Parmabøffer er en nem hverdagsret, som hurtigt er blevet et hit herhjemme. De er lavet med svinekød, og kan nok bedst beskrives som en mellemting mellem en hakkebøf og en krebinet (eller karbonade om man vil). De er dog spicet op med hvidløg, og så er der viklet en skive parmaskinke omkring for at holde sammen på kødet. Navnet er måske ikke så fikst, men det var det var det bedste, jeg lige kunne finde på. Det håber jeg, at I bærer over med.
Før jul købte vi for anden gang en halv gris, og igen blev jeg overrasket over, hvor meget hakket kød der sidder på sådan en basse. Jeg har aldrig spist specielt meget svinekød, og sidste år var jeg lige ved at fortryde, da jeg trak den ene pose fars efter den anden op fra kassen. Det var dog slet ikke så tosset endda, for det blev anledning til, at jeg endelig har lært at lave frikadeller.
Jeg fik også lavet en masse andre nye retter med hakket gris, men det er vist begrænset, hvor mange jeg fik delt her på bloggen. Det håber jeg at komme efter i år, og jeg glæder mig især til at dele min opskrift på forloren hare.
Først står menuen dog på parmabøffer, og hvis I endnu ikke har besluttet jer for, hvad der skal på middagsbordet i aften, synes jeg, at I skal snuppe denne idé. Jeg serverede bøfferne med ovnbagte kartofler i flere farver, men det skal man nok lige overveje en ekstra gang, hvis man har småbørn i huset. De spiser ikke nødvendigvis blå mad. Fandt jeg ud af.
Til gengæld spiste de mere kød, end de plejer. Og det er altså lidt af en kompliment.

Parmabøffer med hvidløg og fetadrys
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 4-5 skiver parmaskinke
- olie
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olie
- 1/2 tsk flagesalt
- 75 g fetaost
Sådan gør du
- Halver kartoflerne, vend dem i olie, og fordel dem i et fad. Drys med flagesalt, og bag dem i ovnen ved 220c i ca. 30 minutter. Vend dem rundt et par gange undervejs.
- Rør det hakkede kød med presset hvidløg, salt og peber, og form 4-5 bøffer. Vikl en skive parmaskinke om hver bøf, og stik en kødnål eller et lille spyd igennem, så det sidder fast.
- Kom lidt olie på en pande, og brun parmabøfferne ved høj varme på den ene side. Sænk varmen og steg dem videre i ca. 7 minutter, før de vendes. Brun og steg dem på den anden side.
- Anret kartoflerne med parmabøfferne og smuldret feta på toppen. Server med en god salat.
Jeg kan egentlig godt lide hakket svinekød og laver helst mine frikadeller kun af det. Bruger det ofte også til suppe. Kh. Birgitte
Tak for tip. Jeg lavede suppe med hakket gris for et par dage siden, og det blev faktisk rigtig godt. Det var ikke noget, jeg ellers havde fundet på.
Sidste år gav du mig også et par gode tips til retter med svinekød, og uden dem er jeg faktisk ikke sikker på, at jeg havde købt en halv gris igen. Eller lavet farsbrød.