Hjemmelavede gnocchi er et hit hos hele familien og et herligt alternativ til vores sædvanlige fredagspasta. De kan serveres på samme måde, men jeg synes, det er sjovest at komme lidt krydderurter i dejen, og så spise dem helt enkelt med ost og lidt smeltet smør.
Man skal være lidt varsom med melet, når man laver gnocchi, da for meget mel gør dem hårde og kedelige. Det var hvad der skete, første gang jeg smagte gnocchi for snart 15 år siden. Jeg underviste på en ungdomsskole, og nød hver uge godt af, at der samtidig var undervisning i madlavning. Altså bare ikke lige den uge.
De gnocchi var vitterligt noget af det særeste, jeg har smagt.
Der er heldigvis langt fra ungdomsskolens stenhårde melboller til disse persilleprikkede gnocchi. De er bløde og lækre, og smager helt fantastisk med varmt hvidløgssmør. En superduper efterårsret, som man kan varme sig på, mens mørket falder på.

Persillegnocchi med hvidløgssmør
Ingredienser
- 1 kg kartofler til mos
- 25 g persille
- 200 g mel
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk olivenolie
- 25 g smør
- 1 fed hvidløg
- pecorino
- sort peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand, og lad dem dampe helt tørre, når vandet er hældt fra.
- Mos de varme kartofler, og tilsæt først finthakket persille, mel og salt og derefter sammenpisket æg. Ælt dejen godt sammen, og tril den til lange pølser. Brug lidt mel, så det ikke klistrer for meget, men pas på, at dejen ikke bliver for fast.
- Skær pølserne i små stykker, og læg dem på et bræt eller et klæde, der er drysset med mel. Lav små riller ved at trykke gnocchierne med en gaffel.
- Kog gnocchierne ad flere omgange i saltet vand. Tag dem op med en hulske, og lade dem dryppe lidt af, når de kommer op til overfladen. Så er de færdige.
- Mens gnocchierne koges, tilberedes hvidløgssmørret.
- Kom olie, smør og hvidløg på en pande ved middelvarme, og lad smørret smelte stille og roligt. Rør i det en gang imellem, og lad det stå et par minutter efter, at smørret er smeltet. Tag hvidløget fra, og hæld smørret over gnocchierne.
- Gnocchi er allerbedst, når de anrettes på tallerkener. Server med frikskværnet peber og revet pecorino.
Skriv et svar