Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Græskar til indisk taffel

1. oktober 2014 by Valbylille Skriv kommentar

Så er Pigen puttet, og Mand og baby har indtaget sofaen til en fælleslur. Så hyggeligt! Jeg udnytter roen til at få skrevet den græskaropskrift, som jeg måtte udskyde tidligere i dag.

Normalt går jeg rimelig meget op i, at mine opskrifter har en vis autencitet, men jeg må indrømme, at jeg ikke har nogen anelse om, hvorvidt der bruges græskar i det indiske køkken. Inspiration til retten har jeg hentet i en indisk kogebog, hvor der dog blev brugt søde kartofler. Vi havde et græskar i grøntsagsskuffen, og da sådan et deler flere kvaliteter med søde kartofler, lod jeg undtagelsesvis hånt om ægthed.

Autentisk eller ej. Det smagte super godt, og skal helt sikkert laves igen. Og hvis ikke inderne bruger græskar i deres madlavning, vil jeg straks anbefale dem at begynde på det. Så behøver jeg ikke at bekymre mig om ægthed, og de får en ny grøntsag at kokkerere med. Det er vist det man kalder win win 🙂

Stegt græskar 
1 butternut squash
2 røde chili
1 tsk hel spidskommen
olie
flagesalt
frisk koriander

Skræl græskarret, og skær det i mellemstore tern. Snit chilierne fin.

Varm olien på panden, og rist spidskommenfrøene et par minutter. Tilsæt chili og græskar, og lad det stege ved middelvarme i ca. 20 minutter.

Drys de møre græskar med flagesalt og fintsnittet koriander.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Glutenfri, Indien, Opskrifter, Salat og tilbehør, Vegansk, Vegetar Tags: chili, det indiske køkken, græskar, koriander, spidskommen

« Chana masala – kikærter i indisk sovs
Undtagelsestilstand »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved