Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pasta med broccoli, radicchio og ristede nødder

22. oktober 2015 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

pasta med broccoli og raddichio

I morgen er det fredag, og traditionen tro står menuen her i huset på pasta. Jeg er alene hjemme med ungerne, og overvejer om de skal trakteres med denne simple pastaret. De er begge ellevilde med pasta og broccoli, og nødderne er også guf for Pigen. Drengen er ikke helt tilfreds, når jeg sorterer nødderne fra hans portion, men sådan må det være. Jeg er endnu ikke tryg ved at give ham hele nødder, og så hjælper hverken raserianfald eller plirrende øjne og skæve smil.

De to søde pus ligger lige nu og sover sødt i hver deres seng. Drengen har i lang tid nægtet at lade sig putte i tremmesengen, og har haft brug for at falde i søvn i sin fars arme. På sin vis har det været ret hyggeligt, men i mandags fik vi alligevel nok og satte os for at lære ham at falde i søvn i sin egen seng. Sikke en kamp!   Heldigvis gik det lettere allerede dagen efter, og her fire dage senere lægger han sig til at sove uden problemer, hvis bare vi bliver hos ham. Og det gør vi gerne.

Det var lidt af et sidespring, men det har virkelig fyldt meget den seneste tid, og da jeg her for tiden har mange aftener alene med børnene, betyder det rigtig meget for mig, at jeg ikke skal tilbringe timer med at  vugge den lille, overtrætte fyr i søvn. Det er dælendytme hårdt.

Heldigvis glemmer man hurtigt de hårde perioder, og i morgen står den på råhygge med børnene. Vi skal danse fjollet til god musik, spise pasta og broccoli, slå kolbøtter i sofaen og smovse grønkålschips med urtedip. For en gangs skyld skal vi også have rigtig fredagsslik. Pigen skal have slikpapir med i børnehaven til et kreaprojekt, og med deres sukkerpolitik, bliver vi jo nok nødt til at tømme papiret først. Hårdt arbejde – men det skal jo gøres 🙂

pasta med broccoli og raddichio-3

Pasta med radicchio, broccoli og nødder

Valbylille
4 personer
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 400 g pasta
  • 1 raddichio
  • 1 broccolihoved
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk hasselnøddesmør eller peanutbutter
  • parmesan

Sådan gør du
 

  • Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  • Smelt nøddesmørret på en pande, så det bliver så flydende som muligt. Tilsæt nødderne og rist dem ca. 5 minutter. Sæt nødderne til side.
  • Del broccolien i mindre buketter, og damp dem i 2 minutter. Har du ikke en dampindsats, kan du nøjes med at skolde dem.
  • Vend pasta, broccoli og nødder sammen. Snit raddichioen i strimler og bland dem i lige før servering.Får salaten for meget varme bliver den brun og slatten, så pas på med det.
  • Server pastaen med parmesan i store flager.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

pasta med broccoli og raddichio-4

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Frankrig, Italien, Opskrifter, Pasta, Vegetar Tags: broccoli, radicchio

« Indretning af lille pigeværelse
Multifarvet kæmpespejlæg »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved