I øjeblikket er der rigtig mange, der lander her på bloggen ved at søge på opskrifter med blomkålsblade eller ved at spørge google, om de overhovedet kan spises. Og ja, det kan de godt. Jeg synes, at de smager superlækkert, og kunne ikke drømme om at smide dem ud.
Desværre vælger stadigt flere blomkålsleverandører at pille bladene af på forhånd, og det er altså en skam. Det er nemlig rigtig fin mad med en skøn smag af blomkål, asparges og sommer. Så selvom det ser så let ud med de nøgne blomkål, så vælg om muligt et med blade – og spis dem!
Jeg bruger blomkålsbladene i wokretter, salater, frikassé og mange andre retter, hvor kål gør sig godt. Indtil videre er kun et par opskrifter kommet på bloggen, men prøv dem endelig, hvis I mangler ideer til at få bladene brugt. Det drejer sig om denne frikassé og denne simple salat.
Nedenfor kommer der endnu en salatopskrift. Den er næsten for simpel til at få en opskrift, men hvis den kan inspirere til mindre madspild, vil det gøre mig glad. Salaten får følge af en dressing lavet med radisetoppe. De kan nemlig også bruges, og jeg har før gjort det i min radisetoptipdip. De er også mægtiggode til pestolignende dressinger eller i varm sovs.
Sommersalat med blomkålsblade og hytteost
Blomkålsblade fra 1 blomkål
6 radiser
10-15 cm agurk
1 dl nybælgede ærter eller de ekstrafine fra frost
1,5 dl hytteost
toppene fra 1 bundt radiser
peber
Skær grimme pletter fra blomkålsbladene, og snit dem fint. Bland dem med agurker i tern, skivede radiser og ærter.
Vask radisetoppen grundigt. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække 1/2 minut. Hæld vandet fra, og skyld dem med koldt vand. Hak toppene og bland dem med hytteost. Smag til med peber og evt. salt.
Server salaten med hytteosten ved siden af.
Skriv et svar