Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Sommerhussaft med rabarber og hindbær

2. juni 2015 by Valbylille 2 kommentarer

rabarber/hindbærsaftPigen ligger syg på sofaen, og jeg har lige serveret et stort glas lyserød saftevand for hende. Saften er lavet med maj måneds rabarber og sidste års hindbær, og den smager sødt af solstrejf og sommerlængsler. Det er lige, hvad vi begge har brug for ovenpå et alt for gråt forår.

Både rabarber og bær kommer fra det sommerhus, som vi ofte besøger, og som jeg nogen gange kommer til at kalde for mit. Jeg holder meget af vores lille ferieparadis, og nyder de mange frugttræer, hindbærbuske og i særdeleshed aspargesbedet. Dette forår har vi desværre kun været forbi et par gange uden overnatning, men så er det herligt, at vi kan nyde et koldt glas sommerhussaft, mens vi venter på, at vejret bliver bedre og at kalenderen giver plads til en god weekend langt væk fra byen og hverdagen.

rabarberhindbærsaftHindbær/rabarbersaft
(ca. 2 liter)
750 g rabarber
500 g hindbær
ca. 1 l vand
400 g sukker

Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde sammen med hindbærrene. Hæld vand over, så frugten dækkes, og bring gryden i kog. Kog bær og rabarber forsigtigt under låg i ca. 20 min, til begge dele har mistet deres struktur.

Beklæd en si med et klæde, og lad saften løbe igennem. Lad saften sive igennem stille og roligt uden at presse, så saften ikke bliver grumset.

Bring den klare saft i kog, og tilsæt sukker. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, skoldede flasker, som lukkes straks.

Opbevar saften koldt, og drik den inden for ca. 1 måned.

Server saften fortyndet med vand i forholdet 1:3 og med masser af isterninger.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Drikke, Opskrifter, Skolestart, Sommer Tags: hindbær, hjemmelavet saft, læskedrik, rabarber

« Broccolitærte med sprød skinke
Rarbarberkompot med vanilje »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    4. juni 2015 kl. 20:28

    Uh, det smager sikkert bare af sommer – bare farven gør glad!

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      8. juni 2015 kl. 11:03

      Farven er en væsentlig del af fornøjelsen 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved