Jeg har i flere måneder sukket efter en sildemad med god, hjemmelavet karrysalat, og her til frokost fik jeg endelig gjort noget ved trangen. Sild har ellers været et fast indslag på julens frokostborde, men på trods af utallige indkøbsture blev vi ved med at mangle mindst en ingrediens til karrysalaten.
Efter et veloverstået indkøb, var Drengen ovenikøbet så sød at lege selv i lige præcis de 10 minutter det tog at lave salaten. Han er altså lidt af en skattebasse, og karrysalaten? Den blev dælendytme god.
Bogen på billedet er ‘Den lille ven’ af Donna Tartt. Hun er min nye yndlingsforfatter, men da der går ca. 10 år mellem hendes udgivelser, mangler jeg desværre kun et par hundrede sider af hendes forfatterskab, før jeg har læst alle hendes værker. Det er ret vemodigt.
Har I et bud på, hvad jeg skal læse efter Donna Tartt? Kan I anbefale en spændende og velskrevet bog, som har dybde uden at blive for filosofisk? Sådan et sted mellem Jussi Adler-Olsen og Dostojevski? (come on, det kan da ikke være så svært :-))
Karrysalat
100 g creme fraiche 18%
1 spsk mild og god karry
1/2 tsk sennep
salt
sukker
1 spsk kapers
2 drueagurker
1 spsk hakket løg
1 æble
1-2 hårdkogte æg (kan også serveres ved siden af)
Bland creme fraiche med karry og sennep, og smag til med salt og sukker. Hak kapers, drueagurker og løg fint, og bland det i dressingen. Skær æble og æg i små tern, og vend også dem i dressingen.
Server karrysalaten til frokostens marinerede sild og gerne på et godt hjemmebagt rugbrød.
Skriv et svar