Pizza!!! Og i dag skal den toppes med friske figner og crispy bacon.

Pizza med friske figner, bacon og blød ost! Jeg har helt ærligt drømt om at bage denne pizza i flere måneder, og nu er det endelig – langt om længe – blevet sæson for figner. Så nu er der pizza, og du får opskriften lige her. Lykkeligvis blev den nemlig præcis, som jeg havde tænkt den: Sprød, sød, salt, cremet og vanvittigt velsmagende. Så den skal du selvfølgelig ikke snydes for.
Jeg er helt pjattet med figner, og spiser dem dagligt de få uger, hvor de sælges til spotpris. Det er efterhånden en klassiker at bruge dem i salat med rucola, ost og sprødstegt skinke eller bacon, og derfor var jeg ikke i tvivl om, at denne pizza også ville blive et hit. Yndlingssalat og pizza i én mundfuld! Det kan vist ikke overgåes.
Pizza med figner kan selvfølgelig spises på helt almindelig vis til en hyggelig pizzaaften. I mindre stykker er den dog også ganske velegnet som en lækker forret eller appetizer, og jeg kunne faktisk også finde på at servere den til brunch.

Til pizzabunden har jeg selvfølgelig brugt min nye opskrift på pizzadej med øl. Den tykke kant er med til at holde samling på fyldet, som først kommes på, når bunden er bagt. Mascarponen skal dog på inden bagning, da dejen ellers hæver op til et gigantisk pitabrød, og det er jo ikke lige det vi er ude efter.
Hvis du som jeg er vild med pizza med frugt, kan jeg også anbefale min pizza med både frisk og bagt pære og sprød skinke. Den smager særdeles dejligt, og du kunne jo lave en af hver, nu du er i gang… Det ville jeg helt bestemt gøre.

Sådan laver du pizza med friske figner
Først og fremmest skal du bruge en god pizzadej, der giver en god sprød skorpe. Det er en væsentlig del af smagoplevelsen, at bunden er knasende sprød og krummen er lidt sej. Jeg har selvfølgelig skrevet, hvordan pizzaen skal bages i opskriften, men i dette indlæg kan du finde flere tips til forberedelse og bagning af pizzadej.
Mascarponens formål er overvejende at holde pizzabunden flad, så den ikke hæver under bagning. Den kan godt være lidt svær at smøre ud, men den behøver heller ikke at dække helt. Fordel den så godt som muligt og med forsigtig hånd, så der ikke går hul på dejen. Sørg for at efterlade en kant på 2-4 cm hele vejen rundt, så du får en god skorpe.
Pizzaen er til den søde side, men balanceres af den salte bacon og rucolaen, som giver en snert af bitterhed. Du kan skrue endnu mere op for smagsnuancerne ved at fordele lidt blå ost på pizzabunden inden bagning. Først mascarpone, så blå ost og til sidst i ovnen. Det smager virkelig godt!
Burrataen skal på lige så snart pizzaen kommer ud af ovnen, så den smelter ud over bunden. Har du ikke adgang til burrata kan du i stedet bruge en god mozzarella. De billigste er typisk for faste til at de flyder ordentligt ud, og jeg vil klart anbefale at bruge en rigtig bøffelmælksmozzarella. Det er i mine øjne lige så godt som burrata.
Balsamicoglace kan købes på flaske, men det er langt billigere og ganske nemt selv at lave den. Du skal blot komme ½ dl balsamico og 1-2 tsk honning eller rørsukker den lille gryde, og koge det ind til lidt mere end det halve. Så er der balsamico, og resterne gemmer du blot til en anden gang.

Pizza med friske figner, burrata, bacon og rucola
Ingredienser
- 2 skiver bacon
- 1 pizzadej
- 2 spsk mascarpone
- ½ burrata
- 1 håndfuld rucola
- 2 figner skåret i både
- 2 tsk balsamicoglace
- 1 spsk durummel til pizzaspaden
Sådan gør du
- Indstil ovnen til højeste temperatur og varm bagestål/-sten op efter anvisning. Har du ikke et særligt underlag, kommer du blot bagepladen i den kolde ovn, og varmer op til højeste temperatur.
- Steg baconen sprød på en pande, og læg den til afdrypning på fedtsugende papir.
- Tryk, træk og sving forsigtigt pizzadejen ud til en rund bund. Drys pizzaspaden med durummel og læg dejen derpå. Smør den forsigtigt med mascarpone. Det må gerne være lidt ujævnt. Bruger du bageplade, lægger du blot dejen direkte på pladen, og smører den derefter med mascarpone.
- Bag pizzaen i ovnen til kanten er brun, og mascarponen har gyldne pletter. Det tager 4-10 minutter afhængigt af underlag.
- Top den færdigbagte pizzabund med burrata i store stykker, rucola, figner og bacon. Dryp til sidst med balsamicoglace og server med det samme,
Bemærkninger
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!
Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.
Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

Skriv et svar