Her er opskriften på de kanelsnegle, som jeg serverede for min veninde i mandags. De er simpelthen så lækre, at jeg overvejer at lave dem igen allerede her i weekenden, hvor jeg meget belejligt får huset fyldt med fødselsdagsgæster.
Jeg har virkelig en svaghed for bagværk med kanel, men har faktisk ikke bagt kanelsnegle siden 8. klasse, hvor en af drengene drillede mig med, at de havde konsistens som småkager. Desværre havde han ret, og jeg har siden lagt vejen forbi 7-eleven, når lysten til en kanelsnegl trængte sig på. Det gjorde den ofte under min sidste barsel, hvor jeg spiste flere jumbosnegle hver eneste uge. Det var helt umuligt at modstå fristelsen, når jeg skulle passere hele tre 7-eleven på vej hjem fra de daglige indkøb. Da kiloene samtidig raslede af mig, var der jo heller ingen grund til at lade være.
Siden er vi flyttet, og der er i sandhed mangel på 7-eleven, hvor vi nu bor. Under denne barsel har jeg derfor kun fået en enkelt jumbosnegl, hvilket jo slet ikke er nok. Denne gang sidder de sidste graviditetskilo godt fast, og jeg er efterhånden af den overbevisning, at det var jumbosneglene, der satte min forbrænding i vejret sidste gang. Forhåbentligt kan mine hjemmelavede snegle gøre dem kunsten efter.
Disse kanelsnegle er mushy og bløde ligesom deres storebror fra døgneren. Jeg lagde dem tæt sammen på bradepanden for at undgå de hårde kanter, men må efterfølgende erkende, at jeg bedst kan lide, når de er sprøde på ydersiden. Det er altså rart med lidt skorpe at holde i, så man ikke bliver alt for fedtet.
Da sneglene var kølet af, blev de dekoreret med både lys og mørk glasur. Jeg er lidt af en glasurgris, så de fik ikke for lidt, og det blev ikke kønt. Men det smagte herligt. Næste gang tror jeg dog, at jeg springer glasuren over, og spiser dem lune i stedet. Sådan er de nemlig allerbedst.
Kanelsnegle
(16 stk)
50 g gær
3 dl mælk
2 + 1 æg
100 g smør
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
700 g hvedemel
Remonce
150 g smør
100 g brun farin
1/2 dl sirup
50 g sukker
3 spsk kanel
Lun mælken, og rør gæren ud i den lune mælk. Smelt smørret, og lad det køle lidt af, mens de 2 æg røres i mælken. Tilsæt nu smørret.
Rør kardemomme, salt og sukker i dejen, og sigt derefter melet i.
Ælt dejen igennem ganske kort, og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur under et fugtigt klæde.
Rør alle ingredienserne til remoncen sammen.
Læg dejen ud på et rent køkkenbord, masser luften ud af den, og rul den ud i en stor rektangel på ca. 50 x 30-40 cm. Smør remoncen på, og rul dejen sammen til en fast pølse på den lange led. Skær dejen i 16 stykker, og fordel dem på en bageplade. Hvis man ønsker snegle uden skorper, skal sneglene bages i en form med 1 cm i mellem dem.
Lad sneglene efterhæve i 45 minutter. Pensl dem med det sidste æg, og bag dem ved 180c i 15-17 minutter.
De er helt perfekte tak for den gode opskrift.
Da mange i min familie ikke kan lide kanel, lavede jeg en omgang med dette fyld og de blev begejstret:
150g smør
100g sukker
½ dl lys sirup (eller majssirup)
4 tsk vaniljesukker
50g marcipan
Det var også en success.
Jeg takker endnu engang for den lækreste opskrift jeg har prøvet indtil videre.
Øj, det vanilje-macipanfyld må jeg da også prøve. Din familie er heldige at have dig – Tænk at man ikke kan lide kanel (jeg er i chock), og man så har en sød Freja, der alligevel bager snegle til én. Det er altså ret fint.
Tusind tak for din søde kommentar og tippet til nyt sneglefyld.
Jeg har i dag endelig fået lov til at bage dem med kanelfyld og nøøøøøj det var altså også godt.
Tusind tak for en fantastisk opskrift som er bedre end dem man kan få i 7-eleven. Jeg takker mange gange for at videregive den her rigtig dejlige opskrift. Alle på min arbejdsplads elskede dem. Det eneste dårlige var, at jeg ikke havde nogle med hjem igen. 🙂
Hvor er du altså bare sød sådan at vende tilbage ❤ Det er jeg simpelthen så glad for.
Hej, har planlagt at lave dem her snart men skal lige vide: Er der slet ingen æltning indblandet? Den går fra at slå dejen ud af skålen til at rulle den ud i en rektangel. Forstår jeg det ret?
Tusind tak for din kommentar. Der mangler da en pind i opskriften. Dejen skal selvfølgelig æltes inden hævning. Efter den har hævet, skal luften masseres ud af dejen ved “at slå den ned”. Altså dejen ud af skålen, tryk luften ud, form den til en kugle og rul ud. Det får jeg lige præciseret i opskriften.