Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Parmabøffer med hvidløg og fetadrys

16. januar 2017 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Parmabøffer er en nem hverdagsret, som hurtigt er blevet et hit herhjemme. De er lavet med svinekød, og kan nok bedst beskrives som en mellemting mellem en hakkebøf og en krebinet (eller karbonade om man vil). De er dog spicet op med hvidløg, og så er der viklet en skive parmaskinke omkring for at holde sammen på kødet. Navnet er måske ikke så fikst, men det var det var det bedste, jeg lige kunne finde på. Det håber jeg, at I bærer over med.

Før jul købte vi for anden gang en halv gris, og igen blev jeg overrasket over, hvor meget hakket kød der sidder på sådan en basse. Jeg har aldrig spist specielt meget svinekød, og sidste år var jeg lige ved at fortryde, da jeg trak den ene pose fars efter den anden op fra kassen.  Det var dog slet ikke så tosset endda, for det blev anledning til, at jeg endelig har lært at lave frikadeller.

Jeg fik også lavet en masse andre nye retter med hakket gris, men det er vist begrænset, hvor mange jeg fik delt her på bloggen. Det håber jeg at komme efter i år, og jeg glæder mig især til at dele min opskrift på forloren hare.

Først står menuen dog på parmabøffer, og hvis I endnu ikke har besluttet jer for, hvad der skal på middagsbordet i aften, synes jeg, at I skal snuppe denne idé. Jeg serverede bøfferne med ovnbagte kartofler i flere farver, men det skal man nok lige overveje en ekstra gang, hvis man har småbørn i huset. De spiser ikke nødvendigvis blå mad. Fandt jeg ud af.

Til gengæld spiste de mere kød, end de plejer. Og det er altså lidt af en kompliment.

Parmabøffer med hvidløg og fetadrys

Valbylille
Parmabøffer er en nem og lækker hverdagsret. De er lavet med svinekød rørt med hvidløg og omviklet med parmaskinke. Server dem med fetadrys og ovnbagte kartofler.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 25 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 609 kcal

Ingredienser
 

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 4-5 skiver parmaskinke
  • olie
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 75 g fetaost

Sådan gør du
 

  • Halver kartoflerne, vend dem i olie, og fordel dem i et fad. Drys med flagesalt, og bag dem i ovnen ved 220c i ca. 30 minutter. Vend dem rundt et par gange undervejs.
  • Rør det hakkede kød med presset hvidløg, salt og peber, og form 4-5 bøffer. Vikl en skive parmaskinke om hver bøf, og stik en kødnål eller et lille spyd igennem, så det sidder fast.
  • Kom lidt olie på en pande, og brun parmabøfferne ved høj varme på den ene side. Sænk varmen og steg dem videre i ca. 7 minutter, før de vendes. Brun og steg dem på den anden side.
  • Anret kartoflerne med parmabøfferne og smuldret feta på toppen. Server med en god salat.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Glutenfri, Gris, Opskrifter, Vinter Tags: fars, frikadelle, hakket gris, parmaskinke, skinke

« Den helt korte nytårskur
Boganbefaling: Svømmeprøven »

Kommentarer

  1. Birgitte B skriver

    16. januar 2017 kl. 10:00

    Jeg kan egentlig godt lide hakket svinekød og laver helst mine frikadeller kun af det. Bruger det ofte også til suppe. Kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      22. januar 2017 kl. 07:23

      Tak for tip. Jeg lavede suppe med hakket gris for et par dage siden, og det blev faktisk rigtig godt. Det var ikke noget, jeg ellers havde fundet på.

      Sidste år gav du mig også et par gode tips til retter med svinekød, og uden dem er jeg faktisk ikke sikker på, at jeg havde købt en halv gris igen. Eller lavet farsbrød.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved