
Så står den på toast! Sådan en rigtig lækker udgave med stegte svampe, små stykker pølse og spejlæg på toppen. Virkelig mums på en helt almindelig torsdag.
Jeg orker ikke rigtig den vilde madlavning her, mens vi får lavet badeværelse. Udover at det støver og efterlader et syndigt rod i huset, er der også åbnet op til alle rør i køkkenet. Det er bare ikke superhyggelige omgivelser lige nu, og når der også liiiige skal holdes ekstra godt øje med, at husets to barylere ikke flår låget af malerspande eller ruller for meget rundt i byggestøvet, er madlavning faktisk lidt noget, der skal overstås.

Men så er der jo de her luksustoast. De er bare helt geniale, når man trænger til at skrue op for lækkerheden, selvom det skal være nemt.
Og helt ærligt. Så synes jeg, at der er brug for lidt ekstra hverdagsluksus i disse dage.
Ud over byggerod har både Manden og jeg alt for travlt på arbejde. Og samtidig har Drengen (den lille røver♥) de sidste par uger insisteret på, at jeg hver aften skal ligge ved siden af ham, til han falder i søvn. Det tager gerne en time.
Plus en halv time ekstra, når han helt regelmæssigt skal lulles tilbage i søvn to timer senere.

På sin vis er det drønhårdt. Men så alligevel ikke.
For det er faktisk ret hyggeligt det der puttecirkus. Og det er ganske rart, at jeg hver aften får lov til at melde mig ud en hel time for at give min lille dreng tryghed. Det levner bare ikke så meget tid til andre sysler. Når han så endelig sover, fejrer jeg det derfor med en chokoladeskildpadde eller to. Det er blevet et helt lille ritual, som snart sætter sine spor på både Manden og mig. Men det er helt sikkert det værd.
Svampetoast med spejlæg
Nu var det jo ikke chokoladeskildpadder men svampetoast, som dette indlæg skulle handle om. De kan nemlig om noget få smilet frem i mund og mave, og så kræver de kun 10 minutter i køkkenet.
Helt perfekt! Både når hverdagen er presset, men sørme også på en festlig fredag med et godt glas vin til.

Svampetoast med spejlæg og timian
Ingredienser
- 6 tykke skiver spegepølse
- 2 fed hvidløg
- 400 g blandede svampe
- 2 spsk smør
- 1-2 spsk æbleeddike
- salt og peber
- 4 skiver brød
- olivenolie
- 4 spejlæg
- Frisk timian
Sådan gør du
- Skær pølsen i strimler, og steg dem sprøde på en tør pande. Læg dem til side
- Rens svampene grundigt, og del dem evt. i mindre stykker. Skær hvidløget i tynde skiver. Kom halvdelen af smørret på panden, og lad det bruse af. Tilsæt en tredjedel af svampene, og lad dem stege et par minutter uden at røre ved dem. Ryst dem rundt på panden, og tilsæt mere smør og flere svampe samt hvidløg, når de første svampe har fået kulør. Krydr med salt og peber. Når alle svampene er brune og lækre, hældes eddiken ved. Og så er de færdige.
- Rist brødet på en brødrister og dryp dem med lidt olivenolie.
- Top brødene med svampe, pølse, et spejlæg og en god håndfuld frisk timian. Spis brødene med det samme, og server dem gerne med en stor skål grøn salat.
Bemærkninger
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!
Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.
Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

Lækkert og simpelt! Lidt ligesom choko-skildpader 😉
– A
Åh skildpadder! En kollega har fortalt, at man altid skal spise to, så de ikke føler sig ensomme i maven 🙂