Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Honningbolcher til den ømme hals 14/41

13. oktober 2014 by Valbylille 12 kommentarer

hjemmelavede honningbolcher
Her til formiddag har jeg lavet en lille portion honningbolcher, som forhåbentligt kan lindre min efterårsømme hals. Vi holder os stadig fra tilsætningsstoffer, så jeg kunne ikke bare smutte ned efter en pakke halspastiller, men måtte være lidt kreativ. Bolcherne består udelukkende af honning og sukker, og smager noget så skønt. Opskriften kommer længere nede i indlægget, og den kan altså også godt bruges, selvom man har undgået pigtrådshals og efterårsskavanker.

Vi er ellers blevet friske og raske igen alle sammen, og har nydt en skøn weekend med god tid og gode venner. Lørdag sumpede vi indendørs. Pigen havde nemlig selv taget tøj på, og mente at det var shorts og t-shirt-vejr. Vi nænnede ikke rigtig at få hende til at skifte igen, så vi legede strandferie indendørs på trods af høj sol udenfor.

Søndag overraskede Manden og Pigen mig med pandekager til morgenmad. Jeg vågnede langsomt til lyden fra piskeriset i skålen, og håbede lidt, at det var det, de havde i gang. Manden er ret sød til at servere kaffe på sengen, men har aldrig før forkælet mig med andet end brød fra bageren eller havregryn til morgenmad, så jeg ville ikke sætte forventningerne for højt. Da jeg så hørte en lille pigestemme sige pandekage, vidste jeg bare, at det ville blive en dejlig dag.

Om eftermiddagen var vi til 2-års fødselsdag hos et par skønne venner og deres allerkæreste lille datter. Jeg elsker, når lige præcis de venner inviterer til fødseldag. De kommer begge fra store familier, så selvom det kun er de nærmeste, er vi altid mange, og da de ikke springer en festlig anledning over, kender vi efterhånden hele selskabet. Der er altid både eftermiddagskage og aftensmad, og da trængslen er stor, slår man sig bare ned hvor der er plads. Meget afslappet og enormt hyggeligt. Det kunne jeg godt lære lidt af.

Normalt sover pigen kl. 19, men først to timer senere forlod vi fødselsdagsfejringen. Hun havde også været en tur i Bamletten tidligere på dagen, så hun var brugt, træt og glad. I dag henter jeg hende derfor tidligt fra børnehave, så hun kan komme hjem og lave perleplader, spise honningbolcher og drikke te med sin mor. En stille eftermiddag må være tiltrængt for det lille pus. I morgen står den nemlig på fødselsdagsmiddag igen. Det er lige krævende nok for de små størrelser, så onsdag trækker vi stikket og holder fridag. Hvad synes I, at vi skal bruge dagen på? En baby, en næsten 4-årig og så mig?
hjemmelavede honningbolcherHonningbolcher
100 g yndlingshonning
150 g sukker
1 spsk flormelis

1 silikoneunderlag
1 sæt gummihandsker
1 sukkertermometer

Kom sukker og honning i en kasserolle, og kog under konstant omrøring, til der opnås en temperatur på 160c. Hæld sukkermassen ud på silikoneunderlaget, og lad det køle en smule. Tag handskerne på, og saml sukkermassen til en bolle. Træk den ud til en lang pølse på ca. 1 cm i diameter, og klip små bolchestykker af. Man får den rigtige facon ved at dreje pølsen en kvart omgang ved hvert klip.

Drys flormelis ver bolcherne, så de ikke klistrer sammen. Opbevar dem i et glas.

Tip: Smagen kommer fra honningen, så gå ikke på kompromis, men vælg din favorit.
Tip: Læg evt. et viskestykke under silikoneunderlaget, hvis det er tyndt, og bordpladen er sart overfor varme.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Kager og sødt, Slik og konfekt, Sniksnak Tags: bolche, guf, honning, slik

« Æbler, æbler, æbler
Rødspættefilet med græsk kartoffelmos, kantareller og grønkålschips – Madbloggerudfordringen# 4 »

Kommentarer

  1. Kathrine skriver

    10. juli 2016 kl. 13:17

    Hej, jeg har prøvet opskriften på honningbolcherne. Jeg synes ikke at smagen blev som forventet. Trods omrøring, opstod der en branket duft allerede omkring de 120C. Da jeg nåede 160C og bolcherne var færdige smagte de meget branket. Måske gør jeg noget forkert? Skal det koges i vandbad?

    Svar
    • Valbylille skriver

      10. juli 2016 kl. 18:32

      Ej, hvor ærgerligt. Mit bedste gæt er, at dit termometer har stået uhensigtsmæssigt i gryden, så temperaturen reelt har været højere. Ved grundig omrøring burde bolchemassen nemlig først begynde at branke ved 165c. Den stigning i temperatur kan gå meget hurtig, hvis man ikke er over gryden.

      Honning kan godt lugte lidt specielt ved kogning, så måske var det den lugt, der opstod ved 120c? Det er i hvert fald mærkeligt, hvis det brankede allerede der.

      Svar
  2. Victoria Sommer skriver

    25. august 2019 kl. 09:37

    Hej har brugt din opskrift og taget massen af ved 150 da jeg syntes den første portion smagte lidt brændt. Har også lavet en portion hvor jeg kom revet citronskal i mens massen kølede på måtten. De er er klart vores favorit 😀👍🏻🍪

    Svar
    • Valbylille skriver

      27. august 2019 kl. 16:33

      Åhh, det lyder lækkert med citronskal. Blev bolcherne tilstrækkeligt hårde ved 150? Så vil jeg nemlig lige teste det og opdatere opskriften. Der er jo ikke grund til at varme massen mere end højst nødvendigt og risikere, at bolcherne smager brændt. Og 160 er nemlig lige til grænsen.

      Svar
      • Victoria Sommer skriver

        27. august 2019 kl. 17:42

        150 gr gav hårde bolsjer

        Svar
        • Valbylille skriver

          30. august 2019 kl. 15:42

          Cool! Det prøver jeg i weekenden, og så opdaterer jeg opskriften. der er jo ingen grund til at risikere, at de smager brændt.

          Svar
  3. Camilla skriver

    1. februar 2020 kl. 21:56

    Hvor er de gode tilførte lidt lakridspulver det bliv også rigtig godt jeg varme op til 150 som flere siger i kommentar følte

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. marts 2020 kl. 09:45

      Mums, det lyder lækkert med lakrids. Jeg bliver så glad, når jeg hører, at nogen har bygget videre på mine opskrifter. Tusind tak for din kommentar.

      Svar
  4. Lars Peter skriver

    26. juni 2020 kl. 21:29

    Har ofret lidt forårs honning 🐝 på projektet og synes de er blevet rigtig gode. Jeg kørte massen op til 160 grader og det fungerede for mig.

    Svar
    • Valbylille skriver

      28. juni 2020 kl. 15:41

      Åh, det lyder lækkert med helt ny honning. Bolchernes smag er jo 100 % afhængig af, hvilken honning man bruger (og at man ikke brænder dem selvfølgelig), så det kan godt betale sig at bruges sin yndlingshonning.

      Det er ret interessant med de forskellige tilbagemeldinger på temperatur – Det må have betydning hvilken honning man bruger.

      Svar
  5. Per Friman skriver

    21. december 2020 kl. 22:10

    Jeg har nu prøvet at komme 1/2 gram saffran i, stødt sammen med 1 gram af sukkeret, umiddelbart efter at jeg tog det af varmen. Et Lucia bolche.
    Mvh Per

    Svar
    • Valbylille skriver

      23. december 2020 kl. 22:55

      Nøj, hvor lyder det godt – og eksklusivt! Hvordan blev farven?

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved