Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sprøde nougatstænger med pistacie og mandel

5. december 2014 by Valbylille Skriv kommentar

sprød nougat med mandel og pistacie
De her nougatstænger er altså virkelig kræs, og mangler I inspiration til lidt sødt til i aften, kan jeg glæde jer med, at de er lynhurtige at lave.

Jeg har allerede fortrudt, at jeg ikke lavede en større portion, da en ikke helt lille del er forsvundet som smagsprøver. Jeg lavede stængerne i går, og gemte dembagest i skabet, så jeg kunne overraske familien med dem i aften. Desværre burde jeg nok have fået en anden til at skjule dem, for jeg har simpelthen ikke kunnet holde fingrene fra dem. De smager simpelthen for lækkert.sprød mandel pistacie konfekt
Chokoladeovertrækket er ikke en nødvendighed, men lidt ekstra luksus gør jo aldrig skade. Og så var det en god anledning til liiiiige at finde stængerne frem her til formiddag. Omemnom!

Formiddagen blev også brugt på at lave fransk nougat. Køkkenet er nu helt sukret til, og det er jeg også. Som jeg skrev i går, var det slet ikke meningen, at julegodterne skulle indtage køkkenet i så stort omfang, men nu er de der altså, og det bliver ved måneden ud.

Jeg har allerede lavet marcipan, og overvejer om jeg skal bruge den til disse julekugler eller om jeg skal prøve noget nyt – måske med cognac som har fået fast plads i køkkenet og den varme kakao.

Appelsinskræl i strimler trækker i en sukkerlage og glæder sig til at blive lækre orangegrene, mens fordejen til honningkagehjerterne stadig skal hvile en uges tid, og dejen til min mormors julekager også bare venter på, at fætrene kommer til kagebagning næste weekend. En portion vaniljekranse kan vi heller ikke undvære, og så skal der koges karameller.

Jeg drømmer også om pebermynter, julebiscotti og andre søde sager, men der er trods alt grænser for, hvor meget sukkerstads, vi orker mellem æbleskiver og risengrød. Jeg kunne dog godt være fristet til at lave endnu en portion af disse nougatstænger, men på den anden side er der jo ikke mere jul over dem, end at de også kan laves i januar. Og februar. Og marts. Og…
sprød nougatkonfekt med mandel og pistacieNougatstænger med mandel og pistacie
75 g sukker
50 g glukose
50 g mandelflager
25 g pistacienødder
1 tsk smør
Evt. mørk chokolade til overtræk

Kog sukker og glukose til gylden karamel i en lille gryde. Tilsæt mandelflager, pistacier og smør, og vend det godt sammen, så nødderne er helt dækket af karamel.

Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir. Læg bagepapir over, og brug en kagerulle til at glatte overfladen. Lad karamellen køle et par minutter, og skær den derefter i stænger med en skarp kniv. Spis alle de ujævne kanter imens.

Dyp evt. stængerne i smeltet chokolade.
sprød konfekt mandel og pistaciesprøde nougatstænger

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Frankrig, Glutenfri, Jul, Kager og sødt, Opskrifter, Slik og konfekt Tags: hjemmelavet nougat, konfekt, mandel, pistacienød

« Appelsinglaserede rosenkål med rugbrødschips, pecorino og andet godt
Marcipanbrød med cognac »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved