Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Krydret oksetagine med kvæde

30. januar 2015 by Valbylille 2 kommentarer

tagine med kvæde og oksekødAmmenam for en lækker sag vi har her. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har et varmt hjerte for det nordafrikanske køkken med sødmen, de intense krydderier, frække krydderurter og friske salater.
tagine med kvæde og oksekød
Oksetagine med kvæde
(4 personer)
600 g oksekød i tern
2 løg i tern
1 kanelstang
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
2,5 dl vand
olie

1 stor kvæde
1 tsk sukker
1/2 dl væde fra kødet
1/2 dl kogevand fra kvæderne
3 spsk honning
1 tsk stødt kanel
25 g smør

1/2 dl rosiner
3/4 dl smuttede mandler

Sådan gør du
Brun oksekødet ad to omgange i rigeligt olie, og sæt det til side. Kom løgene på panden sammen med krydderierne. Steg ca. 5 minutter, og tilsæt så vandet. Kom kødet tilbage i gryden.

Lad kødet simre under låg i ca. 3 timer.

Skræl kvæden, fjern kernehuset og skær den i 12-16 både. Kog den i vand sødet med sukker i ca. 20 minutter. Gem lidt af kogevandet, og læg kvæderne til side.

Kom kogevand fra både kød og kvæder, honning, smør og kanel i en bredbundet pande. Varm det op og rør det til en jævn sirup. Læg kvædebådene i, og lad dem karamellisere. Vend dem forsigtigt et par gange undervejs. De er færdige efter ca. 30 minutter, når de har taget næsten al karamellen til sig.

Kom rosiner, mandler og kvæder i gryden, når kødet er mørt. Smag til med salt og lad retten simre 10 minutter.

Server retten med couscous, frisk koriander og en frisk appelsinsalat.appelsinsalat til oksetagine

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Ko og kalv, Middelhavet, Opskrifter Tags: det marokkanske køkken, kvæde, simremad, tagine, trykkoger

« Marokkansk appelsinsalat
Skumfiduser med friske bær »

Kommentarer

  1. Maria fra En verden af kunst skriver

    2. februar 2015 kl. 08:40

    En meget dejlig ret du har lavet, jeg elsker kvæde 🙂
    Også velkommen her på Blogtoppen 🙂
    God dag ønskes herfra!

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. februar 2015 kl. 14:40

      Mange tak for det hele! Det har taget mig lidt tid at finde vej til Blogtoppen. Tak for velkomsten.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved