

Opskrift på tynde kærnemælkspandekager
(25 stk)
5 æg
4 dl kærnemælk
2 dl sødmælk
2 spsk sukker
1 vaniljestang
300 g mel
smør til bagning
Pisk æggene sammen. Tilsæt de to slags mælk, kornene fra vaniljestangen og sukkeret og pisk igen. Pisk til sidst melet i, og sæt dejen på køl en halv times tid.
Bag pandekagerne på en glohed pande i en lille klat smør. Der skal smør på panden til alle pandekagerne. Rør dejen igennem flere gange undervejs.Nyd dem varme eller lad dem køle ned og brug dem i en pandekagelagkage.
Opskrift på rabarbergrød
1 kg rabarber
250 g rørsukker
2 dl vand
Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog grøden, til rabarberne bliver helt bløde og mister struktur, og til grøden har den ønskede konsistens.
Lad rabarbergrøden køle helt ned, og brug den i pandekaglagkagen eller spis den med frisk fløde eller en klat yoghurt.
Pandekagelagkage – sådan gør du
Ja, det giver jo nok sig selv, men her er en kort vejledning. Læg den førstepandekage på serveringsfadet, og kom en skefuld rabarbergrød på. Smør den godt ud med skeen, og læg derefter en ny pandekage og en ny skefuld rabarbergrød på. Fortsæt til kagen har dne ønskede højde eller til pandekagerne slipper op. Pynt kagen med flødeskum, hakket chokolade og syltede rabarber.
Pandekagelagkagen kan selvfølgelig også laves med andet fyld og andre pandekager. Det er oplagt at eksperimentere lidt, og en sjov og anderledes måde at servere pandekager.
Skriv et svar