Det er ren kliché at blive ved med at skrive om vejret, men jeg er altså ret pjattet med at holde sommer i september. Jeg spiser majskolber, figner og sommerpærer dagen lang, og nyder at bruge dem i lette retter, som passer til det varme vejr. Hvis de næste par uger opfører sig på samme vis, vil det være helt fint med mig.
Der er selvfølgelig også mange glæder ved efteråret, men lad mig bare være ærlig. Jeg er som regel træt af rodfrugter, inden vi når november, og så sjovt er det altså heller ikke at pakke børn ind i regntøj og okse afsted med dem i strid blæst på en halvflad cykel. Næh, jeg stemmer for godt vejr, og stornyder hvert eneste lille solstrejf, jeg får foræret.
En af de retter vi har nydt her i septembervarmen, er en farverig salat med gulerødder, majs og sojaglaseret svinebryst. Salaten er både sprød og sød, og det seje kød er bare alt for lækkert. Man kan også vælge at stege det sprødt, men nogen gange er det altså bare rigtig godt med den lidt mere fedtede udgave.
Lidt frisk chili på toppen vil give salaten det sidste lille kick, så det synes jeg, at I skal prøve. Jeg havde selv fundet en frem, men glemte den, så det må blive næste gang.

Råmarinerede rødder med majs og svinebryst
Ingredienser
- 4-5 gulerødder
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk acaciehonning
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk vand
- 1-2 majskolber
- 300 g svinebryst i skiver
- 1 spsk soya
- 1 tsk acaciehonning
- 5 små tomater
- 2 forårsløg
Sådan gør du
- Skær gulerødderne i tynde strimler. Bland en marinade af eddike, vand og honning, og lad gulerødderne trække i marinaden, mens resten af retten gøres klar. Vend rundt et par gange undervejs, og drys til sidst med finthakket persille
- Kog majskolberne i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Skær så kernerne fra kolberne.
- Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle, og steg skiverne på en pande ved middelvarme i ca. 1o minutter på hver side.
- Hæld soya og honning over det færdigstegt kød, og give det yderligere et par minutter ved lav varme. Pas på det ikke branker.
- Anret gulerodsalat, majskerner og gris på to tallerkener eller et stort fad, og top med halverede tomater og fintskåret forårsløg.
Det ser lækkert ud!
Og flot blog layout! I sin tid, kiggede jeg også på Genesis´s Foodie Pro, og endte med at vælge Daily Dish Pro, som jeg fortryder lidt jeg gjorde, da man ikke kan ændre ret meget i skabelonen…. Synes der mangler en “henvisning til forrige side eller til næste side” under hvert indlæg man åbner. Kontaktede gud og hver mand, og fik at vide man ikke kunne ændre koderne… Så træls…
Kig forbi, hvis du får lyst 😉
http://www.bydianawi.com
Tak! Jeg er også ret vild med temaet, men vil egentlig gerne have det lidt mere personligt. Det er lidt kedeligt, at alle foodie pro blogs ligner hinanden så meget. Jeg skal bare lige tage mig mod til at pille ved kodningen…
Tager et smut forbi bin blog i morgen 🙂