Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pasta med langtidssimret okseragout

25. april 2017 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Sig goddag til den allerbedste pastasauce!

Okseragouten er lavet med gode, velkendte ingredienser, og har fået lov til at simre i rigtig mange timer. Den er mere fyldig i smagen end selv den bedste bolognese, og den smager af hygge, kød og forkælelse. Det er lige præcis den slags mad, jeg har lyst til efter en lang dag ude i den friske luft, og især når det er koldt som nu. Brrrr, det er slet ikke til at forstå, at vi snart skal sige farvel til april.

Ikke nok med at det er koldt, så brugte jeg også hele aftenen i går på at hænge jeg med mulen. Det er lidt en fjollet historie, som heldigvis endte godt. (Føl jer fri til bare at hoppe ned til opskriften.)

Dagen begyndte lidt trægt med massiv regn og en 2-årig der ikke ville have regntøj på, hvilket betød at vi alle kom lige vel sent ud af døren. Afsted kom vi dog, og da jeg havde fulgt Pigen i skole, fortsatte jeg på cykel mod arbejde. Lidt forude så jeg bussen køre afsted, og tænkte, at det jo immervæk ville være noget mere behageligt at sidde derinde end at okse afsted på cyklen i regnvejr. Så jeg satte farten op, overhalede bussen, smed cyklen op ad en husmur ved busstoppestedet og låste cyklen, mens buschaufføren var så flink at vente på mig de ekstra 10 sekunder. Han grinede højt af mig, da jeg trådte ind i bussen – stadig med hjelmen på – og spurgte om regnvejret var for strengt. Jeg sendte ham et stort smil og tilføjede, at det lige så meget var muligheden for at læse den bog, jeg havde med i tasken.

Og det gjorde jeg så. Hele vejen til arbejde. Megagod bog som I må høre om, når jeg engang er færdig med den.

Busturen på hjemvejen blev ekstralang pga. omlægning af ruten, og jeg nød igen at kunne sidde uforstyrret og læse i min bog. Jep jep, husmorluksus når det er bedst.  Derudover syntes jeg også, at det var ret genialt, at min cykel stod ved busstoppestedet nærmest vuggestuen, hvor jeg skulle hente Drengen. Sikke en genistreg!

Det hele ændrede sig dog, da jeg stod af bussen, og ikke kunne finde min cykel. Til gengæld fandt jeg ret mange diskrete “cykler fjernes uden ansvar”-skilte, der hvor jeg havde sat den. Øv, øv, øv. Jeg brugte et kvarter på at lede efter cyklen, men uden held. Og så brugte jeg hele aftenen på at mule over min forsvundne cykel.

Det var derfor både en glædelig og lidt pinlig oplevelse, da jeg her til morgen så min cykel fra bussens vindue ved et andet stoppested. Så er verden slet ikke så uretfærdig alligevel, og i dag er jeg bare i supergodt humør over igen at have en cykel. Et andet lyspunkt er, at jeg i går aftes fik afprøvet om okseragout kan bruges som comfort food. Det kan den, og midt i mit “uheld” følte jeg mig ret heldig over, at det lige var det, der var på menuen. Total vinderret når humøret trænger til et løft

Det bedste ved lige præcis denne simreret er, at den bare skal serveres med pasta. Så tager det ikke længere end pastaens kogetid, før middagen kan serveres. Når først okseragouten er sat over, er der virkelig ikke meget arbejde i at få middagen færdig.

Jeg har brugt oksetykkam til ragouten, men andre udskæringer kan også bruges. Husk at tilsætte ekstra væde, hvis ragouten skal genopvarmes – gerne vin, men vand kan også bruges.

Langtidssimret okseragout

Valbylille
Virkelig lækker pastasauce med oksekød. Den lange tilberedningstid giver smørmørt kød og masser af smag. Okseragouten kan laves på komfur, i trykkoger og i slowcokker. I opskriften er der anvisninger til alle tre tilberedningsmetoder.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 25 min
Tilberedning 6 t
Samlet tid 6 t 25 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 8 personer
Kalorier 255 kcal

Ingredienser
 

  • 1200 g oksetykkam
  • 2 spsk olie
  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • 3 stilke bladselleri i små tern
  • 2 dl rødvin
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 dl kalvefond
  • 2 dl mosede tomater
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær det værste fedt og sener fra kødet, og skær det i grove tern.
  • Opvarm olien i en støbejernsgryde, og brun kødet af flere omgange. Kødstykkerne skal ikke røre for meget ved hinanden.
  • Sæt kødet til side, og kom nu løg, hvidløg og bladselleri i gryden. Steg grøntsagerne ved middelvarme i 8-10 minutter, til de er bløde og klare. Tilsæt vinen, og lad den simre et par minutter under omrøring. Kom nu krydderierne i gryden, og derefter kød, fond og tomat.
  • Læg låg på gryden, og lad ragouten simre 6-8 timer. Skum fedtet fra undervejs, og rør i gryden med jævne mellemrum. Tilsæt mere væske, hvis ragouten er ved at koge tør.
  • Brug to gafler til at hive det møre kød lidt fra hinanden. Smag til med salt og peber umiddelbart før servering. Ragouten har masser af smag i sig selv, og behøver ikke så meget salt, så kom det endelig ikke i før den er færdig.
  • Server med pasta og parmesan.

Tilberedning i slowcooker

  • Forbered og brun kødet, som beskrevet under fremgangsmåde punt 1 og 2 ovenfor. Kom alle ingredienser i slowcookeren, og sæt den på lav varme i 6-8 timer. Smag til med salt og peber, træk kødet fra hinanden med to gafler, og server med pasta og parmesan.

Tilberedning i trykkoger

  • Følg punkt 1-3 ovenfor. Kom hele molevitten i trykkogeren, og lad det koge under tryk i 2-3 timer. Derefter skal ragouten reduceres en halv times tid

Bemærkninger

Opskriften er egnet til frysning.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Italien, Ko og kalv, Opskrifter, Pasta, Slow cooker, Vinter Tags: gryderet, kødsovs, simremad, trykkoger, tykkam

« Luftige doughnuts med rosenblomstvand og jordbærglasur – kun 30 minutter
Saftigt softkernerugbrød »

Kommentarer

  1. Malene skriver

    27. april 2017 kl. 09:20

    Jeg grinte højt over den historie med cyklen. Mon ikke vi alle kan genkende overraskelsen over at finde vores ‘forsvundne’ ting lige der var vi har lagt/sat dem. Nogen kalder det amme-hjerne, jeg kalder det mor-hjerne. Det stopper vist aldrig 😊

    Svar
    • Valbylille skriver

      27. april 2017 kl. 20:33

      Det er helt sikkert noget, der rammer os alle. Det håber jeg i hvert fald 🙂 Jeg kan nu i øvrigt ret godt lide det uperfekte – det giver noget at grine af.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved