Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Frokostwrap med brie og pære i hjemmelavet fladbrød

26. november 2014 by Valbylille Skriv kommentar

wrap med brie, pære og balsamicoDisse pandebagte brød med brie, pærer og balsamicoglace har huseret i mine tanker, siden jeg for et par uger siden fandt på at rulle en rest salat og et stykke ost i et nybagt fladbrød. Det smager simpelthen så godt, og da min frokost i disse uger oftest består af et par hurtige skiver rugbrød uden pålæg, føltes det som et helt festmåltid, da jeg i går rullede brødet om fyldet og nød en stille frokost, mens babyen sov.

Fladbrødene skal ikke hæve, og vi spiser dem derfor ofte til suppe og gryderetter på travle hverdagsaftener. De er også gode, når resterne fra gårsdagens middag ikke kan række til hele familien. Så varmer vi kødet eller gryderetten, snitter lidt ekstra grønt, rører måske en dressing eller river lidt ost og til sidst ruller vi hver især en wrap, som vi bedst kan lide den.

Denne wrap begyndte også som en resteløsning, men den er allerede på vej til at blive en klassiker. Den bløde ost smager simpelthen så dejligt med bitterheden fra løg og kål, pærens sødme og den mørke glace.
wrap med brie, pære pg balsamico
Wrap med brie og pære
(1 wrap)
1 fladbrød eller tortilla
2 håndfulde fintsnittet savoykål (rucola kan også bruges)
1 pære i tynde skiver
3 skiver god brie
fintsnittet rødløg
1 tsk balsamicoglace

Varm fladbrødet, og fordel grøntsager og ost på midten. Dryp med balsamico, og rul brødet sammen.

Skal det være ekstra lækkert kan man vende kålen i lidt fløde eller flødeost rørt med mælk og også komme lidt hakkede valnødder i rullen.

Balsamicoglace
1/2 dl god balsamco
1-2 tsk honning eller rørsukker

Kom ingredienserne i en lille gryde, og kog det sammen. Når det er kogt ind til lidt mere end det halve, hældes den færdige glace i en lille skål og sættes til afkøling.

Fladbrød
(5-6 brød)
3 dl vand
5-10 g gær
100 g grahamsmel
250-300 g hvedemel
1/2 tsk salt

Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt grahamsmel og salt. Rør derefter hvedemelet i lidt efter lidt, så det ikke klumper. Ælt dejen sammen, og del den i 5-6 stykker. Rul det første stykke ud på et meldrysset bord, og bag det ved kraftig varme på en tør pande ca. 1 minut på hver side. Mens det bages, rulles det næste brød ud.

Server brødene rygende varme som tilbehør til fx suppe eller lad dem køle lidt ned og svøb dem om dit yndlingsfyld.
sandwich med brie pære og balsamico

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dip, drys og syltede sager, Efterår, Frankrig, Opskrifter, Sandwich, tacos og burger, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., Skolestart, Vegetar Tags: bagværk, balsamicoglace, brieost, brød, fladbrød, pære, sandwich, wrap

« Blondehjerter og snefnug
Kager fra en 4-års fødselsdag »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved