Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Parpadelle med østershatte og skorzornerrødder

18. maj 2013 by Valbylille Skriv kommentar

Denne uges fredagspasta blev bare rigtig god. Jeg har længe ønsket at smage skorzonerrødder, og skrev dem derfor på min liste over ingredienser, som jeg skal bruge dette år. Siden da har jeg dog smagt dem en enkelt gang, og af alle steder var det i kantinen på mit arbejde. Der kommer jeg ellers sjældent.
Jeg kender som sagt ikke rødderne, og har egentlig en ide om, at de hører efteråret til. Humøret steg derfor gevaldigt, da jeg fandt dem i supermarkedet, og de endda var både var danske og økologiske. Jamen helt ærligt, kunne jeg være mere heldig?

Og ja, heldet var stadig af mig, da jeg dagen efter fandt de flotteste, danske østershatte, og straks var fredagspastaen på plads i tankerne.

Opskrift
Til min familie brugte jeg 300 g østershatte, 5 skorzonerrødder, 1 løg, 1,5 dl piskefløde, 300 g parpadelle, 2 håndfulde rucola, smør til stegning, salt og peber.

Skyl østerhattene og tør dem godt i køkkenrulle (Man anbefaler godt nok, at man nøjes med at børste svampe fri for jord, men når man køber dem i løsvægt, ved man aldrig hvem eller hvor mange, der har haft dem i hænderne. Jeg skylder dem  derfor – så sart er jeg.) Skær løget i små tern og snit rødderne i skiver. Læg dem evt. i koldt vand med lidt eddike eller citronsaft, så de ikke skifter farve. Det går lynhurtigt.

Skyld rucolaen og bring vand i kog til pastaen.

Riv østerhattene i stykker, og steg dem i smør på en glohed pande. Vend dem ikke, før de har taget farve, da de i så fald afgiver væske og bliver kogt i stedet for stegt. Krydr dem med salt og peber.

Tag svampene af panden og sæt pastaen over.

Kom løg og skorzonerrødder på panden, og steg ca. 7-8 minutter. Tilsæt fløde og svampe, og smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i flødesovsen. Bland godt og tilsæt til sidst rucola.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Italien, Pasta, Vegetar Tags: østershat, rucola, skorzonerrod

« Når man har chokoladesovs i overskud…
Salat med blåbær og edamamebønner og lidt om fotografering »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved