Tilbage i januar slog jeg mig løs hos flere eksotiske grønthandlere, og kom blandt andet hjem med to madbananer, der også er kendt som plantains. Madbananer er hårde, og smagsmæssigt er de lidt en hybrid mellem en kartoffel og en almindelig banan. Banansmagen er ikke til at tage fejl af, men søde – det er de altså ikke.
Retten egner sig rigtig godt som del af et rigtigt indonesisk rijstaffel, der består af mange små retter, men bananerne kan også bare serveres som sidedish i et indisk måltid.
Karry og kokos klæder også almindelige bananer rigtig godt, men brug dem ikke som erstatning for madbananerne i denne ret. Det bliver højst sandsynligt bare en smattet oplevelse.
Madbananer i kokosmælk<
2 madbananer
1/2 tsk karry
1 kanelstang
3 nelliker
1/2 ds kokosmælk
Skræl banerne og skær dem i skiver.
Kokosmælk på dåse er normalt delt i en våd og en fast masse. Bland det sammen til en homogen væske.
Kom krydderier og bananskiver på en varm pande, og tilsæt lidt kokosmælk. Når væsken er kogt væk, tilsættes lidt mere kokosmælk på samme måde, som når man laver risotto. Fortsæt til bananerne er møre.
Server bananerne varme.
Mmm – du har altså fat i den helt lange ende, hvad angår lækre opskrifter. I Den Nordlige Provinsby har vi desværre ikke skyggen af eksotiske grønthandlere, men med et kontor på Nørrebro kommer jeg da til civilisationen fra tid til anden, så det må jeg prøve. Din opskrift med madbananer inspirerer mig desuden til at prøve at lave bananchips selv – faldt for et par måneder siden over et slagtilbud på nogle gourmet bananchips i det lokale supermarked, som smagte fremragende. Dem med salt, altså – ikke dem med ost. Men det burde jeg have sagt mig selv 🙂 Prisen på dem er dog noget hamper, når de ikke er ved at ramme sidste salgsdato, så mon ikke man kan lave dem selv? Det vil jeg prøve
Du skal da så meget have den der dehydrator 🙂
Salte bananchips lyder ret lækkert. Jeg kender kun til dem fre müslipakkerne, og dem fisker jeg gerne efter.
"Min" grønthandler ligger i øvrigt på vesterbrogade. Jeg kommer der desværre kun sjældent for at tanke op med nødder, men der ryger gerne et par fremmede grøntsager i kurven også. Så er der lidt nyt legetøj til køkkenet 🙂
Hvor køber du grønne madbananer? Jeg kan simpelthen ikke finde dem – og har været hos 100 vis af grønthandlere. Håber du kan hjælpe!
Mvh Laura
Jeg køber dem hos Moughal Food Store på Vesterbrogade. De har altid masser af spændende grøntsager (og billige nødder). Jeg ved ikke om bananerne er fast sortiment, men de kan vist skaffe det meste.