Pigen ligger syg på sofaen, og jeg har lige serveret et stort glas lyserød saftevand for hende. Saften er lavet med maj måneds rabarber og sidste års hindbær, og den smager sødt af solstrejf og sommerlængsler. Det er lige, hvad vi begge har brug for ovenpå et alt for gråt forår.
Både rabarber og bær kommer fra det sommerhus, som vi ofte besøger, og som jeg nogen gange kommer til at kalde for mit. Jeg holder meget af vores lille ferieparadis, og nyder de mange frugttræer, hindbærbuske og i særdeleshed aspargesbedet. Dette forår har vi desværre kun været forbi et par gange uden overnatning, men så er det herligt, at vi kan nyde et koldt glas sommerhussaft, mens vi venter på, at vejret bliver bedre og at kalenderen giver plads til en god weekend langt væk fra byen og hverdagen.
Hindbær/rabarbersaft
(ca. 2 liter)
750 g rabarber
500 g hindbær
ca. 1 l vand
400 g sukker
Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde sammen med hindbærrene. Hæld vand over, så frugten dækkes, og bring gryden i kog. Kog bær og rabarber forsigtigt under låg i ca. 20 min, til begge dele har mistet deres struktur.
Beklæd en si med et klæde, og lad saften løbe igennem. Lad saften sive igennem stille og roligt uden at presse, så saften ikke bliver grumset.
Bring den klare saft i kog, og tilsæt sukker. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, skoldede flasker, som lukkes straks.
Opbevar saften koldt, og drik den inden for ca. 1 måned.
Server saften fortyndet med vand i forholdet 1:3 og med masser af isterninger.
Uh, det smager sikkert bare af sommer – bare farven gør glad!
– Anne
Farven er en væsentlig del af fornøjelsen 🙂