Opdateret med nye billeder og tekst (efter andet billede) i september 2020.

Her til aften har vi fået denne skønne æggekage. Normalt står den på pasta fredag aften, men det har vi allerede fået to gange denne uge, hvor Manden har været så sød at stå for madlavningen. Det er en noget uvant situation, og på den ene side har det været rigtig rart at få maden serveret hver aften, mens det på den anden side har været vældigt svært at slippe kontrollen og overlade min yndlingslegeplads til en anden.
Nu glæder jeg mig til at lave en masse eksperimenter i køkkenet de næste par dage. Manden køber nemlig ind, som han har lyst til uden at tænke over, havd vi har i forvejen. Det betyder, at køleskabet nu er fyldt med en masse forskellige sager, som jeg kan være kreativ med.
Æggekagen her har jeg dog haft i tankerne et par uger, så da Pigen og jeg kom hjem, gik vi straks i køkkenhaven og høstede de sidste rødbeder og et salathoved. Vi plukkede også toppene fra et par underudviklede gulerødder. De blev til en cremet pistou, som vi dryppede på æggekagen og salaten.

Derfor skal du lave æggekage med rødbedetop
Dyrker du selv rødbeder eller har du på anden måde adgang til rødbeder med top, har du måske overvejet om de kan spises. Det kan de, og de smager også ret godt. Og så er de utroligt smukke!
Du kan tilberede rødbedestilkene præcis som bladbeder, og hvis du vil have inspiration til flere opskrifter med rødbedestilke og rødbedeblade, vil jeg anbefaler, at du søger efter opskrifter med bladbeder. Det giver flere resultater, omend der er potentiale for endnu flere.
Du kan selvfølgelig også bare lave denne meget enkle æggekage med kun tre ingredienser foruden olie, salt og peber. Den passer superfint til en hyggelig familiefrokost, smager dejligt og så kan den blive virkelig smuk, hvis man bruger et par minutter på at arrangere stilkene.
Jeg er ret pjattet med rødbede og feta, og den salte ost klæder også de røde stilke rigtig godt. For at retten ikke skal blive for salt, kommer jeg kun slat over stænglerne, når de steges og ikke i æggemassen -> bare så du ikke tror, at det er en forglemmelse.
Du kan selvfølgelig også bruge bladbeder til æggekagen. Uanset hvilken slags stilk du vælger, er det vigtigt, at de lige vendes på en varm pande. Så bliver resultatet bedst.

Æggekage med rødbedetop
Ingredienser
- Stilke og blade fra 3 rødbeder
- 1 tsk Olie
- 1 nip Salt
- 5 æg
- 70 g feta
- Peber
Sådan gør du
- Skær rod og top af stilkene og vask stilke og blade grundigt. Rist stilkene i olien på en glohed pande i 2 minutter, og giv dem et lille drys salt. Hak bladene groft, og giv også dem et par minutter på panden.
- Pisk æggene sammen, og kom den smuldrede feta, rødbedebladene og masser af peber i. Fordel massen i et ildfast fad og læg rødebedestænglerne dekorativt ovenpå. Bag æggekagen ved 180° varmluft i 20 minutter.
- Server med grøn salat, brød og evt. lidt pesto.
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!
Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.
Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

Skriv et svar