I går havde jeg inviteret min far på sen søndagsfrokost med svinemørbrad fyldt med pære, blå ost og rosmarin. Uhm det var godt. Og så var det bare rigtig hyggeligt med et godt varmt måltid midt på dagen.
Bagefter talte Manden og jeg om at gøre lidt ekstra ud af søndagsfrokosten her om vinteren. Hvis ikke hver søndag så i hvert fald et par gange om måneden og gerne lidt sent, så Drengen har nået en lur forinden. Det er vist det optimale tidspunkt for familiehygge herhjemme. Børnene er friske og vi har som oftest fået overstået pligterne og været en tur udendørs. Og hvad er egentlig bedre end et varmt måltid ovenpå en gang frisk luft?
I går gjorde vi sådan, at børnene fik en tidlig rugbrødsmad, så de ikke blev alt for sultne. Deres aftensmad bestod også bare af et par skiver brød med ost. De sad på henholdsvis køkkenbord og en taburet, mens jeg smurte madder, og så legede vi, at jeg var Pippi, der kastede pandekager over til Tommy og Annika på brændekassen. Lidt alternativt, men hvor var det altså hyggeligt.
Idéen med at fylde en svinemørbrad med pære, blå ost og rosmarin har jeg tyvstjålet fra et fransk madmagasin, som jeg bladrede i i lufthavnen på vej hjem. Jeg faldt over en lignende opskrift, og memorerede den så godt som muligt. Det her er så min udgave.
Som tilbehør serverede jeg kartoffelbåde og grove stykker rødløg, som havde været i ovnen sammen med mørbraden. Derudover fik vi en spidskålssalat med nødder og pærer og et glas rosé. Det hører sig jo næsten til sådan en søndagsfrokost.

Pære- og rosmarinfarseret svinemørbrad
Specialudstyr
- Kødsnor
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- 1,5 pærer
- 1 lille løg
- 4 kviste rosmarin
- 50 g blå ost
- olie
- 1 spsk smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Snit løget i fine tern og steg dem klare i lidt olie i en lille gryde.
- Skræl pærerne, og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden til løgene, og lad blandingen simre under låg i 10-15 minutter.
- Tænd ovnen på 180c
- Skær en lang lomme i mørbraden, og fyld den med pære og løg. Smuldr osten henover, og fordel til sidst rosmarinen i samlingen. Bind mørbraden sammen med kødsnor, så fyldet holdes på plads.
- Brun mørbraden på alle sider i en blanding af smør og olie. Læg den over i et ildfast fad, og lad mørbraden stege færdig i ovnen. Det tager 25-30 minutter.
- Server straks den er færdig.
Køb hvor lækkert! Svinemørbrad er én af mine favoritspiser, og denne her variant lyder jo helt fantastisk – den skal jeg bestemt prøve st gøre dig efter en dag.
Jeg har gemt din opskrift på Pinterest, selvfølgelig med Link til dig. Hvis det ikke er OK med dig fjerner jeg den selvfølgelig igen ☺
God aften,
Kh Maria.
Tusind tak for din kommentar. Hvor fint at du har gemt opskriften på pinterest. Det gør mig kun glad og stolt. Opskriften var lidt af et hit herhjemmme, og det håber jeg også, at den vil blive hos dig.
Fantastisk med Pippi ved køkkenbordet. Man får bare selv så meget energi af det de gange det lykkes at få den slags til at svinge.
Mørbraden ser skøn ud. Jeg er sikker på at din far følte sig forkælet.
Det bliver i hvert fald ikke sidste omgang Pippi-middag 🙂 Så nem og hyggelig afslutning på en rigtig rar dag.