Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Rullepølse med persille og skalotteløg

1. april 2013 by Valbylille Skriv kommentar

Rullepølse med skalotteløg
Til påskefrokosten serverede vi også hjemmelavet rullepølse. Jeg ville egentlig have lavet den af lam, men var så sent ude, at jeg var heldig blot at få fat på et svineslag. Det er så ufatteligt nemt at lave rullepølse, at man tror det er løgn. Det tager godt nok et par dage at frembringe den, men reel arbejdstid er der altså ikke meget af.

Opskrift på rullepølse
1 svineslag
0,5 dl salt
1 spsk sukker
200g skalotteløg
2 spsk peber
0,5 tsk knust allehånde
1 dusk persille
kødsnor og lidt grønt at lægge i kogevandet.

Dag 1: Puds slaget for overflødigt fedt. Bland salt og sukker og gnub kødsiden godt ind i blandningen. Læg slaget i et fad med folie eller film over og stil det på køl til næste dag.

Dag 2: Tør slaget af med køkkenrulle. Hak løg og persille fint og fordel det på slagets kødside sammen med peber og allehånde. Rul slaget sammen og fastgør det med kødsnor. Først bindes snoren en gang om den lange led og derefter snøres den rundt om pølsen og hæftes i den anden ende. Er man meget pertentlig, kan man lave små knuder på den tværgående snor.
Rullepølse med skalotteløg

Pølsen skal nu koges i 2 timer sammen med lidt grønt som fx gulerod, løg og stænglerne fra persillen. Tag pølsen op og lad den dampe af, før den kommes i en rullepølsepresse. Der skal den ligge mindst 24 timer, før den er klar tl at blive sat på frokostbordet.

I kan tro, at den smager godt! Jeg spiste det sidste stykke til aftensmad i går med masser af løg og karse og på hjemmebagt græskarkernerugbrød. Manden der absolut ikke er rullepølsefan var også begejstret, så der går nok ikke så længe, før vi laver en til.

Det er i øvrigt mit første forsøg med hjemmelavet rullepølse og opskriften er komponeret med inspiration fra diverse opskrifter fundet hist og pist på nettet. Som I kan se er den ikke lige så fin og lyserød, som dem man køber. Det skyldes, at jeg ikke har brugt nitritsalt. Nogen vil måske mene, at det er en fejl, men for mig er den udeladte nitritsalt netop en af fordelene ved at lave rullepølsen selv.

En anden fordel er, at man nemt kan lave en mere mager rullepølse end den, som slagteren tilbyder. Jeg skar knap 200 g fedt fra slaget og kunne egentlig godt have taget lidt mere.

Har man ikke en rullepølsepresse, findes der også en løsning på det. Jeg har flere steder læst at man kan lægge pølsen i en brødform og lægge noget tungt ovenpå – eventuelt i en anden brødform.

Velbekomme!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Frokost og småretter, Gris, Jul, Opskrifter, Påske, Skolestart Tags: pålæg, påskefrokost

« Sild i frakke
Pasta med spinat og chorizo »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved