Forårslækker pasta med blød ricotta, citron, ærteskud og fennikel! Jubiii!
Det lyder måske skørt, men ricotta er en af de madvarer, som jeg forbinder allermest med forår. Altså udover de helt klassiske forårsspiser som lam, asparges og rabarber, som vi vist alle kan blive enige om. Selvom Ricotta ikke på samme måde er en sæsonvare, er det altid på denne årstid, at jeg bærer flest af de små bøtter hjem fra supermarkedet.
Ovenpå vinterens tunge fløderetter er ricotta nemlig helt perfekt til at binde forårsretterne sammen. Ricotta er let, luftig og en anelse syrlig, hvilket er lige præcis det, som jeg har lyst til, når dagen bliver længere og solen så småt tager over. Og så er ricotta cremet! Det skal vi ikke glemme. Ricotta kan akkurat det samme som fløde, men på en mere frisk og forårsfrejdig måde.
Jeg har længe været opsat på, at jeg her til påsken skulle lave en ny opskrift på en stjernegod forårspasta. Normalt går jeg ikke så længe med mine idéer, og jeg planlægger heller ikke så meget, hvilke opskrifter jeg vil lave til bloggen. I dette tilfælde har jeg dog været virkelig opsat på den her påskepasta.
Allerede da tanken ramte mig, vidste jeg, at der skulle ricotta til. Og citron! Klassisk kombination som jeg er ret pjattet med, og som sammen kan gøre en pastaret både let og cremet.
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg sætter pris på en god pastaret, men den her! Den er altså en af de allerbedste forårspastaer nogensinde. Den smager SÅ skønt, og så tager den ikke mange minutter at lave udover pastaens kogetid. Den slags opskrifter er guld værd, når man gerne vil have noget lækkert og ikke har lyst til at tilbringe timer ved komfuret.
Fennikel giver retten en dejlig smag af anis, og når man får et ærteskud i munden, ja, så ved man, at det er forår. Også når vejret leger kispus, og solen gemmer sig bag regntunge skyer.
Og så skal der selvfølgelig også et gavmildt drys pecorino over pastaen. Det er så absolut min yndlingsost, så den skal vi ikke glemme.
Hvad er din yndlingsost? Og hvilke madvarer forbinder du med forår?

Pasta med fennikel og ricotta
Ingredienser
- 500 g pastapenne
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløgi tynde skiver
- 2 fennikel tyndtskåret
- 1 citron - kun skallen
- 1 bæger ricotta
- 2-3 håndfulde ærteskud
- 50 g pecorino
- salt og peber
Sådan gør du
- Varm olien op i en dyb pande, og steg fennikel og hvidløg ved middel varme. De skal ikke tage farve.
- Bring pastaen i kog og følg anvisningen på pakken.
- Kom ricotta og fintrevet citronskal på panden, og vend det godt sammen med de stegte fennikelstrimler, umiddelbart inden pastaen er færdig. Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen, og vend pennene i ricotta- og fennikelcremen.
- Anret med ærteskud, og server med friskrevet pecorino til at drysse over.
Vild med Vesterhavet ost
tror du man kan bruge f.eks. rødbede spire. Istedet for ærte spire.
Vesterhavsost er også en af mine favoritter. Mmmmm 🙂
Rødbedespire vil nok også være godt til pastaen, og ellers kunne jeg også finde på at bruge feldsalat.
har du prøvet vesterhavsost med valdnøder og nyslynget honning…. hvis ikke så skulle du her til sommer når du kan få den gode honning.
Tak for anbefaling♥ Det lyder simpelthen så lækkert, så det skal prøves.
Det også godt der skal bare lidt ristet/nybagt groft brød til også det himmelsk.
Mmm, det er næsten som om jeg allerede kan smage det.