Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hjemmelavede cornflakes – nem og hyggelig opskrift

12. februar 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Det er vinterferietid, så hvorfor ikke hive ungerne med i køkkenet til et skørt lille køkkenprojekt?

Hjemmelavede cornflakes er lidt tosset, men det er også virkelig lækkert, og så ved man præcis, hvad der er i. Det skøre består dog også kun i portionens størrelse. En familie på fire kan snildt sætte alle de hjemmelavede flakes til livs på en enkelt morgen, og derfor bliver det nok aldrig hverdagskost. Til gengæld er det et oplagt hyggeprojekt, som de fleste børn vil synes er sjovt, og hvis man er i det pædagogiske hjørne, kan man jo bruge det til en snak om færdigvarer, ernæring og prioriteringer. Men så kan det selvfølgelig godt være, at børnene smutter igen…

Inspirationen til de hjemmelavede cornflakes, fik jeg fra Lindegårdsliv, der har en opskrift på bran flakes. Den har jeg endnu til gode at prøve, men der går nok ikke så længe, før jeg igen hiver Pigen med i køkkenet til en omgang hjemmelavede flakes.

Hjemmelavede corn flakes…

… bliver selvfølgelig ikke helt som almindelige corn flakes. Dem kan man slet ikke lave i et almindeligt køkken. De bliver nok heller ikke lige så gode, men du skal alligevel lave dem – i hvert fald hvis du har børn. Det er nemlig megahyggeligt, og børnene er vilde med dem og temmelig stolte over selv at kunne frembringe corn flakes.

Opskriften er sand barnemad. Det er bare majsmel, salt og sukker der skal blandes med vand og smørres ud på et par bageplader. Og så skal der blandes lidt mere majsmel og vand til at drysse over. Det er nemt og hyggeligt og et oplagt projekt til en våd og kold feriedag i efteråret eller om vinteren.

Cornflakes

Valbylille
Det er sjovt og hyggeligt selv at lave corn flakes. Inviter børnene med i køkkenet, og lad dem trylle majsmel om til sprøde flager, som de kan spise med mælk eller som toppimg til yoghurt.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 5 min
Tilberedning 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 6 portioner
Kalorier 183 kcal

Ingredienser
 

  • 4,5 dl majsmel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 4 dl vand

Drys

  • 1,5 dl majsmel
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Bland majsmel med salt og sukker, og rør det til en lind dej med vandet. Beklæd to bageplader med bagepapir, og bred majsdejen ud på pladerne så tyndt som muligt.

Drys

  • Bland majsmel med vand, så det får en smuldret konsistens. Drys det ud over de to plader med dej.

Bagning

  • Bag dejen ved 180° varmluft i 15 minutter. Tag pladerne ud, og skru ned til 120°. Knæk eller klip de to store majskiks i mindre stykker, og kom dem tilbage i ovnen. Bag i ca. 1 time, og vend dem rundt et par gange undervejs.
  • Lad cornflakesene køle af, og kom dem i en dåse. Det er en lille portion, og den forsvinder hurtigt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Efterår, Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter, Skolestart, USA, Vinter Tags: børn i køkkenet, flakes, majsmel

« Citronstegte skorzonerrødder med persille
Strømpebånd – en sund udgave af barndommens yndlingsslik »

Kommentarer

  1. Øglemor skriver

    13. februar 2015 kl. 12:38

    Ja? Egne cornflakes? Det er jo intet mindre end genialt! Det skal jeg helt klart prøve snart! Kh hende, der forleden selv lavede flormelis for første gang og havde totalt optur over det!

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. februar 2015 kl. 20:54

      Du er da også ret genial med det der flormelis. Det er en af de der indlysende ting, som jeg aldrig ville være kommet på. Jeg sniger mig lige med på din optur, og jubler over, at nogen har været så skarp.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved