Søndagspizza? Ja tak!
Sig goddag til det allerbedste pizzafyld nogensinde. Jeg har sikkert sagt det før, men denne gang mener jeg det: Den her pizza er bedst.
For det første har jeg en stor svaghed for salsiccia. Til jer der måske ikke kender den, er det en svinekødspølse med salvie, hvor man som regel sprødsteger pølsefarsen og kasserer skindet. Det er altid en vinder.
For det andet er de syltede skalotteløg virkelig mums. Normalt er jeg ikke til løg på min pizza, men siden jeg lavede denne pizza første gang, har der været syltede løg på alle mine pizzaer. Og dem har der altså været virkelig mange af. I juli fik jeg nemlig det vildeste bagestål, så nu er der sprøde og brandvarme pizzaer på kun 5 minutter mindst en gang om ugen.
Billederne her er dog før-bagestål, og det er opskriften også. Pizzaen er nemlig dobbeltbagt, så den først bages med tomatsovs alene og derefter med resten af fyldet. Det er ret genialt, hvis fyldet ikke skal have for meget varme, og man gerne vil have sprød bund med lidt farve. Metoden dur dog ikke med bagestål, da bagetiden simpelthen er for kort. Til gengæld giver bagestålet de allerbedste pizzaer, så det gør slet ingenting.
Jeg håber, at I har nydt weekenden og er ved at lade godt op til en ny uge. Som forhåbentligt byder på en masse skønne oplevelser????
Her hos mig står den bl.a. på uddannelse, DHL-stafet og så sætter jeg også gang i to ret vilde begivenheder, som jeg måske fortæller om en anden gang. Jeg er normalt lidt af en tryghedsnarkoman, og kan mærke en vis ængstelse ved at bevæge mig ud af mine trygge rammer – Det er derfor der har været lidt stille på bloggen de seneste uger. Mest af alt er jeg dog bare rigtig glad, og ængstelsen er nok bare en naturlig del af at stå overfor store forandringer. Oh yes! Der er gode ting på vej!!
Når jeg sådan svinger mellem jubel og eftertænksomhed er der dog en ting, der altid virker: Pizza, selvfølgelig! Det giver næsten sig selv. Pizza er altid mit førstevalg – både når der skal fejres og når der er behov for comfortfood. Og den her pizza? Det er mit første førstevalg. Og Mandens med. Vi er begge fans af sprøde dejskiver med salviepølse og små syltede løg. Haps, haps, haps.
Brug din yndlingsopskrift på pizzadej. Jeg er glad for denne opskrift.

Pizza med salsiccia og syltede skalotteløg
Ingredienser
- Pizzadej til 2 pizzaer
- 8 små skalotteløg
- 1 dl æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 2 kviste timian
- 2 dl mosede tomater
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk frist oregano hakket
- 1 spsk løglage
- 200 g salsiccia
- 2 bøffelmælksmozzarella
- frisk salvie
Sådan gør du
- Kom æblecidereddike, honning og timian i en lille gryde, og lad det koge sammen. Halver skalotteløgene og kom dem i gryden. Kog dem 15 minutter, og lad dem derefter køle helt af i lagen.
- Bland mosede tomater med tomatkoncentrat, oregano og lidt lage fra de syltede løg. Fordel den ukogte tomatsovs på pizzabundene.
- Bag dem 8 minutter ved 250c varmluft. Fordel derefter ost løg, pølse og evt et par friske salvieblade på pizzaerne, og bag dem yderligere 5-8 minutter.
Skriv et svar