Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Italienske kødboller i tomatsovs

27. februar 2015 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

italienske kødboller i tomatsovsIngen fredag uden fredagspasta, og i aften står menuen på vagabondens hofret: Spaghetti med kødboller. Det er også en af Pigens livretter, og der kommer nok heller ikke en dag, hvor jeg ikke lige kan klemme en gang spaghetti meatballs ned. Det er comfort food, når det er bedst, og en af den slags retter, man kan glæde sig til hele dagen.

Velbekomme!

spaghetti med kødboller

Kødboller i tomatsovs

Valbylille
Klassiske italienske kødboller er et sikkert hit for både børn og voksne. Jeg kommer citron, hvidløg og persille i farsen, hvilket giver dejlig smag, og så serverer jeg dem i en rigtig italiensk tomatsovs med finthakket bladselleri, gulerod og løg.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 588 kcal

Ingredienser
 

  • 400 g oksekød
  • 1 citron fintrevet skal
  • 2 fed revet hvidløg
  • 1 skive hvidt brød
  • 1/2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dusk persille
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 3 bladselleri
  • 1 kvist rosmarin
  • 500 g tomatpassata
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 3-400 g pasta

Sådan gør du
 

  • Smuldre brødet ned i mælken, så det bliver til en tyk grød. Rør det sammen med kød, citronskal, hvidløg, æg, salt og en god håndfuld hakket persille til en jævn fars. Dæk skålen til, og sæt farsen på køl.
  • Skær gulerødder, løg og bladselleri i små tern, og hak de friske rosmarinblade fint. Steg grøntsagerne  i en dyb pande ved middelvarme til løgternene er blanke. Tag grøntsagerne fra.
  • Form ca. 25 små kødboller af farsen, og brun dem godt i lidt frisk olie på panden fra grøntsagerne. Når alle sider har taget farvet, tilsættes grøntsager og tomatpassata. Lad sauce og kødboller simre i ca 20 minutter.
  • Kog i mens pastaen efter anvisning på pakken. Server pastaen for sig eller vend den i tomatsovsen sammen med lidt kogevand 1-2 minutter, før den er helt færdig. Så bliver retten allerbedst.
  • Server med friskrevet pecorino eller parmesan, lidt friske krydderurter eller en stor grøn salat.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Familiefavoritter, Italien, Ko og kalv, Pasta Tags: det italienske køkken, hakket oksekød, kødbolle, tomatsovs

« Opskrift på solbærsyltetøj
Hårde bananer i kokos »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved