Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Persillegnocchi med hvidløgssmør

21. september 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

persillegnocchi

Hjemmelavede gnocchi er et hit hos hele familien og et herligt alternativ til vores sædvanlige fredagspasta. De kan serveres på samme måde, men jeg synes, det er sjovest at komme lidt krydderurter i dejen, og så spise dem helt enkelt med ost og lidt smeltet smør.

Man skal være lidt varsom med melet, når man laver gnocchi, da for meget mel gør dem hårde og kedelige. Det var hvad der skete, første gang jeg smagte gnocchi for snart 15 år siden. Jeg underviste på en ungdomsskole, og nød hver uge godt af, at der samtidig var undervisning i madlavning. Altså bare ikke lige den uge.

De gnocchi var vitterligt noget af det særeste, jeg har smagt.

persillegnocchi

Der er heldigvis langt fra ungdomsskolens stenhårde melboller til disse persilleprikkede gnocchi. De er bløde og lækre, og smager helt fantastisk med varmt hvidløgssmør. En superduper efterårsret, som man kan varme sig på, mens mørket falder på.

Persillegnocchi med hvidløgssmør

Valbylille
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 kg kartofler til mos
  • 25 g persille
  • 200 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 25 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • pecorino
  • sort peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand, og lad dem dampe helt tørre, når vandet er hældt fra.
  • Mos de varme kartofler, og tilsæt først finthakket persille, mel og salt og derefter sammenpisket æg. Ælt dejen godt sammen, og tril den til lange pølser. Brug lidt mel, så det ikke klistrer for meget, men pas på, at dejen ikke bliver for fast.
  • Skær pølserne i små stykker, og læg dem på et bræt eller et klæde, der er drysset med mel. Lav små riller ved at trykke gnocchierne med en gaffel.
  • Kog gnocchierne ad flere omgange i saltet vand. Tag dem op med en hulske, og lade dem dryppe lidt af, når de kommer op til overfladen. Så er de færdige.
  • Mens gnocchierne koges, tilberedes hvidløgssmørret.
  • Kom olie, smør og hvidløg på en pande ved middelvarme, og lad smørret smelte stille og roligt. Rør i det en gang imellem, og lad det stå et par minutter efter, at smørret er smeltet. Tag hvidløget fra, og hæld smørret over gnocchierne.
  • Gnocchi er allerbedst, når de anrettes på tallerkener. Server med frikskværnet peber og revet pecorino.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Familiefavoritter, Italien, Opskrifter, Pasta, Vegetar Tags: gnocchi, kartoffel

« Septembercrumble
Meunierestegt søtunge – Sådan skal en fiskefilet smage »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved