Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pandekagelagkage med rabarberfyld

9. juni 2015 by Valbylille Skriv kommentar

pandekage lagkage med rabarberMin skønne søn fejrede sin allerførste fødselsdag i går, og da han vågnede fra en god lang marathonlur, stod denne festlige pandekagelagkage klar på bordet. Det viste sig dog, at pandekager  ikke behager den lille herres opfattelse af indbydende konsistens, så mens han fik lov til at forlyste sig med en portion flødeskum, spiste vi andre pandekagelagkage til bukseknapperne var ved at give op. Vi kunne nemlig rigtig godt lide den.

pandekagelagkage med rabarbergrødSom jeg skrev i går, havde jeg gang i flere rabarberopskrifter på en gang. Mellem pandekagerne er der en sartrosa rabarbergrød, og den opskrift kommer længere nede i indlægget. Jeg lavede dog også både rabarbersirup og lynsyltede rabarber. Siruppen fik jeg først prøvesmagt i dag som dressing til en  rødbedesalat, og jeg glæder mig til at dele opskriften på et senere tidspunkt.
Opskriften på de syltede rabarber må I også vente på, men jeg kan love for, at den er ventetiden værd. Jeg brugte en lille håndfuld til at pynte kagen, og overvejer, om resten af glasset skal i en salat eller spises som yoghurttopping. Måske jeg bare skulle lave en ekstra portion med det samme.
Pandekagerne er en ny opskrift lavet på kærnemælk og med vanilje. De er lidt sødere end normalt, hvilket passer godt til den syrlige rabarbergrød. Det er længe siden, jeg sidst har lavet rigtige, danske kærnemælkspandekager med sprøde kanter, men jeg kunne altså godt forestille mig, at det bliver årets sommerdessert serveret med is og bær fra haven. Opskriften kommer her:

pandekagelagkage med rabarbergrødOpskrift på tynde kærnemælkspandekager
(25 stk)
5 æg
4 dl kærnemælk
2 dl sødmælk
2 spsk sukker
1 vaniljestang
300 g mel
smør til bagning

Pisk æggene sammen. Tilsæt de to slags mælk, kornene fra vaniljestangen og sukkeret og pisk igen. Pisk til sidst melet i, og sæt dejen på køl en halv times tid.

Bag pandekagerne på en glohed pande i en lille klat smør. Der skal smør på panden til alle pandekagerne. Rør dejen igennem flere gange undervejs.Nyd dem varme eller lad dem køle ned og brug dem i en pandekagelagkage.

Opskrift på rabarbergrød
1 kg rabarber
250 g rørsukker
2 dl vand

Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog grøden, til rabarberne bliver helt bløde og mister struktur, og til grøden har den ønskede konsistens.

Lad rabarbergrøden køle helt ned, og brug den i pandekaglagkagen eller spis den med frisk fløde eller en klat yoghurt.

Pandekagelagkage – sådan gør du
Ja, det giver jo nok sig selv, men her er en kort vejledning. Læg den førstepandekage på serveringsfadet, og kom en skefuld rabarbergrød på. Smør den godt ud med skeen, og læg derefter en ny pandekage  og en ny skefuld rabarbergrød på. Fortsæt til kagen har dne ønskede højde eller til pandekagerne slipper op. Pynt kagen med flødeskum, hakket chokolade og syltede rabarber.

Pandekagelagkagen kan selvfølgelig også laves med andet fyld og andre pandekager. Det er oplagt at eksperimentere lidt, og en sjov og anderledes måde at servere pandekager.
pandekagelagkage

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Forår, Fødselsdag, Kager og sødt, Opskrifter, Pandekager og vafler, Sommer Tags: frugtgrød, lagkage, pandekage, rabarber

« Rarbarberkompot med vanilje
Hjemmebagte croissanter »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved