Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Snobrød – også for voksne

22. september 2014 by Valbylille 2 kommentarer

gode snobrød Den seneste måned har vi tilbragt utrolig meget tid med haveredeskaber i hænderne, og som noget nyt er vi også begyndt at nyde det. Ændringen skyldes nok, at Mandens nye arbejde og min barsel har givet os mere tid og især mere weekend. Når tid ikke er en mangelvare, er det virkelig skønt at give den gas i haven, mens det hurtigt bliver en sur pligt, når lugning og græsslåning skal passes ind mellem indkøb, rengøring og familiebesøg, og man allermest har lyst til at spille vendespil og læse bøger.

Denne weekends havearbejde blev afsluttet med ild i bålfadet og snobrødsbagning. Det var helt perfekt at afslutte en aktiv weekend med en rolig stund ved bålet, og så smager snobrød jo forrygende godt. Jeg har nok mest betragtet snobrødsbagning som en aktivitet for børn, men da vi fandt pindene frem til Sankt Hans, blev jeg mindet om, hvor utrolig godt det smager og at det ikke nødvendigvis er synonym med ubagt dej i en sort skal.

Mens brødene blev brune – og en lille smule sorte – trak skyerne sammen, og de var lige akkurat færdige, da de første regndråber faldt. Vi fortrak hurtigt til havestuen, og mens regnen slog mod vinduerne og mørkelagde stuen, spiste vi snobrød og pølser i stearinlysenes skær. Bedre søndagsmiddag kunne jeg ikke forestille mig, og da det uventede regnvejr kvitterede med en smuk regnbue, var den lille rest ærgrelse over uvejret pist væk.

Manden har også fået smag for snobrød, og har bestemt, at vi også næste weekend tænder bål og bager vores egne hotdogbrød. Hvis I også har fået lyst til at efterårshygge med snobrød og bål er fremgangsmåden her.

Snobrød
(4 stk)
1 bål
4 snobrødspinde
3 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olie
450 g hvedemel

Tænd bålet.

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt og olie, og ælt derefter melet i. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde, indtil bålet er brændt og der kun er gløder tilbage.

Del dejen i fire stykker, og rul dem til lange pølser. Vikl dejpølserne om pindene, og luk dem godt til i spidsen.

Bag brødene over gløderne. Vend dem ofte, da de lynhurtigt kan blive sorte. Når brødene er brune, og hultlydende, er de færdige. Spis dem med pølser og ketchup eller fyldt dem med syltetøj.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Danmark og Norden, Opskrifter, Sniksnak, Sommer Tags: bagværk, bål, brød

« Tarte tatin med abrikoser og pistaciekerner
Müsli mod madspild »

Kommentarer

  1. Øglemor skriver

    23. september 2014 kl. 10:26

    Jeg ELSKER at bage snobrød. ALT ved det er simpelthen så hyggeligt, og da vi endelig i forsommeren fik taget os sammen til at købe et bålfad (og 4 snobrødspinde) havde vi pludselig ingen undskyldning for ikke at lave dem længere. Så vi har været i gang nogle gange efterhånden. Ungerne synes, det tager lidt for lang tid, så jeg ender ofte selv med to-tre pinde i hænderne, men jeg elsker det. Næste gang må vi prøve din opskrift. (Og at fylde brødene med syltetøj – så tror jeg, vi bliver udråbt som Årets Forældre) 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      23. september 2014 kl. 20:10

      Haha – jeg kan godt huske, at I også har købt snobrødspindene. Det var en stor trøst, da jeg syntes, at vores købepinde manglede lidt spejderness. Syltetøj i snobrød er da en klassiker? Det lavede vi altid, dengang jeg gik i børnehave.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved