Så er Pigen puttet, og Mand og baby har indtaget sofaen til en fælleslur. Så hyggeligt! Jeg udnytter roen til at få skrevet den græskaropskrift, som jeg måtte udskyde tidligere i dag.
Normalt går jeg rimelig meget op i, at mine opskrifter har en vis autencitet, men jeg må indrømme, at jeg ikke har nogen anelse om, hvorvidt der bruges græskar i det indiske køkken. Inspiration til retten har jeg hentet i en indisk kogebog, hvor der dog blev brugt søde kartofler. Vi havde et græskar i grøntsagsskuffen, og da sådan et deler flere kvaliteter med søde kartofler, lod jeg undtagelsesvis hånt om ægthed.
Autentisk eller ej. Det smagte super godt, og skal helt sikkert laves igen. Og hvis ikke inderne bruger græskar i deres madlavning, vil jeg straks anbefale dem at begynde på det. Så behøver jeg ikke at bekymre mig om ægthed, og de får en ny grøntsag at kokkerere med. Det er vist det man kalder win win 🙂
Stegt græskar
1 butternut squash
2 røde chili
1 tsk hel spidskommen
olie
flagesalt
frisk koriander
Skræl græskarret, og skær det i mellemstore tern. Snit chilierne fin.
Varm olien på panden, og rist spidskommenfrøene et par minutter. Tilsæt chili og græskar, og lad det stege ved middelvarme i ca. 20 minutter.
Drys de møre græskar med flagesalt og fintsnittet koriander.
Skriv et svar