Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Råmarinerede rødder med majs og svinebryst

14. september 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

gulerodssalat-med-majs-og-svinebryst-3

Det er ren kliché at blive ved med at skrive om vejret, men jeg er altså ret pjattet med at holde sommer i september. Jeg spiser majskolber, figner og sommerpærer dagen lang, og nyder at bruge dem i lette retter, som passer til det varme vejr. Hvis de næste par uger opfører sig på samme vis, vil det være helt fint med mig.

Der er selvfølgelig også mange glæder ved efteråret, men lad mig bare være ærlig. Jeg er som regel træt af rodfrugter, inden vi når november, og så sjovt er det altså heller ikke at pakke børn ind i regntøj og okse afsted med dem i strid blæst på en halvflad cykel. Næh, jeg stemmer for godt vejr, og stornyder hvert eneste lille solstrejf, jeg får foræret.

En af de retter vi har nydt her i septembervarmen, er en farverig salat med gulerødder,  majs og sojaglaseret svinebryst. Salaten er både sprød og sød, og det seje kød er bare alt for lækkert. Man kan også vælge at stege det sprødt, men nogen gange er det altså bare rigtig godt med den lidt mere fedtede udgave.

Lidt frisk chili på toppen vil give salaten det sidste lille kick, så det synes jeg, at I skal prøve. Jeg havde selv fundet en frem, men glemte den, så det må blive næste gang.

gulerodssalat-med-majs-og-svinebryst

Råmarinerede rødder med majs og svinebryst

Valbylille
2 personer
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 4-5 gulerødder
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk acaciehonning
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk vand
  • 1-2 majskolber
  • 300 g svinebryst i skiver
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk acaciehonning
  • 5 små tomater
  • 2 forårsløg

Sådan gør du
 

  • Skær gulerødderne i tynde strimler. Bland en marinade af eddike, vand og honning, og lad gulerødderne trække i marinaden, mens resten af retten gøres klar. Vend rundt et par gange undervejs, og drys til sidst med finthakket persille
  • Kog majskolberne i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Skær så kernerne fra kolberne.
  • Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle, og steg skiverne på en pande ved middelvarme i ca. 1o minutter på hver side.
  • Hæld soya og honning over det færdigstegt kød, og give det yderligere et par minutter ved lav varme. Pas på det ikke branker.
  • Anret gulerodsalat, majskerner og gris på to tallerkener eller et stort fad, og top med halverede tomater og fintskåret forårsløg.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Efterår, Glutenfri, Gris, Opskrifter, Salat Tags: flæsk, gulerod, majskolbe

« Instagram og små oplevelser
Hot sauce chicken corn chowder »

Kommentarer

  1. Diana skriver

    14. september 2016 kl. 15:27

    Det ser lækkert ud!

    Og flot blog layout! I sin tid, kiggede jeg også på Genesis´s Foodie Pro, og endte med at vælge Daily Dish Pro, som jeg fortryder lidt jeg gjorde, da man ikke kan ændre ret meget i skabelonen…. Synes der mangler en “henvisning til forrige side eller til næste side” under hvert indlæg man åbner. Kontaktede gud og hver mand, og fik at vide man ikke kunne ændre koderne… Så træls…
    Kig forbi, hvis du får lyst 😉

    http://www.bydianawi.com

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. september 2016 kl. 22:37

      Tak! Jeg er også ret vild med temaet, men vil egentlig gerne have det lidt mere personligt. Det er lidt kedeligt, at alle foodie pro blogs ligner hinanden så meget. Jeg skal bare lige tage mig mod til at pille ved kodningen…

      Tager et smut forbi bin blog i morgen 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved