Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hårde bananer i kokos

4. marts 2015 by Valbylille 4 kommentarer

madbananer i kokos og karryTilbage i januar slog jeg mig løs hos flere eksotiske grønthandlere, og kom blandt andet hjem med to madbananer, der også er kendt som plantains. Madbananer er hårde, og smagsmæssigt er de lidt en hybrid mellem en kartoffel og en almindelig banan. Banansmagen er ikke til at tage fejl af, men søde – det er de altså ikke.

Retten egner sig rigtig godt som del af et rigtigt indonesisk rijstaffel, der består af mange små retter, men bananerne kan også bare serveres som sidedish i et indisk måltid.

Karry og kokos klæder også almindelige bananer rigtig godt, men brug dem ikke som erstatning for madbananerne i denne ret. Det bliver højst sandsynligt bare en smattet oplevelse.
madbananer i kokos og karry
Madbananer i kokosmælk<
2 madbananer
1/2 tsk karry
1 kanelstang
3 nelliker
1/2 ds kokosmælk

Skræl banerne og skær dem i skiver.

Kokosmælk på dåse er normalt delt i en våd og en fast masse. Bland det sammen til en homogen væske.

Kom krydderier og bananskiver på en varm pande, og tilsæt lidt kokosmælk. Når væsken er kogt væk, tilsættes lidt mere kokosmælk på samme måde, som når man laver risotto. Fortsæt til bananerne er møre.

Server bananerne varme.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Indien, Opskrifter, Salat og tilbehør Tags: det indiske køkken, det indonesiske køkken, karry, kokosmælk, madbanan

« Italienske kødboller i tomatsovs
Let’s go karamellos! »

Kommentarer

  1. Øglemor skriver

    4. marts 2015 kl. 08:34

    Mmm – du har altså fat i den helt lange ende, hvad angår lækre opskrifter. I Den Nordlige Provinsby har vi desværre ikke skyggen af eksotiske grønthandlere, men med et kontor på Nørrebro kommer jeg da til civilisationen fra tid til anden, så det må jeg prøve. Din opskrift med madbananer inspirerer mig desuden til at prøve at lave bananchips selv – faldt for et par måneder siden over et slagtilbud på nogle gourmet bananchips i det lokale supermarked, som smagte fremragende. Dem med salt, altså – ikke dem med ost. Men det burde jeg have sagt mig selv 🙂 Prisen på dem er dog noget hamper, når de ikke er ved at ramme sidste salgsdato, så mon ikke man kan lave dem selv? Det vil jeg prøve

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. marts 2015 kl. 14:33

      Du skal da så meget have den der dehydrator 🙂
      Salte bananchips lyder ret lækkert. Jeg kender kun til dem fre müslipakkerne, og dem fisker jeg gerne efter.
      "Min" grønthandler ligger i øvrigt på vesterbrogade. Jeg kommer der desværre kun sjældent for at tanke op med nødder, men der ryger gerne et par fremmede grøntsager i kurven også. Så er der lidt nyt legetøj til køkkenet 🙂

      Svar
      • Laura skriver

        18. december 2017 kl. 14:04

        Hvor køber du grønne madbananer? Jeg kan simpelthen ikke finde dem – og har været hos 100 vis af grønthandlere. Håber du kan hjælpe!

        Mvh Laura

        Svar
        • Valbylille skriver

          18. december 2017 kl. 18:26

          Jeg køber dem hos Moughal Food Store på Vesterbrogade. De har altid masser af spændende grøntsager (og billige nødder). Jeg ved ikke om bananerne er fast sortiment, men de kan vist skaffe det meste.

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved