Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Vinterburger à la bøf lindstrøm

13. januar 2015 by Valbylille 6 kommentarer

“Det ligner herremeget en mærkelig mand”, sagde Manden. En fjern slægtning til burgeren Elvis?

Har man ikke altid bare en lille bitte smule lyst til en burger? Herhjemme er det i hvert fald en klar familiefavorit, og i søndags fyldte vi de tiloversblevne morgenboller med bøf lindstrøm, rødkål og andet godt. Det er helt sikkert en kombination, som fortjener at blive gentaget.

En bøf lindstrøm indeholder næsten alt det gode, som kendes fra en pariserbøf. Her er toppingen bare rørt i farsen, hvilket gør bøffen utroligt saftig og lækker. Det gør også burgeren mere spændende her om vinteren, hvor der ikke er så meget spræl i de sædvanlige tomatskiver og salatblade.

Pigen var også vild med burgeren, og efter første bid meddelte hun, at hun da godt kunne spise den fjerde bøf. Den var dog reserveret til Manden, der derfor lovede at køre afsted efter en cheeseburger til hende, hvis hun stadig var sulten efter sidste bid. “Jeg vil da ikke have en tisseburger”, peb hun, med våde øjne, og det kan man jo godt forstå. Misforståelsen blev heldigvis hurtigt udredet, og efter en halv burger var der alligevel ikke mere plads i den lille mave.

Burger lindstrøm
450 g hakket oksekød
1 løg
6-8 skiver syltet rødbede – gerne hjemmelavede
2 spsk kapers
1 spsk sennep
fedtstof til stegning
salt og peber

4 gode boller
fintsnittet rødkål
drueagurker i skiver
rødløg i tynde ringe
dressing

Skær løget i fine tern, og steg dem bløde i lidt fedtsstof på en mellemvarm pande. De skal ikke tage farve.

Skær rødbederne i små tern, og rør dem i kødet sammen med løg, kapers og sennep. Rul farsen til en pølse, og skær den i fire lige store stykker. Krydr med alt og peber, og steg bøfferne på panden.

Server bøfferne i seje boller fyldt med fintsnittet rødkål, rødløg, drueagurker samt en god dressing. Jeg slumpede en af creme fraiche, sennep, sirup, citronsaft, salt og peber.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Efterår, Familiefavoritter, Opskrifter, Sandwich, tacos og burger, Vinter Tags: burger, hakket oksekød

« De allerbedste sprøde og seje morgenboller
Små rare øjeblikke »

Kommentarer

  1. Superprinsessen skriver

    13. januar 2015 kl. 17:14

    Lækkert
    Længe siden vi har fået bøf lindstrøm

    Svar
    • Valbylille skriver

      13. januar 2015 kl. 21:34

      Ja, det var også længe siden her, men der går i hvert fald ikke så længe, før det gentages.

      Svar
  2. Øglemor skriver

    13. januar 2015 kl. 19:19

    Uhmmmmmmm! Det lyder virkelig lækkert!

    Svar
    • Valbylille skriver

      13. januar 2015 kl. 21:35

      Det var det også – og så er det bare generelt rart med lidt variation til de sædvanlige hakket-ko-retter.

      Svar
  3. Christina skriver

    14. januar 2015 kl. 15:08

    Haha, jeg kan godt se, hvad din mand mener 😀 Den burde vel nok hedde noget svensk, når det er med det indhold (der vist er svensk?), måske Karlsson? 😉
    Det er desværre for "surt" for min mave, men det lyder ellers rigtig lækkert 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. januar 2015 kl. 13:04

      Så hedder den Karlsson 😉 Eller hed. Den arme stakkel er jo for længst væk 😉

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved