Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sommersalat med sprøde blomkålsblade

17. maj 2015 by Valbylille Skriv kommentar

salat med blomkålsblade, radiser og ærter
I øjeblikket er der rigtig mange, der lander her på bloggen ved at søge på opskrifter med blomkålsblade eller ved at spørge google, om de overhovedet kan spises. Og ja, det kan de godt. Jeg synes, at de smager superlækkert, og kunne ikke drømme om at smide dem ud.

Desværre vælger stadigt flere blomkålsleverandører at pille bladene af på forhånd, og det er altså en skam. Det er nemlig rigtig fin mad med en skøn smag af blomkål, asparges og sommer. Så selvom det ser så let ud med de nøgne blomkål, så vælg om muligt et med blade – og spis dem!
Jeg bruger blomkålsbladene i wokretter, salater, frikassé og mange andre retter, hvor kål gør sig godt. Indtil videre er kun et par opskrifter kommet på bloggen, men prøv dem endelig, hvis I mangler ideer til at få bladene brugt. Det drejer sig om denne frikassé og denne simple salat.

Nedenfor kommer der endnu en salatopskrift. Den er næsten for simpel til at få en opskrift, men hvis den kan inspirere til mindre madspild, vil det gøre mig glad. Salaten får følge af en dressing lavet med radisetoppe. De kan nemlig også bruges, og jeg har før gjort det i min radisetoptipdip. De er også mægtiggode til pestolignende dressinger eller i varm sovs.

salat med blomkålsblade og ærter
Sommersalat med blomkålsblade og hytteost
Blomkålsblade fra 1 blomkål
6 radiser
10-15 cm agurk
1 dl nybælgede ærter eller de ekstrafine fra frost
1,5 dl hytteost
toppene fra 1 bundt radiser
peber

Skær grimme pletter fra blomkålsbladene, og snit dem fint. Bland dem med agurker i tern, skivede radiser og ærter.

Vask radisetoppen grundigt. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække 1/2 minut. Hæld vandet fra, og skyld dem med koldt vand. Hak toppene og bland dem med hytteost. Smag til med peber og evt. salt.

Server salaten med hytteosten ved siden af.
salat med blomkålsblade og radiser

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, Sommer Tags: blomkålsblade, dip, dressing, radisetoppe

« Cold brewed iced coffee – lidt af et hit
Revne rødder i rygeost »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved