Selleri er en af de få grønsager, som man i øjeblikket kan få fra dansk jord, og derfor har jeg stort set altid en knold i grøntsagsskuffen. Jeg kan ikke sige mig fri for at spise importeret frugt og grønt, men jeg prøver så vidt muligt at holde mig fra udenlandske kål, rodfrugter, svampe, æbler, blommer, jordbær, asparges og andet grønt, som trives bedst i den danske muld. Det glipper dog af og til og særligt i denne periode, hvor det virkeligt mærkes, at efterårets høst er ved at være udsolgt, og der stadig er et par måneder til forårets spæde grøntsager.
Jeg kender mange med et anstrengt forhold til selleri, men egentlig skal der ikke så meget til for at mildne dens markante smag. I denne ret koges den mør i mælk, hvilket fuldstændigt fjerner dens skarpe karakter, og den færdige creme er fed og lækker, som var den lavet på mælkeprodukter alene.
Pasta med sellericreme
500 g selleri
3 dl mælk
50 g pecorino eller parmesan
3 spsk cremefraiche
1 økologisk citron
hvid peber
salt
purløg/persille/dild
70 g bacon
400 g pasta
Skær sellerien i tern, og kog den mør i mælken. Blend begge dele, og rør ost og creme fraiche i. Smag til med salt, peber, citronskal og evt citronsaft.
Kog pastaen efter anvisning på pakken og steg baconen sprød. Vend pastaen i sellericremen, og server med sprødstegt bacon, krydderurter og grøn salat.
God idé med sellericremen. Jeg er blevet ret glad for at koge/stege diverse grøntsager og blende det til en creme, som jeg vender pasta eller grøntsager i. Har dog ikke prøvet med selleri endnu, men det skal jeg da ved lejlighed 🙂
Jeg skal også prøve mig frem med andre grøntsager. Man kan godt nok få mange gram grønt indenbords på den måde, og så smager det jo bare godt.