Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pizza med pære, parmaskinke og rosmarin

29. september 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

paerepizza-3

Er der en ret, som vi altid kan blive enige om herhjemme, så er det pizza. Det er bare det bedste!

Vi varierer fyldet efter årstiden og køleskabets indhold, og her i det tidlige efterår er det bare drøngodt med søde clara friis pærer sammen med parmaskinke og  fed ost. Meget simpelt og helt enormt godt. 

Sæsonen for danske pærer er så utrolig kort, så det er bare med at nyde dem. I denne uge har jeg spist dem i en spinatsalat til frokost hver dag, og havregrøden er også blevet toppet med søde pæretern og ahornsirup. Det giver bare en god start på dagen.

paerepizza-5

Bunden har jeg lavet efter min sædvanlige og supergode opskrift på pizzadej. Den er supernem at arbejde med, og bliver altid god og sprød. Den består af lige dele tipo00 og durummel, og jeg har altid blandingen stående i en dåse, så jeg kun skal veje mel af en gang. Det er dejligt nemt.

paerepizza-4

De bagte pærer bliver meget søde, og det er lidt af et hit sammen med den salte skinke. De rå pærer tilfører lidt friskhed, og giver pizzaen det sidste pift. Det er faktisk noget nær den perfekte sammensætning til en pizza. Mums!

Hvis I skal lave madplan for den næste uge her i weekenden, synes jeg virkelig, at I skal overveje denne pizza. Lige om lidt er det for sent, og så går der altså et helt år, før pærerne igen er lige så saftige og smagfulde som nu.

GIv den et forsøg. I vil ikke fortryde det.

paerepizza-6

Pizza med pære, parmaskinke og rosmarin

Valbylille
2 pizzaer
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 portion pizzadej
  • 200 g rødkitost
  • 6-7 pærer
  • 6 skiver parmaskinke
  • flagesalt
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin

Sådan gør du
 

  • Rul dejen ud til to pizzabunde
  • Fordel osten i tynde skiver på bundene
  • Skær halvdelen af pærerne i tynde skiver, og læg dem på. Drys med rosmarin og lidt flagesalt, og fordel til sidst skinken på pizzaerne.
  • Bag dem på en bagesten eller forvarmet bageplade ved 225c varmluft i 10-15 minutter.
  • Skær resten af pærerne i både, og fordel dem på de færdigbagte pizzaer.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

paerepizza

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Gris, Italien, Opskrifter, Pizza Tags: pære, rødkitost, skinke

« Zombier og et skrællet badeværelse
10 fornøjelser i oktober »

Kommentarer

  1. www.skøreliv.dk skriver

    30. september 2016 kl. 08:31

    Pizza er uden tvivl også det ENESTE vi er enige om hitter herhjemme – SMUMS!!

    Svar
    • Valbylille skriver

      1. oktober 2016 kl. 10:30

      Det er altså også godt. Herhjemme er det næsten lige meget, hvad der er på – bare det kaldes pizza.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved