Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pasta med fennikel og ricotta

11. april 2017 by Valbylille 6 kommentarer

Gå til opskrift

Forårslækker pasta med blød ricotta, citron, ærteskud og fennikel! Jubiii!

Det lyder måske skørt, men ricotta er en af de madvarer, som jeg forbinder allermest med forår. Altså udover de helt klassiske forårsspiser som lam, asparges og rabarber, som vi vist alle kan blive enige om. Selvom Ricotta ikke på samme måde er en sæsonvare, er det altid på denne årstid, at jeg bærer flest af de små bøtter hjem fra supermarkedet.

Ovenpå vinterens  tunge fløderetter er ricotta  nemlig helt perfekt til at binde forårsretterne sammen. Ricotta er let, luftig og en anelse syrlig, hvilket er lige præcis det, som jeg har lyst til, når dagen bliver længere og solen så småt tager over. Og så er ricotta cremet! Det skal vi ikke glemme. Ricotta kan akkurat det samme som fløde, men på en mere frisk og forårsfrejdig måde.

Jeg har længe været opsat på, at jeg her til påsken skulle lave en ny opskrift på en stjernegod forårspasta. Normalt går jeg ikke så længe med mine idéer, og jeg planlægger heller ikke så meget, hvilke opskrifter jeg vil lave til bloggen. I dette tilfælde har jeg dog været virkelig opsat på den her påskepasta.

Allerede da tanken ramte mig, vidste jeg, at der skulle ricotta til. Og citron! Klassisk kombination som jeg er ret pjattet med, og som sammen kan gøre en pastaret både let og cremet.

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg sætter pris på en god pastaret, men den her! Den er altså en af de allerbedste forårspastaer nogensinde. Den smager SÅ skønt, og så tager den ikke mange minutter at lave  udover pastaens kogetid. Den slags opskrifter er guld værd, når man gerne vil have noget lækkert og ikke har lyst til at tilbringe timer ved komfuret.

Fennikel giver retten en dejlig smag af anis, og når man får et ærteskud i munden, ja, så ved man, at det er forår. Også når vejret leger kispus, og solen gemmer sig bag regntunge skyer.

Og så skal der selvfølgelig også et gavmildt drys pecorino over pastaen. Det er så absolut min yndlingsost, så den skal vi ikke glemme.

Hvad er din yndlingsost? Og hvilke madvarer forbinder du med forår?

Pasta med fennikel og ricotta

Valbylille
4-6 personer
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 500 g pastapenne
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløgi tynde skiver
  • 2 fennikel tyndtskåret
  • 1 citron - kun skallen
  • 1 bæger ricotta
  • 2-3 håndfulde ærteskud
  • 50 g pecorino
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Varm olien op i en dyb pande, og steg fennikel og hvidløg ved middel varme. De skal ikke tage farve.
  • Bring pastaen i kog og følg anvisningen på pakken.
  • Kom ricotta og fintrevet citronskal på panden, og vend det godt sammen med de stegte fennikelstrimler, umiddelbart inden pastaen er færdig. Smag til med salt og peber.
  • Hæld vandet fra pastaen, og vend pennene i ricotta- og fennikelcremen.
  • Anret med ærteskud, og server med friskrevet pecorino til at drysse over.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Forår, Italien, Opskrifter, Pasta, Sommer, Vegetar Tags: ærteskud, fennikel, ricotta

« Rocky road påskebrownie
Boganbefaling: Det hun glemte »

Kommentarer

  1. Anette skriver

    11. april 2017 kl. 19:22

    Vild med Vesterhavet ost
    tror du man kan bruge f.eks. rødbede spire. Istedet for ærte spire.

    Svar
    • Valbylille skriver

      12. april 2017 kl. 11:47

      Vesterhavsost er også en af mine favoritter. Mmmmm 🙂
      Rødbedespire vil nok også være godt til pastaen, og ellers kunne jeg også finde på at bruge feldsalat.

      Svar
      • Anette skriver

        12. april 2017 kl. 12:14

        har du prøvet vesterhavsost med valdnøder og nyslynget honning…. hvis ikke så skulle du her til sommer når du kan få den gode honning.

        Svar
        • Valbylille skriver

          12. april 2017 kl. 19:44

          Tak for anbefaling♥ Det lyder simpelthen så lækkert, så det skal prøves.

          Svar
          • Anette skriver

            12. april 2017 kl. 20:33

            Det også godt der skal bare lidt ristet/nybagt groft brød til også det himmelsk.

          • Valbylille skriver

            14. april 2017 kl. 09:48

            Mmm, det er næsten som om jeg allerede kan smage det.

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved