Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Lækker æblechutney til ost

25. september 2014 by Valbylille 3 kommentarer

æblechutney til ost
På søndag holder vi barnedåb, og jeg har hundredevis af ting, der skal bringes i orden inden da. Efter en lidt for hektisk formiddag med forberedelser, mødregruppe og smågnaven baby nyder jeg en lille pause med stilhed, te og nybagt rugbrød med ost og æblechutney. Chutneyen var egentlig tænkt som tilbehør til en indisk curry, men med alt det vi skal nå inden søndag, bliver det mest avancerede på menuen vist rugbrød med spejlæg.

Æblechutneyen og ostemadden klæder hinanden rigtig godt, og det skulle ikke undre mig, om glasset er tømt i løbet af et par dage. Normalt er der bare en strimmel grøn peberfrugt på mine ostemadder, men jeg skal da vist til at tænke lidt mere i chutneyer. Det kunne godt blive en ny last.

Resten af dagen står på ‘projekt sæt blå sløjfe på dåbskjolen’, oplægning af gardin, oprydning, besøg af præsten, tøjvask, udpakning af alle de varer, som netop er blevet sat af og højst sandsynligt flere anfald af totalpanik over alt det andet, vi skal nå inden søndag.

Men først en opskrift på æblechutney – og så liiige en ekstra mad med det lækre stads.
æblechutney til ost
æblechutney til ost
Æblechutney
(1 glas)
250 g æbler
1 rødløg
1/2 dl eddike
50 g sukker
1/2 chili
1 spsk hakket ingefær
1 dl gule rosiner

Skær æblerne i tern og rødløgene i både. Hak chili og ingefær fint, og kom alle ingredienser undtagen rosiner i en gryde. Lad chutneyen simre, til den er tyk og tæt. Æblerne skal dog ikke koge helt ud. Når konsistensen er som ønsket, tilsættes rosinerne og koger med et par minutter. Smag til med eddike og sukker, og hæld den varme chutney på et rent skoldet glas, som lukkes med det samme.

Spis chutneyen på en ostemad eller server den til lækre indiske retter i stedet for mangochutney.
æblechutney til ost

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dip, drys og syltede sager, Efterår, Opskrifter, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., Sniksnak, Syltetøj, sirup og smørbart Tags: æble, chutney

« Müsli mod madspild
Kardemommete og cantuccini – Forkælelse efter en travl dåbsweekend »

Kommentarer

  1. burak midilli skriver

    26. september 2014 kl. 10:30

    thanks for share. looking delicious. ı will try at home 🙂
    skrotbil

    Svar
    • Valbylille skriver

      1. oktober 2014 kl. 08:09

      Tak, det skal du gøre 🙂

      Svar
  2. skrotbil skriver

    22. juli 2016 kl. 15:58

    tak

    Svar

Skriv et svar til skrotbil Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved