På søndag holder vi barnedåb, og jeg har hundredevis af ting, der skal bringes i orden inden da. Efter en lidt for hektisk formiddag med forberedelser, mødregruppe og smågnaven baby nyder jeg en lille pause med stilhed, te og nybagt rugbrød med ost og æblechutney. Chutneyen var egentlig tænkt som tilbehør til en indisk curry, men med alt det vi skal nå inden søndag, bliver det mest avancerede på menuen vist rugbrød med spejlæg.
Æblechutneyen og ostemadden klæder hinanden rigtig godt, og det skulle ikke undre mig, om glasset er tømt i løbet af et par dage. Normalt er der bare en strimmel grøn peberfrugt på mine ostemadder, men jeg skal da vist til at tænke lidt mere i chutneyer. Det kunne godt blive en ny last.
Resten af dagen står på ‘projekt sæt blå sløjfe på dåbskjolen’, oplægning af gardin, oprydning, besøg af præsten, tøjvask, udpakning af alle de varer, som netop er blevet sat af og højst sandsynligt flere anfald af totalpanik over alt det andet, vi skal nå inden søndag.
Men først en opskrift på æblechutney – og så liiige en ekstra mad med det lækre stads.
Æblechutney
(1 glas)
250 g æbler
1 rødløg
1/2 dl eddike
50 g sukker
1/2 chili
1 spsk hakket ingefær
1 dl gule rosiner
Skær æblerne i tern og rødløgene i både. Hak chili og ingefær fint, og kom alle ingredienser undtagen rosiner i en gryde. Lad chutneyen simre, til den er tyk og tæt. Æblerne skal dog ikke koge helt ud. Når konsistensen er som ønsket, tilsættes rosinerne og koger med et par minutter. Smag til med eddike og sukker, og hæld den varme chutney på et rent skoldet glas, som lukkes med det samme.
Spis chutneyen på en ostemad eller server den til lækre indiske retter i stedet for mangochutney.
thanks for share. looking delicious. ı will try at home 🙂
skrotbil
Tak, det skal du gøre 🙂
tak