![]() |
“Det ligner herremeget en mærkelig mand”, sagde Manden. En fjern slægtning til burgeren Elvis? |
Har man ikke altid bare en lille bitte smule lyst til en burger? Herhjemme er det i hvert fald en klar familiefavorit, og i søndags fyldte vi de tiloversblevne morgenboller med bøf lindstrøm, rødkål og andet godt. Det er helt sikkert en kombination, som fortjener at blive gentaget.
En bøf lindstrøm indeholder næsten alt det gode, som kendes fra en pariserbøf. Her er toppingen bare rørt i farsen, hvilket gør bøffen utroligt saftig og lækker. Det gør også burgeren mere spændende her om vinteren, hvor der ikke er så meget spræl i de sædvanlige tomatskiver og salatblade.
Pigen var også vild med burgeren, og efter første bid meddelte hun, at hun da godt kunne spise den fjerde bøf. Den var dog reserveret til Manden, der derfor lovede at køre afsted efter en cheeseburger til hende, hvis hun stadig var sulten efter sidste bid. “Jeg vil da ikke have en tisseburger”, peb hun, med våde øjne, og det kan man jo godt forstå. Misforståelsen blev heldigvis hurtigt udredet, og efter en halv burger var der alligevel ikke mere plads i den lille mave.
Burger lindstrøm
450 g hakket oksekød
1 løg
6-8 skiver syltet rødbede – gerne hjemmelavede
2 spsk kapers
1 spsk sennep
fedtstof til stegning
salt og peber
4 gode boller
fintsnittet rødkål
drueagurker i skiver
rødløg i tynde ringe
dressing
Skær løget i fine tern, og steg dem bløde i lidt fedtsstof på en mellemvarm pande. De skal ikke tage farve.
Skær rødbederne i små tern, og rør dem i kødet sammen med løg, kapers og sennep. Rul farsen til en pølse, og skær den i fire lige store stykker. Krydr med alt og peber, og steg bøfferne på panden.
Server bøfferne i seje boller fyldt med fintsnittet rødkål, rødløg, drueagurker samt en god dressing. Jeg slumpede en af creme fraiche, sennep, sirup, citronsaft, salt og peber.
Lækkert
Længe siden vi har fået bøf lindstrøm
Ja, det var også længe siden her, men der går i hvert fald ikke så længe, før det gentages.
Uhmmmmmmm! Det lyder virkelig lækkert!
Det var det også – og så er det bare generelt rart med lidt variation til de sædvanlige hakket-ko-retter.
Haha, jeg kan godt se, hvad din mand mener 😀 Den burde vel nok hedde noget svensk, når det er med det indhold (der vist er svensk?), måske Karlsson? 😉
Det er desværre for "surt" for min mave, men det lyder ellers rigtig lækkert 🙂
Så hedder den Karlsson 😉 Eller hed. Den arme stakkel er jo for længst væk 😉