Til påskefrokosten serverede vi også hjemmelavet rullepølse. Jeg ville egentlig have lavet den af lam, men var så sent ude, at jeg var heldig blot at få fat på et svineslag. Det er så ufatteligt nemt at lave rullepølse, at man tror det er løgn. Det tager godt nok et par dage at frembringe den, men reel arbejdstid er der altså ikke meget af.
Opskrift på rullepølse
1 svineslag
0,5 dl salt
1 spsk sukker
200g skalotteløg
2 spsk peber
0,5 tsk knust allehånde
1 dusk persille
kødsnor og lidt grønt at lægge i kogevandet.
Dag 1: Puds slaget for overflødigt fedt. Bland salt og sukker og gnub kødsiden godt ind i blandningen. Læg slaget i et fad med folie eller film over og stil det på køl til næste dag.
Dag 2: Tør slaget af med køkkenrulle. Hak løg og persille fint og fordel det på slagets kødside sammen med peber og allehånde. Rul slaget sammen og fastgør det med kødsnor. Først bindes snoren en gang om den lange led og derefter snøres den rundt om pølsen og hæftes i den anden ende. Er man meget pertentlig, kan man lave små knuder på den tværgående snor.
Pølsen skal nu koges i 2 timer sammen med lidt grønt som fx gulerod, løg og stænglerne fra persillen. Tag pølsen op og lad den dampe af, før den kommes i en rullepølsepresse. Der skal den ligge mindst 24 timer, før den er klar tl at blive sat på frokostbordet.
I kan tro, at den smager godt! Jeg spiste det sidste stykke til aftensmad i går med masser af løg og karse og på hjemmebagt græskarkernerugbrød. Manden der absolut ikke er rullepølsefan var også begejstret, så der går nok ikke så længe, før vi laver en til.
Det er i øvrigt mit første forsøg med hjemmelavet rullepølse og opskriften er komponeret med inspiration fra diverse opskrifter fundet hist og pist på nettet. Som I kan se er den ikke lige så fin og lyserød, som dem man køber. Det skyldes, at jeg ikke har brugt nitritsalt. Nogen vil måske mene, at det er en fejl, men for mig er den udeladte nitritsalt netop en af fordelene ved at lave rullepølsen selv.
En anden fordel er, at man nemt kan lave en mere mager rullepølse end den, som slagteren tilbyder. Jeg skar knap 200 g fedt fra slaget og kunne egentlig godt have taget lidt mere.
Har man ikke en rullepølsepresse, findes der også en løsning på det. Jeg har flere steder læst at man kan lægge pølsen i en brødform og lægge noget tungt ovenpå – eventuelt i en anden brødform.
Velbekomme!
Skriv et svar