Rygeost og rødbeder er et rigtig godt udgangspunkt for en bid af himlen. Det er virkelig en skønherlig kombination, som jeg aldrig bliver træt af. Normalt er mit rødbedemætningspunkt nået allerede ved juletid, men med lidt god rygeost spiser jeg dem gerne frem til maj.
Denne salat er helt uden hokuspokus, og omfavner gerne flere slags knolde og rødder. Brug hvad der nu er i grøntsagsskuffen, og kombiner med en lige så stor mængde rødbede. Her har jeg brugt gulerod, men selleri er altså også godt.
Salaten er meget fyldig i smagen, og opskriften rækker fint til i hvert fald to personer som tilbehør til fx et stykke fisk og kartofler eller andet grønt tilbehør.
Revne rødder i rygeost
100 g rødbeder
100 g gulerødder
50 g rygeost
1 håndfuld persille
5-10 mandler – gerne ristede
Riv rødderne, hak persillen groft, og bland begge dele med rygeosten. Hak mandlerne, og drys dem over salaten.
Spis!
Skriv et svar