Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Ovnbagt æggekage med rødbedetop og feta

11. oktober 2013 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Opdateret med nye billeder og tekst (efter andet billede) i september 2020.

Her til aften har vi fået denne skønne æggekage. Normalt står den på pasta fredag aften, men det har vi allerede fået to gange denne uge, hvor Manden har været så sød at stå for madlavningen. Det er en noget uvant situation, og på den ene side har det været rigtig rart at få maden serveret hver aften, mens det på den anden side har været vældigt svært at slippe kontrollen og overlade min yndlingslegeplads til en anden.

Nu glæder jeg mig til at lave en masse eksperimenter i køkkenet de næste par dage. Manden køber nemlig ind, som han har lyst til uden at tænke over, havd vi har i forvejen. Det betyder, at køleskabet nu er fyldt med en masse forskellige sager, som jeg kan være kreativ med.

Æggekagen her har jeg dog haft i tankerne et par uger, så da Pigen og jeg kom hjem, gik vi straks i køkkenhaven og høstede de sidste rødbeder og et salathoved. Vi plukkede også toppene fra  et par underudviklede gulerødder. De blev til en cremet pistou, som vi dryppede på æggekagen og salaten.

Derfor skal du lave æggekage med rødbedetop

Dyrker du selv rødbeder eller har du på anden måde adgang til rødbeder med top, har du måske overvejet om de kan spises. Det kan de, og de smager også ret godt. Og så er de utroligt smukke!

Du kan tilberede rødbedestilkene præcis som bladbeder, og hvis du vil have inspiration til flere opskrifter med rødbedestilke og rødbedeblade, vil jeg anbefaler, at du søger efter opskrifter med bladbeder. Det giver flere resultater, omend der er potentiale for endnu flere.

Du kan selvfølgelig også bare lave denne meget enkle æggekage med kun tre ingredienser foruden olie, salt og peber. Den passer superfint til en hyggelig familiefrokost, smager dejligt og så kan den blive virkelig smuk, hvis man bruger et par minutter på at arrangere stilkene.

Jeg er ret pjattet med rødbede og feta, og den salte ost klæder også de røde stilke rigtig godt. For at retten ikke skal blive for salt, kommer jeg kun slat over stænglerne, når de steges og ikke i æggemassen -> bare så du ikke tror, at det er en forglemmelse.

Du kan selvfølgelig også bruge bladbeder til æggekagen. Uanset hvilken slags stilk du vælger, er det vigtigt, at de lige vendes på en varm pande. Så bliver resultatet bedst.

Æggekage med rødbedetop

Valbylille
Brug de smukke stilke og blade fra nyhøstede rødbeder til denne enkle æggekage med rødbedetop og feta, og server æggekagen som en herlig og super velsmagende frokostret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 15 min
Tilberedning 20 min
Samlet tid 32 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 132 kcal

Ingredienser
 

  • Stilke og blade fra 3 rødbeder
  • 1 tsk Olie
  • 1 nip Salt
  • 5 æg
  • 70 g feta
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Skær rod og top af stilkene og vask stilke og blade grundigt. Rist stilkene i olien på en glohed pande i 2 minutter, og giv dem et lille drys salt. Hak bladene groft, og giv også dem et par minutter på panden.
  • Pisk æggene sammen, og kom den smuldrede feta, rødbedebladene og masser af peber i. Fordel massen i et ildfast fad og læg rødebedestænglerne dekorativt ovenpå. Bag æggekagen ved 180° varmluft i 20 minutter.
  • Server med grøn salat, brød og evt. lidt pesto.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Efterår, Frokost og småretter, Opskrifter, Vegetar Tags: æggeret, køkkenhave, rødbede, rødbedetop

« Med et snotmonster til fødselsdagsfest
Shrekjuice »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved