Og ja, heldet var stadig af mig, da jeg dagen efter fandt de flotteste, danske østershatte, og straks var fredagspastaen på plads i tankerne.
Opskrift
Til min familie brugte jeg 300 g østershatte, 5 skorzonerrødder, 1 løg, 1,5 dl piskefløde, 300 g parpadelle, 2 håndfulde rucola, smør til stegning, salt og peber.
Skyl østerhattene og tør dem godt i køkkenrulle (Man anbefaler godt nok, at man nøjes med at børste svampe fri for jord, men når man køber dem i løsvægt, ved man aldrig hvem eller hvor mange, der har haft dem i hænderne. Jeg skylder dem derfor – så sart er jeg.) Skær løget i små tern og snit rødderne i skiver. Læg dem evt. i koldt vand med lidt eddike eller citronsaft, så de ikke skifter farve. Det går lynhurtigt.
Skyld rucolaen og bring vand i kog til pastaen.
Riv østerhattene i stykker, og steg dem i smør på en glohed pande. Vend dem ikke, før de har taget farve, da de i så fald afgiver væske og bliver kogt i stedet for stegt. Krydr dem med salt og peber.
Tag svampene af panden og sæt pastaen over.
Kom løg og skorzonerrødder på panden, og steg ca. 7-8 minutter. Tilsæt fløde og svampe, og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i flødesovsen. Bland godt og tilsæt til sidst rucola.
Skriv et svar