Her til aften har vi fået en lækker og sommerfrisk kyllingeret, som jeg længe har haft i tankerne. Inspirationen kommer fra en wokket and, som en veninde serverede for mig for flere år siden. Hun har desværre glemt alt om den, og det enste jeg husker var, at den blev serveret med varme vindruer og rucola, og at det smagte helt fantastisk. Hvis nogen kender til en opskrift, der passer til beskrivelsen, må I meget gerne dele. Hvis ikke vil jeg anbefale, at I prøver denne udgave med kylling. Den er nemlig også god.
Jeg brugte en hel parteret kylling til retten, men vil anbefale, at man holder sig til enten bryst eller lår, da det er lidt besværligt med den varierende tilberedningstid.
Kylling med vindruer og rucola
3 kyllingebryster – gerne med skind
olie
salt og peber
300 g vindruer
100 g rucola
2 tsk sennep
1,5 dl hvidvin
1-2 tsk smør
salt og peber
2 pk frisk pasta
Del kyllingebrysterne i hver 2 stykker og krydr dem med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en glohed pande til de er gyldne og gennemstegte. Halver imens vindruerne.
Tag kyllingen fra panden og hold dem varme. Dup derefter de værste urenheder fra panden. Bruges der kylling med skind, kan det også være nødvendigt at hælde noget af fedtet fra.
Kom vindruerne på panden, og tilsæt sennep og hvidvin. Rund evt. saucen af med et par tsk smør eller lidt fløde. Krydr med salt og peber.
Bring pastaen i kog, og tilsæt samtidig rucolaen til vindruerne. Når pastaen er mør efter 2-4 minutter hældes vandet fra, og den anrettes på et fad med sauce og kylling.
Skriv et svar