Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Pære- og rosmarinfarseret svinemørbrad

31. oktober 2016 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

svinemoerbrad-paere-rosmarin-blaa-ost-2

I går havde jeg inviteret min far på sen søndagsfrokost med svinemørbrad fyldt med pære, blå ost og rosmarin. Uhm det var godt. Og så var det bare rigtig hyggeligt med et godt varmt måltid midt på dagen.

Bagefter talte Manden og jeg om at gøre lidt ekstra ud af søndagsfrokosten her om vinteren. Hvis ikke hver søndag så i hvert fald et par gange om måneden og gerne lidt sent, så Drengen har nået en lur forinden. Det er vist det optimale tidspunkt for familiehygge herhjemme. Børnene er friske og vi har som oftest fået overstået pligterne og været en tur udendørs. Og hvad er egentlig bedre end et varmt måltid ovenpå en gang frisk luft?

I går gjorde vi sådan, at børnene fik en tidlig rugbrødsmad, så de ikke blev alt for sultne. Deres aftensmad bestod også bare af et par skiver brød med ost. De sad på henholdsvis køkkenbord og en taburet, mens jeg smurte madder, og så legede vi, at jeg var Pippi, der kastede pandekager over til Tommy og Annika på brændekassen. Lidt alternativt, men hvor var det altså hyggeligt.

svinemoerbrad-paere-rosmarin-blaa-ost-3

Idéen med at fylde en svinemørbrad med pære, blå ost og rosmarin har jeg tyvstjålet fra et fransk madmagasin, som jeg bladrede i i lufthavnen på vej hjem. Jeg faldt over en lignende opskrift, og memorerede den så godt som muligt. Det her er så min udgave.

Som tilbehør serverede jeg kartoffelbåde og grove stykker rødløg, som havde været i ovnen sammen med mørbraden. Derudover fik vi en spidskålssalat med nødder og pærer og et glas rosé. Det hører sig jo næsten til sådan en søndagsfrokost.

svinemoerbrad-paere-rosmarin-blaa-ost

Pære- og rosmarinfarseret svinemørbrad

Valbylille
Svinemørbrad fyldt med pære, rosmarin og blå ost er dejlig efterårsmad, som vil vække glæde hos dine gæster. Server mørbraden med kartoffelbåde bagte rødløg og en herlig erfterårssalat
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 15 min
Tilberedning 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 223 kcal

Specialudstyr

  • Kødsnor

Ingredienser
 

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • 1,5 pærer
  • 1 lille løg
  • 4 kviste rosmarin
  • 50 g blå ost
  • olie
  • 1 spsk smør
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Snit løget i fine tern og steg dem klare i lidt olie i en lille gryde.
  • Skræl pærerne, og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden til løgene, og lad blandingen simre under låg i 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180c
  • Skær en lang lomme i mørbraden, og fyld den med pære og løg. Smuldr osten henover, og fordel til sidst rosmarinen i samlingen. Bind mørbraden sammen med kødsnor, så fyldet holdes på plads.
  • Brun mørbraden på alle sider i en blanding af smør og olie. Læg den over i et ildfast fad, og lad mørbraden stege færdig i ovnen. Det tager 25-30 minutter.
  • Server straks den er færdig.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Frankrig, Glutenfri, Gris, Opskrifter Tags: pære, rosmarin, steg, svinemørbrad

« Coleslaw med blomkål
10 fornøjelser i november »

Kommentarer

  1. Maria skriver

    31. oktober 2016 kl. 21:59

    Køb hvor lækkert! Svinemørbrad er én af mine favoritspiser, og denne her variant lyder jo helt fantastisk – den skal jeg bestemt prøve st gøre dig efter en dag.
    Jeg har gemt din opskrift på Pinterest, selvfølgelig med Link til dig. Hvis det ikke er OK med dig fjerner jeg den selvfølgelig igen ☺

    God aften,
    Kh Maria.

    Svar
    • Valbylille skriver

      1. november 2016 kl. 21:35

      Tusind tak for din kommentar. Hvor fint at du har gemt opskriften på pinterest. Det gør mig kun glad og stolt. Opskriften var lidt af et hit herhjemmme, og det håber jeg også, at den vil blive hos dig.

      Svar
  2. Marina skriver

    1. november 2016 kl. 22:18

    Fantastisk med Pippi ved køkkenbordet. Man får bare selv så meget energi af det de gange det lykkes at få den slags til at svinge.

    Mørbraden ser skøn ud. Jeg er sikker på at din far følte sig forkælet.

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. november 2016 kl. 20:53

      Det bliver i hvert fald ikke sidste omgang Pippi-middag 🙂 Så nem og hyggelig afslutning på en rigtig rar dag.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved