Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pizza bianco med friske figner, burrata, bacon og rucola

29. september 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Pizza!!! Og i dag skal den toppes med friske figner og crispy bacon.

Pizza med friske figner, bacon og blød ost! Jeg har helt ærligt drømt om at bage denne pizza i flere måneder, og nu er det endelig – langt om længe – blevet sæson for figner. Så nu er der pizza, og du får opskriften lige her. Lykkeligvis blev den nemlig præcis, som jeg havde tænkt den: Sprød, sød, salt, cremet og vanvittigt velsmagende. Så den skal du selvfølgelig ikke snydes for.

Jeg er helt pjattet med figner, og spiser dem dagligt de få uger, hvor de sælges til spotpris. Det er efterhånden en klassiker at bruge dem i salat med rucola, ost og sprødstegt skinke eller bacon, og derfor var jeg ikke i tvivl om, at denne pizza også ville blive et hit. Yndlingssalat og pizza i én mundfuld! Det kan vist ikke overgåes.

Pizza med figner kan selvfølgelig spises på helt almindelig vis til en hyggelig pizzaaften. I mindre stykker er den dog også ganske velegnet som en lækker forret eller appetizer, og jeg kunne faktisk også finde på at servere den til brunch.

Til pizzabunden har jeg selvfølgelig brugt min nye opskrift på pizzadej med øl. Den tykke kant er med til at holde samling på fyldet, som først kommes på, når bunden er bagt. Mascarponen skal dog på inden bagning, da dejen ellers hæver op til et gigantisk pitabrød, og det er jo ikke lige det vi er ude efter.

Hvis du som jeg er vild med pizza med frugt, kan jeg også anbefale min pizza med både frisk og bagt pære og sprød skinke. Den smager særdeles dejligt, og du kunne jo lave en af hver, nu du er i gang… Det ville jeg helt bestemt gøre.

Sådan laver du pizza med friske figner

Først og fremmest skal du bruge en god pizzadej, der giver en god sprød skorpe. Det er en væsentlig del af smagoplevelsen, at bunden er knasende sprød og krummen er lidt sej. Jeg har selvfølgelig skrevet, hvordan pizzaen skal bages i opskriften, men i dette indlæg kan du finde flere tips til forberedelse og bagning af pizzadej.

Mascarponens formål er overvejende at holde pizzabunden flad, så den ikke hæver under bagning. Den kan godt være lidt svær at smøre ud, men den behøver heller ikke at dække helt. Fordel den så godt som muligt og med forsigtig hånd, så der ikke går hul på dejen. Sørg for at efterlade en kant på 2-4 cm hele vejen rundt, så du får en god skorpe.

Pizzaen er til den søde side, men balanceres af den salte bacon og rucolaen, som giver en snert af bitterhed. Du kan skrue endnu mere op for smagsnuancerne ved at fordele lidt blå ost på pizzabunden inden bagning. Først mascarpone, så blå ost og til sidst i ovnen. Det smager virkelig godt!

Burrataen skal på lige så snart pizzaen kommer ud af ovnen, så den smelter ud over bunden. Har du ikke adgang til burrata kan du i stedet bruge en god mozzarella. De billigste er typisk for faste til at de flyder ordentligt ud, og jeg vil klart anbefale at bruge en rigtig bøffelmælksmozzarella. Det er i mine øjne lige så godt som burrata.

Balsamicoglace kan købes på flaske, men det er langt billigere og ganske nemt selv at lave den. Du skal blot komme ½ dl balsamico og 1-2 tsk honning eller rørsukker den lille gryde, og koge det ind til lidt mere end det halve. Så er der balsamico, og resterne gemmer du blot til en anden gang.

Pizza med friske figner, burrata, bacon og rucola

Valbylille
Herlig efterårspizza, som bages stort set uden fyld og derefter toppes med blød ost, søde figner, salt bacon og frisk rucola. Ønsker du en mere voksen smag, kan du komme lidt blå ost på pizzaen inden bagning og evt. undlade burrataen. TIl allersidst toppes pizzaen med en lille smule balsamicoglace, som på bedste vis binder de forskellige smagsindtryk sammen. Pizzaen er i øvrigt herlig som forret i mindre stykker.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 1 pizza
Kalorier 999 kcal

Ingredienser
 

  • 2 skiver bacon
  • 1 pizzadej
  • 2 spsk mascarpone
  • ½ burrata
  • 1 håndfuld rucola
  • 2 figner skåret i både
  • 2 tsk balsamicoglace
  • 1 spsk durummel til pizzaspaden

Sådan gør du
 

  • Indstil ovnen til højeste temperatur og varm bagestål/-sten op efter anvisning. Har du ikke et særligt underlag, kommer du blot bagepladen i den kolde ovn, og varmer op til højeste temperatur.
  • Steg baconen sprød på en pande, og læg den til afdrypning på fedtsugende papir.
  • Tryk, træk og sving forsigtigt pizzadejen ud til en rund bund. Drys pizzaspaden med durummel og læg dejen derpå. Smør den forsigtigt med mascarpone. Det må gerne være lidt ujævnt. Bruger du bageplade, lægger du blot dejen direkte på pladen, og smører den derefter med mascarpone.
  • Bag pizzaen i ovnen til kanten er brun, og mascarponen har gyldne pletter. Det tager 4-10 minutter afhængigt af underlag.
  • Top den færdigbagte pizzabund med burrata i store stykker, rucola, figner og bacon. Dryp til sidst med balsamicoglace og server med det samme,

Bemærkninger

Tip 1: Kom evt. lidt blå ost på pizzabunden inden bagning, og undlad evt. burrata/mozzarella. Det smager også dejligt.
Tip 2: Pizzaen kan naturligvis også laves med almindelig mozzarella som erstatning for burrata. Brug gerne en god variant af bøffelmælk eller en lidt dyrere slags af komælk. De er som regel en del blødere end de billigste, og da osten ikke bages med, er det mest lækkert.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Forret, Gris, Italien, Opskrifter, Pizza

« Søndagsfavoritter
Hej Oktober »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved