Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pasta med sellericreme

1. marts 2014 by Valbylille 2 kommentarer


Selleri er en af de få grønsager, som man i øjeblikket kan få fra dansk jord, og derfor har jeg stort set altid en knold i grøntsagsskuffen. Jeg kan ikke sige mig fri for at spise importeret frugt og grønt, men jeg prøver så vidt muligt at holde mig fra udenlandske kål, rodfrugter, svampe, æbler, blommer, jordbær, asparges og andet grønt, som trives bedst i den danske muld. Det glipper dog af og til og særligt i denne periode, hvor det virkeligt mærkes, at efterårets høst er ved at være udsolgt, og der stadig er et par måneder til forårets spæde grøntsager.

Jeg kender mange med et anstrengt forhold til selleri, men egentlig skal der ikke så meget til for at mildne dens markante smag. I denne ret koges den mør i mælk, hvilket fuldstændigt fjerner dens skarpe karakter, og den færdige creme er fed og lækker, som var den lavet på mælkeprodukter alene.

Pasta med sellericreme
500 g selleri
3 dl mælk
50 g pecorino eller parmesan
3 spsk cremefraiche
1 økologisk citron
hvid peber
salt
purløg/persille/dild
70 g bacon
400 g pasta

Skær sellerien i tern, og kog den mør i mælken. Blend begge dele, og rør ost og creme fraiche i. Smag til med salt, peber, citronskal og evt citronsaft.

Kog pastaen efter anvisning på pakken og steg baconen sprød. Vend pastaen i sellericremen, og server med sprødstegt bacon, krydderurter og grøn salat.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Italien, Opskrifter, Pasta, Vinter Tags: bacon, selleri

« Min bedste pizzabund
Søndagsstemning og gaveregn til køkkenet »

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    3. marts 2014 kl. 20:15

    God idé med sellericremen. Jeg er blevet ret glad for at koge/stege diverse grøntsager og blende det til en creme, som jeg vender pasta eller grøntsager i. Har dog ikke prøvet med selleri endnu, men det skal jeg da ved lejlighed 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      3. marts 2014 kl. 22:19

      Jeg skal også prøve mig frem med andre grøntsager. Man kan godt nok få mange gram grønt indenbords på den måde, og så smager det jo bare godt.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved