Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Perfekt helstegt kylling

8. september 2015 by Valbylille 10 kommentarer

Gå til opskrift

Helstegt kylling-2Helstegt kylling er en videnskab for sig, og for snart et år siden knækkede jeg endelig koden til, hvordan man både får saftigt brystkød, gennemstegte lår og lækkert sprødt skind. Jeg lovede en opskrift, og her kommer den med mange måneders forsinkelse.

Det er slet ikke så svært at få skindet sprødt, men de danske frilandskyllinger med tykt gult skind kan altså godt gøre lidt modstand. Jeg spiser sjældent skindet, så det gør mig ikke det store, men er du vild med sprødt skind, kan jeg anbefale de franske kyllinger og de danske økokyllinger. De er langt mere samarbejdsvillige, og får altid sprødt skind med denne opskrift. Jeg har ikke prøvet med en konventionel kylling, men forestiller mig, at det også vil lykkes med dem. Deres skind er i hvert fald tyndere end frilandskyllingernes.

Læs også: Southern fried chicken

Tidligere lavede jeg altid fladmast kylling, men det er altså lidt mere festligt, når kyllingen bevarer faconen. Lidt krydderurter under skindet og en citron i måsen gør den ekstra lækker. Det blev dog uden citron og urter denne gang, da det ikke passede med mine planer for kyllingeresterne.

Kyllingen blev serveret med en farvestrålende sensommersalat og kartoffelbåde. Kartoflerne blev vendt i lidt olie, salt og peber, og kom i ovnen samtidig med kyllingen på nederste ribbe. Nemmere kan det vist ikke gøres. De skulle blot vendes et par gange, og så var de klar samtidig med kyllingen.Helstegt kylling-3

Opskrift på helstegt kylling

Valbylille
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 kylling ca. 1500 g
  • smeltet smør eller olie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyld evt. kyllingen i koldt vand, og dup den helt tør. Pensel den med olie eller smeltet smør, og krydrer den godt med salt og peber - både indvendig og udvendig.
  • Læg kyllingen på siden i et fad, og kom den i en 180c varm ovn (varmluft) i 15 minutter. Vend kyllingen om, og giv den også 15 minutter på den anden side. Tag derefter kyllingen ud, og skru temperaturen op til 225c. Når ovnen når temperaturen, kommes kyllingen derind igen med brystet op. Giv den 8- 10 minutter, og tjek, at den er gennemstegt ved at sætte en kniv i lårfolden. Er kødsaften klar, er kyllingen færdig.
  • Server kyllingen med dit yndlingstilbehør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Familiefavoritter, Glutenfri, Kylling og kalkun, Sommer

« Sensommersalat med nektariner og brombær
Spilanbefaling: Munchkin Quest »

Kommentarer

  1. Vibeke skriver

    9. august 2016 kl. 19:06

    Vil d hjælpe mig lidt?

    Er stegetiden korrekt med 2 x 15 minutter + 8 minutter?

    Svar
    • Valbylille skriver

      9. august 2016 kl. 19:14

      Ja, det er korrekt. Den skal dog typisk have tættere på 10 minutter end 8 – det afhænger af størrelse.

      Svar
  2. Heidi skriver

    18. september 2016 kl. 09:21

    Når du skriver, at den skal lægges på siden, mener du så, at låret og vingen skal vende nedad i fadet?

    Svar
    • Valbylille skriver

      18. september 2016 kl. 16:35

      Ja, lige præcis. Lårene er længere tid om at blive færdige end brystet, og ved på skift at vende dem op, får de mere varme. På den måde undgår man, at brystkødet bliver tørt.

      Svar
  3. Joan Bosø skriver

    31. oktober 2016 kl. 17:49

    Det lyder af lidt – 40 min. For en hel kylling?

    Svar
    • Valbylille skriver

      31. oktober 2016 kl. 21:08

      I know, men det passer altså helt perfekt til sådan en basse på 1,5 kg. Jeg har tilberedt kylling efter den fremgangsmåde virkelig mange gange, og kun en gang har den fået for lidt. (Det skyldtes dog nok, at den ikke var helt tøet.) Jeg vil dog altid anbefale lige at stikke en kniv i kyllingen, hvor låret sidder fast for at tjekke, at kødsaften er klar.

      Svar
  4. Liat skriver

    10. januar 2018 kl. 17:31

    Tak for at knække koden:)

    Svar
    • Valbylille skriver

      11. januar 2018 kl. 21:39

      Selv tak for din søde besked. Jeg er glad for at opskriften kunne bruges.

      Svar
  5. Heidi Abramsson skriver

    20. november 2018 kl. 13:15

    Du har kartoffelbådene i et andet fad ikk? Eller er det samme fad? Vil prøve at lave det i dag. Det lyder bare lækkert. Elsker sprødt kylligeskind, det er bedre end bacon, hvis du spør mig 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      24. november 2018 kl. 10:41

      Fik du lavet kyllingen? Og blev den god? Jeg er også fan af sprødt kyllingskind, og laver det altid til hønsesalat i stedet for bacon. Vidste du, at man kan lave det sprødeste skind, hvis man forsigtigt lister det af kyllingen, og skraber fedtet af. Så skal det på en bageplade beklædt med bagepapir, og med et stykke bagepapir og en ekstra bageplade ovenpå og ind i ovne 20 minutter ved 225c. Så bliver det ikke bedre.

      Kartoflerne har jeg lavet i et andet fad, men hvis man kan lide smag af kyllingefedt, kan man evt. lægge kyllingen på en rist, og så komme kartoflerne i en bradepande nedenunder.

      Svar

Skriv et svar til Joan Bosø Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved