt! Det der med at de er så friske og sure til den søde kage og bitre kaffe gør, at det bare er ekstra godt.

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      4. juni 2014 kl. 09:54

      Alt bagværk med rabarber er godt, og det allerbedste er, at der snart er sæson for dem igen.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved