De her nougatstænger er altså virkelig kræs, og mangler I inspiration til lidt sødt til i aften, kan jeg glæde jer med, at de er lynhurtige at lave.
Jeg har allerede fortrudt, at jeg ikke lavede en større portion, da en ikke helt lille del er forsvundet som smagsprøver. Jeg lavede stængerne i går, og gemte dembagest i skabet, så jeg kunne overraske familien med dem i aften. Desværre burde jeg nok have fået en anden til at skjule dem, for jeg har simpelthen ikke kunnet holde fingrene fra dem. De smager simpelthen for lækkert.
Chokoladeovertrækket er ikke en nødvendighed, men lidt ekstra luksus gør jo aldrig skade. Og så var det en god anledning til liiiiige at finde stængerne frem her til formiddag. Omemnom!
Formiddagen blev også brugt på at lave fransk nougat. Køkkenet er nu helt sukret til, og det er jeg også. Som jeg skrev i går, var det slet ikke meningen, at julegodterne skulle indtage køkkenet i så stort omfang, men nu er de der altså, og det bliver ved måneden ud.
Jeg har allerede lavet marcipan, og overvejer om jeg skal bruge den til disse julekugler eller om jeg skal prøve noget nyt – måske med cognac som har fået fast plads i køkkenet og den varme kakao.
Appelsinskræl i strimler trækker i en sukkerlage og glæder sig til at blive lækre orangegrene, mens fordejen til honningkagehjerterne stadig skal hvile en uges tid, og dejen til min mormors julekager også bare venter på, at fætrene kommer til kagebagning næste weekend. En portion vaniljekranse kan vi heller ikke undvære, og så skal der koges karameller.
Jeg drømmer også om pebermynter, julebiscotti og andre søde sager, men der er trods alt grænser for, hvor meget sukkerstads, vi orker mellem æbleskiver og risengrød. Jeg kunne dog godt være fristet til at lave endnu en portion af disse nougatstænger, men på den anden side er der jo ikke mere jul over dem, end at de også kan laves i januar. Og februar. Og marts. Og…
Nougatstænger med mandel og pistacie
75 g sukker
50 g glukose
50 g mandelflager
25 g pistacienødder
1 tsk smør
Evt. mørk chokolade til overtræk
Kog sukker og glukose til gylden karamel i en lille gryde. Tilsæt mandelflager, pistacier og smør, og vend det godt sammen, så nødderne er helt dækket af karamel.
Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir. Læg bagepapir over, og brug en kagerulle til at glatte overfladen. Lad karamellen køle et par minutter, og skær den derefter i stænger med en skarp kniv. Spis alle de ujævne kanter imens.
Dyp evt. stængerne i smeltet chokolade.
Skriv et svar