Dette er en af mine allerbedste pastaretter. Første gang jeg smagte den var jeg 20 år, og på vej til tre timers gymnastik. Min far var alene hjemme og havde inviteret mig forbi til noget hurtig mad inden træning. På det tidspunkt var han sjældent i køkkenet, og når det endelig skete skulle det være noget særligt lækkert. Og det er denne pastaret trods sin umiddelbare ydmyghed.
Min far serverede den med et stort glas af den allerbedste rødvin, og insisterede på, at vi også skulle have is til dessert. Aldrig har min krop føltes så tung under træning, men når far vil imponere, er det svært at sige nej.
Opskriften har ændret sig lidt sidenhen, og selvom det er en hurtig ret, er den er aldrig igen blevet serveret før træning.
Pasta med hvidløg og chili
500 g pasta – gerne spaghetti
salt
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
0,5 til børn og sarte ganer – 1 frisk chili til os andre
1 stort bundt persille
1 humpel pecorinoost
Bring pastaen i kog i saltet vand. Snit chilien fint og varm den og de to fed hviløg op i olien uden at branke dem. Hak persille og riv osten.
Lad pastaen dryppe af i et dørslag, tag hvidløgsfeddene op af panden og vend pastaen i olien. Vend også persillen og osten i og server.
Husk det store glas rødvin!
Skriv et svar